ללא תחרות אמיתית - הכדור יחזור לידי כיל
עיקר ההמלצות בעניין הזיכיון בים המלח הן משימות מורכבות שמוטלות על החשב הכללי באוצר, שלא ייגמרו בתוך חודש או חודשיים
הגשת המלצות הביניים אתמול אינה סיכום אירוע תום הזיכיון של כיל, היא בקושי יריית הפתיחה. עיקר ההמלצות ובעיקר בניית המכרז, קביעת מחיר המינימום וקביעת שווי הנכסים של כיל במועד התשלום עליהם, הן משימות מורכבות שמוטלות על החשב הכללי באוצר, שלא ייגמרו בתוך חודש או חודשיים.
- חברות זרות יוכלו להתמודד על הזיכיון על ים המלח, מועד סיום הזיכיון ב-2030 יוקדם
- כיל השלימה גיוס של 600 מיליון דולר באג"ח ל-20 שנה
- כך תרמה שביתת העובדים לבונוס של מנהלי כיל
באותן סוגיות האותיות הקטנות הן אלו שיכריעו את הכף, שכן המחיר שהמדינה תידרש לשלם לכיל על הנכסים שלה, ישפיע על מחיר המינימום לזיכיון וזה ישפיע על נכונות של חברות אחרות להתחרות בכלל על הזיכיון. ללא תחרות אמיתית הכדור יחזור פשוט לידיים של כיל.
בשלב הזה, יחד עם תהליך בניית הזיכיון החדש והגבולות החדשים שישרטט לחברה שתזכה בו, יתחילו הלחצים המשמעותיים מצד כיל וייתכן שגם מצד חברות אחרות. סביר להניח שהלחצים של החברה לא יהיו בוטים כשם שהיו בתקופתו של היו"ר לשעבר ניר גלעד (שכיהן בעבר כחשב הכללי באוצר) סביב המלצות ששינסקי 2 שעסקו במיסוי האשלג שכיל כורה מים המלח, אז איימו נציגי החברה כי זו תסגור את הפעילות שלה בארץ אם ההמלצות יאושרו, מה שלא קרה בסופו של דבר.
את גלעד החליף יוחנן לוקר, שנוקט אמנם בגישה יותר מתונה אולם גם הקשרים שלו בצמרת הממשלה, מתקופתו כמזכיר הצבאי של רה"מ קיימים ויוכלו לסייע לו סביב הקרב הבא של כיל. בדיוק באותן אותיות קטנות יכולה המדינה שוב למכור בנזיד עדשים את נכסיה ולוותר על אוצרות הטבע שלה.