איך להרשים את הרובוט שקורא את קורות החיים שלכם
התמקדו בכישורים ולא בטייטלים, בנו פרופיל רחב והשתמשו בשפה פשוטה וברורה - חיפוש העבודה מסתמך היום יותר ויותר על אלגוריתמים ובינה מלאכותית, כך תנצלו זאת לטובתכם
רובוטים קוראים את קורות החיים שלכם. חיפוש העבודה מצד המועמדים ומציאת העובדים הנכונים מצד המעסיקים מסתמך היום יותר ויותר על אלגוריתמים ובינה מלאכותית. כשאתם שולחים מועמדות למשרה, רוב הסיכויים הם שהחברה שאליה אתם מנסים להתקבל משתמשת בסוג זה או אחר של תוכנה כדי למיין את קורות החיים ולהגיע למועמד המתאים ביותר. מועמדים מצידם משתמשים בטכנולוגיה שמציעה להם את המשרות המתאימות עבורם ביותר.
- מדוע קורות החיים אינם מספיקים בשוק העבודה של 2018?
- Word תשתמש במידע מלינקדאין כדי לעזור לכם לכתוב קורות חיים
- הייתם מקבלים אותו לעבודה? נחשפו קורות החיים של סטיב ג'ובס מגיל 18
הייתרון של אלגוריתמים הוא כמובן שהם חוסכים זמן ועושים את תהליך המיון יעיל יותר אך הם גם מגבילים את חיפוש העבודה ולעיתים עשויים לפספס מועמדים מתאימים. כמועמדים, ההתמודדות עם אלגוריתם בניגוד לאדם שקורא את קורות החיים מחייב היערכות והתאמה של קורות החיים וגם של הפרופילים ברשתות המקצועיות והחברתיות. כך תוודאו שקורות החיים שלכם עוברים בהצלחה את הסינון הטכנולוגי:
1. אל תסמכו על רק על המשרות המוצעות
כאשר אתם מחפשים עבודה, במידה ואתם נעזרים בשירותים שמציעים משרות המתאימות לכם לפי קורות החיים, אל תסתמכו רק על המשרות שמציעים לכם. הרחיבו את החיפוש והגישו מועמדות גם למשרות שאינן קולעות בדיוק למה שאתם מחפשים. המערכות האלה מכוונות להגיע להתאמה הטובה ביותר לפי קורות החיים או הפרופיל שמילאתם בהתאם למילות מפתח ולכן עשויות להגביל עבורכם את חיפוש העבודה. גם אם אתם יודעים בדיוק מה אתם רוצים, כדאי לכם ללמוד מה יש לעולם להציע.
2. בנו פרופיל רחב
המטרה בתחילת חיפוש העבודה היא להיחשף לכמה שיותר אפשרויות מתאימות כאשר בהמשך התהליך תהיה לכם וגם למעסיק הזדמנות לבדוק התאמה למשרה הספציפית. לכן, ממליצה קארין קאופמן, מנהלת המרכז לקריירה, הבינתחומי הרצליה, נסחו את הפרופיל שלכם בלינקדאין, באתרי ההשמה ובקורות החיים באופן הרחב ביותר כך שלא תוגבלו לתעשייה אחת או תחום אחד.
זהו מילות מפתח בתיאור המשרות הרלוונטיות ועשו בהם שימוש. אם אתם עובדים עם ניסיון שעשו הסבה למשל, השתמשו במילים שמתארות את מה שתרצו לעשות – לא מה שעשיתם. כך, לדוגמא עורך דין שלא מעוניין לעבוד במקצוע ידגיש יכולות משא ומתן או ליווי פיננסי אבל לא את הצד המשפטי של הניסיון שלו (למשל הופעות בבית משפט).
3. הדגישו יכולות ולא טייטלים
תיאור התפקיד שלכם צריך להיות מותאם לכך שלפעמים שינוי קטן בטייטל יכול להפוך על פניו את חיפוש העבודה. "ג'וב טייטל זה משהו שהחברה נתנה. אם אתה מגייס בחברה אתה צריך לדעת את כל הטייטלים המתאימים למועמדים רלוונטיים ואם אתה מועמד אתה רוצה שיסתכלו על קורות החיים שלך ולא על הטייטל", אומר גל אלמוג, מייסד ומנכ"ל טאלניה, סטאטאפ טכנולוגי להשמה. לכן, הוא מציע להתמקד ביכולות שלכם הרלוונטיים למשרה אותם אתם מחפשים ולאו דווקא בטייטל המדוייק שנקבע לכם על ידי המעסיק.
4. השתמשו בשפה פשוטה וברורה
את מילות המפתח שתרצו לכלול בקורות החיים מומלץ לשאוב מתיאור המשרה אך לא רק. השתמשו במילים קרובות כדי לא להגביל את החיפוש. כך למשל, אם אתם מחפשים עבודה כמפתחי תוכנה הוסיפו מילים כמו מתכנת, Coder וכל טייטל דומה. בנוסף, בכל מקום בו אתם משתמשים בקיצורים או ראשי תיבות השתמשו גם בגרסא המלאה - רו"ח יכתוב גם "רואה חשבון".
עם זאת מי שמקבל את ההחלטה הסופית הוא עדיין אדם בשר ודם. לכן, קורות החיים שלכם צריכים להיות מנוסחים היטב ללא טעויות כתיב ולא לכלול רק רשימה של מילות מפתח.
5. הציגו הישגים ולא רק תחומי אחריות
קורות החיים שלכם צריכים להציג ככל האפשר את ההישגים אליהם הגעתם בעבודה. כך, במקום לכתוב "אחראי על ניהול אתר האינטרנט של החברה", תוכלו לכתוב "הגדלת מספר היוניקים של אתר החברה פי שניים בתוך שנה". השתמשו במילים כמו הכנסות, רווחים או חיסכון בהוצאות על מנת לתאר את תרומתכם לחברה. קורות חיים שכוללים מספרים ספציפיים יזכו לרוב לקריאה נוספת.
6. התאימו את קורות החיים שלכם למובייל
רוב פעילות חיפוש העבודה מתרחשת היום בסמארטפון או בטאבלט. כאשר אתם כותבים את קורות החיים או את המכתב הנלווה להם השתמשו במחשב כדי ליצור את הפורמט הנכון שניתן יהיה להשתמש בו כאשר אתם מגישים מועמדות למשרה באמצעות הסמארטפון או הטאבלט.
כמו כן, קאופמן ממליצה לא לשלוח קבצי תמונה מכיוון שחלק מהמערכות לא יודעות להתמודד עם קבצים כאלה.