הפתרון ששוקל האוצר לפנסיה: פיצוי למבוטחים אם יעלה גיל הפרישה לנשים
ל"כלכליסט" נודע כי הפתרון שנשקל הוא כי חוסכים שתקוצץ להם הקצבה בעקבות האיזון האקטוארי יפוצו רטרואקטיבית במידה ויעלה גיל הפרישה בהמשך, ובעקבותיו יבוטל הגירעון בהיקף של 250 מיליון שקל בשנה וגם הצורך בקיצוץ
התעלמות מטרידה מצידו של שר האוצר משה כחלון קיימת לגבי העלאת גיל הפרישה לנשים.
- הערכות: העלאת גיל הפרישה לנשים תחכה לכנסת הבאה
- מה בוער לכחלון לצייץ על רשת ביטחון פנסיונית
- פרישת נשים בגיל 67 תגדיל את הפנסיה שלהן ב-40% ותצמצם את הפער מול גברים
הסוגיה התפוצצה שוב בחג הסוכות לאחר שכחלון הכריז שלא יאפשר פגיעה במבוטחים בקרנות הפנסיה הוותיקות. הפגיעה צפויה להתרחש בגלל הצורך לבצע איזון אקטוארי - קיצוץ של 1,000 שקל לשנה בפנסיות - מאחר והקרנות התבססו על העלאת גיל הפרישה לנשים ל־64. אלא שכחלון מסרב לקדם את החקיקה בנושא למרות המלצות חד־משמעיות של הצוות שהקים לפני שנתיים, בשל חשש מביקורת מצד חברות כנסת, ובעיקר אורלי לוי אבקסיס שמאיימת עליו בסקרים.
ל"כלכליסט" נודע כי פתרון שנשקל כעת במשרד האוצר וברשות שוק ההון לבעיה שנוצרה, הוא כי חוסכים שתקוצץ להם הקצבה בעקבות האיזון האקטוארי יפוצו רטרואקטיבית במידה ויעלה גיל הפרישה בהמשך, ובעקבותיו יבוטל הגירעון בהיקף של 250 מיליון שקל בשנה וגם הצורך בקיצוץ.
הבעיה התעוררה למעשה לאחר שחלק מהחוסכים החלו לדרוש למשוך את החסכונות שלהם כבר עכשיו כדי להימנע מהקיצוץ שאמור להיכנס לתוקף ביוני 2019.
רשות שוק ההון אישרה לקרנות הוותיקות להחיל את הקיצוץ כבר עכשיו למי שמנסה להימנע ממנו דרך משיכת הכספים, כדי שלא להשית אותו באופן לא שוויוני על יתר המבוטחים.