גפני מקדם: מניעת הטבות מס לעמותות - ברוב של שני שלישים בוועדת הכספים
חברי כנסת מהאופוזיציה חוששים כי אם תתקבל ההצעה, היא תשמש לסגירת חשבונות פוליטיים, וטענו שצריך לפסול רק עמותות העוברות על החוק
במסגרת דיון סוער בוועדת הכספים, הציע היו"ר ח"כ משה גפני להגביל את הטבות המס שניתנות לעמותות ברוב של שני שלישים של חברי הוועדה, זאת בעוד שהיום הוועדה מאשרת באופן כמעט אוטומטי את המלצות רשות המסים שאחראית מקצועית על הנושא.
- ועדת החוקה החליטה: שמות תורמים לעמותות יפורסמו רק ממאה אלף שקל במקום מ-20
- מכה לעמותות: יחויבו לשלם מע"מ מלא במכרזים
- שקד מציעה: עמותות לא יחשפו את זהות התורמים - עד 150 אלף שקל
פקודת מס הכנסה קובעת כי תורמים לעמותות המקבלות אישור מוועדת הכספים, זכאים לזיכוי ממס על חלק מהתרומה שלהם.
הדיון עסק בשאלת הסמכות לפסילת עמותות מקבלת הטבות כאשר יש לגביהן "מחלוקת ציבורית עמוקה". זאת על רקע טענות חברי כנסת מהימין נגד מתן הטבות לעמותות שלטענתם פועלות נגד מדינת ישראל או קוראות להחרימה, כאשר ברקע ישנן יוזמות חקיקה בנושא.
חברי כנסת מהאופוזיציה העלו את החשש כי אם תתקבל ההצעה של גפני היא תשמש לסגירת חשבונות פוליטיים וטענו שצריך לפסול רק עמותות העוברות על החוק.
בתגובה אמר גפני לגבי הדרישה כי יידרשו שני שלישים מחברי הוועדה כדי לשלול מעמותה את ההטבה, אמר גפני כי "זהו רוב שכמעט בלתי ניתן להשגה, אם אנחנו חפצי חיים של שלטון דמוקרטי אז רוב של שני שלישים מצביע על מחלוקת ציבורית עמוקה".
ח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני): "יש כאן אבסורדים שלא צריכים להתקיים. הדיון לגבי המתווה הוא חשוב. הכנסת לא יכולה להיות בית משפט. אני חושב שאין נושא בציבוריות הישראלית שהוא לא במחלוקת עמוקה בשנתיים האחרונות. לכן אם הכנסת הולכת למהלך כזה, לכל הפחות צריך לחשוב לגבי הרוב שנדרש לאשר בקשות מהסוג הזה. אחרת, אני פוחד שהוועדה תהפוך לבית דין שדה".
ח"כ מוסי רז (מרצ) דרש רוב של 100% לפסילת עמותה: "זו נושא כבד-משקל שאני לא בטוח שאנחנו מבינים. הנתונים האחרונים מ-2015, מראים על תרומות של 2 מיליארד שקל בשנה, ופטור ממס עליהם של 390 מיליון שקל בשנה. לדעתי הדבר הנכון היה לעגן את הנוהג שהיה בוועדת הכספים - שאנחנו צריכים לקבל את המלצות גורמי המקצוע. אם עמותה עמדה באלמנטים הטכניים בצורה תקינה, אנחנו צריכים לאשר אוטומטי".
ח"כ מיכל רוזין (מרצ): "אם יש עמותה שעברה עבירה חוקית, למשל מכחישי שואה, תתכבדו ותפסלו. אבל פה מנסים לפסול בכל מיני דרכים לגיטימציה של עמותות רבות. המדינה צריכה לתמוך לא רק ברווחה ודת, אלא גם בעמותות אידיאולוגיות. הדמוקרטיה נבחנת במקרים כאלה. העניין של עריצות הרוב מסוכן, מחר יתחלף השלטון ויבואו חברי כנסת ויגידו שעמותות הדת לא צריכות לקבל כסף בגלל הפרדת דת ממדינה אז זה יתקבל?".
מנגד חברי הכנסת מהקואלציה תמכו בהצעת החוק. לדברי ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו): "משמעות ההטבות היא שהמדינה מחליטה באופן עקיף את מי לתקצב, כסף שהמדינה חוסכת מהכנסותיה. על כן יש נושאים שלא ייתכן שהמדינה תיתן עליהם פטור. למשל לגופים שפוגעים בה, גופים שקוראים לאמברגו נשק על ישראל".
ח"כ בצלאל סמטוריץ' (הבית היהודי) ביקש להפוך את שלילת ההטבות לקלה יותר: "אני מתנגד נחרצות לגישת השני שלישים, זה לא דמוקרטי, זה לא תואם את השיטה הישראלית. אם גם תקציב המדינה ידרוש שני שלישים אלך איתך. אין שום היגיון להחליט שהנושא הזה חריג. המחוקק קבע שצריך אישור של ועדת הכספים לסעיף, אם זו חותמת גומי אז בוא נוריד אותה. אנחנו אמורים לאשר את זה ולהפעיל שיקול דעת, אם לא נעשה זאת אנחנו מועלים בתפקידנו. אם נראה שרשות המסים המליצה על פטור ממס לעמותה שלא עומדת בהתאם למטרות המדינה, או שלא עומד במנהל תקין, כאן לא ניתן לתת פטור. אם רשות המסים מאפשרת זיכוי ממס לאמנסטי, שקוראים לחרם על מדינת ישראל, היא מועלת בתפקידה".
בתום הדיון נקבע כי הוועדה תמשיך לדון בנושא בקרוב וכן תשמע את חוות הדעת של משרד המשפטים שטרם גיבש עמדה.