1.
הר הגעש "פואגו", גואטמלה. הר זה התפרץ השבוע וגרם למותם של עשרות בני אדם, רובם בכפר אל רודאו שנמצא סמוך להר. אלפי בתים, עצים ושדות של פולי קפה למרגלות ההר התכסו לחלוטין באפר ובבוץ. ההתפרצות של הר הגעש "פואגו" הייתה העוצמתית ביותר מזה ארבעה עשורים, וגרמה לסגירתו של נמל התעופה בגואטמלה סיטי.
2.
The Kilauea volcano, הוואי. בתחילת מאי השנה התפרץ הר הגעש קילוואה, ואלפים פונו אחרי שלבה נפלטה מסדק בהר. מזרקות לבה המשיכו לזרום מההר שבועות רבים.
3.
סקורג'ימה (Sakurajima), יפן. סקורג'ימה היה אי לפני שהלבה שנפלטה ממנו חיברה אותו לחצי האי אוסומי (Osumi) שביפן. הוא מתפרץ מדי כמה שנים מאז 1955 ומהווה סכנה לעיר קגושימה, ששוכנת למרגלותיו. התפרצותו האחרונה אירעה ב-2009, מה שהביא את ממשלת יפן לבנות מקלטים וולקניים בסביבתו. הוא מוכר גם בתור "הוזוב של המזרח".
4.
גלרס (Galeras), קולומביה. גלרס נמצא ליד הגבול של קולומביה עם אקוודור. התפרצותו המתועדת הראשונה אירעה ב-1580, והוא מתפרץ מאז באופן קבוע. הוא מהווה סכנה לעיר הקרובה פסטו, שממוקמת מתחת למדרונו המזרחי. הוא התפרץ לאחרונה ב-1988, ב-1993- אז הרג מספר חוקרים ותיירים, ומדי שנה מאז שנת 2000.
5.
סנטה מריה, גואטמלה. סנטה מריה התפרץ אינספור פעמים במאה השנה האחרונות. הוא נמצא 130 ק"מ מהעיר גואטמלה, ומהווה חלק מטבעת האש הפסיפית. יש לו מכתש שנוצר אחרי פיצוץ שאירע בשנת 1902. שאריות המגמה הכבדות מהתפרצויותיו הובילו להיווצרותה של כיפה כבדה שנקראת סניטגויטו (Sanitaguito). הוא התפרץ לאחרונה ב-2011.
6.
נירגונגו (Nyiragongo), קונגו. הר געש פעיל זה מכיל את אגם הלבה הגדול ביותר, בקוטר 2 ק"מ. הוא נמצא בפארק הלאומי וירונגה (Virunga) שבקונגו. יחד עם הר געש נוסף, הוא אחראי לכ-40% מההתפרצויות הגעשיות באפריקה. הוא מהווה איום אמיתי לקהילות שבסביבתו, בעיקר בזכות אגם הלבה שלו.
7.
וזוב (Mount Vesuvius), איטליה. מיקומו של הר הגעש הזה הוא מה שהופך אותו למסוכן. וזוב נמצא רק 9 ק"מ מנפולי, ויוצר לכן את האזור הוולקני המאוכלס ביותר בעולם. הוא התפרסם בזכות ההתפרצות הגעשית הקטלנית ביותר בהיסטוריה שאירעה בשנת 79, כשקבר את פומפיי והרקלונאום תחת שכבת אפר ולבה. יש לו מחזור התפרצויות של 20 שנה.
8.
הר הגעש טאל (Taal), הפיליפינים. הטאל נמצא על אי ליד אגם טאל, כ-50 ק"מ ממנילה הבירה, והוא התפרץ 33 פעמים מאז 1572. התפרצויות אלה הביאו לקורבנות רבים ולכן הצפייה בו מותרת רק ממרחק בטוח.
9.
אייפילאיוקול (Eyjafjallajokull), איסלנד. הר הגעש הזה הוא חלק משורת הרים קטנים יותר ומכוסי קרח שנמצאת באיסלנד. התפרצותו ב-2010 גרמה לעולם להתבונן בתימהון, לאחר שהפיח שנפלט גרם לשיבושים קשים בתנועה האווירית באירופה ובצפון אמריקה. מאז 2011 הוא נחשב רדום.
10.
מאונה לואה (Mauna Loa), הוואי. הר געש זה אינו רק הפעיל ביותר, אלא גם הגדול ביותר בכדור הארץ. הוא מהווה מוקד משיכה לתיירים ולחוקרים, והוא פעיל כבר כ-700,000 שנה, כאשר התפרצותו האחרונה אירעה ב-1984. יש סביבו רשת נרחבת של זרמי לבה, שמהווה סכנה לקהילות שחיות בסביבתו. ב-1950 נהרס כפר שלם על ידי לבה שנפלטה ממנו.
11.
מראפי (Mount Merapi), אינדונזיה. זהו הר הגעש הפעיל ביותר באינדונזיה. הוא מתפרץ בקביעות מאז 1548, ומקובל להאמין שהתפרצויותיו הובילו לחורבנה של ממלכת מטראם (Mataram). הוא נמצא רק כמה קילומטרים מהעיר יוגיאקרטה, ולכן מהווה סכנה לתושביה. התפרצות שלו ב-2010 הביאה למותם של 400 איש והותירה רבים מחוסרי בית.