$
הכמוסה

הכמוסה

"בעולם הקריפטו חשוב להיות מקק ששורד הכול"

עמוס מאירי, מייסד ומנכ"ל Colu שמפתחת מטבעות דיגיטליים מקומיים, מסביר איך אפשר לעודד אנשים למחזר ולהיות אזרחים טובים יותר באמצעות מטבעות קריפטו, ולמה מהפכת הענק בעולם הפיננסי מתעכבת - אבל בסוף תגיע

קרן צוריאל ואורי פסובסקי 08:0019.10.18

היום הראשון של המשבר הפיננסי הגדול ב-2008 היה היום הראשון של עמוס מאירי כסוחר ניירות ערך זרים בבית השקעות. כמה שנים אחר כך הוא עבד בחברת איטורו בקפריסין, כשזאת התמודדה עם המשבר הכלכלי שלה, ואנשים השתרכו בתורים ארוכים מחוץ לבנקים כדי למשוך מחשבונות הבנק שלהם את 50 היורו שהמדינה התירה להם למשוך.   

 

 

 

 

רעיונות ואנשים יוצאי דופן שיגרמו לכם לראות את העולם קצת אחרת
 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

"אז הבנתי לחלוטין שהכסף שלנו לא באמת שלנו", הוא אומר בריאיון "לכמוסה", הפודקאסט מבית כלכליסט. "יש איזשהו רישום של מספר בבנק, והבנק מלווה את הכסף הזה לאנשים אחרים, משמע שברגע שכולם יבואו למשוך את הכסף מהבנק לא יהיה לו מספיק. כמובן שידעתי את זה משיעורי כלכלה, אבל ברגע שחוויתי את זה והבנתי כמה המערכת פגיעה זה מוטט אותי. הייתי חייב לעשות משהו".

עמוס מאירי. "תוכל להיות מתוגמל על התרומה שלך לעיר, זה החזון" עמוס מאירי. "תוכל להיות מתוגמל על התרומה שלך לעיר, זה החזון" צילום: כפיר חרבי

 

  

מה שמאירי עשה היה להקים את Colu – שהיתה תחילה פלטפורמה להנפקת מטבעות דיגיטליים, ואז החלה לפתח מטבעות מקומיים. המוכר שבהם הוא שקל פלורנטין, שפעיל כמעט שנתיים. "רצינו לגעת באנשים, להבין איך זה תורם, איך אנשים יכולים להשתמש בזה ביומיום", הוא מסביר. "טכנולוגיית הבלוקצ'יין פותרת שלוש בעיות: היא יוצרת סחירות במטבע בקהילה של 50 אלף אנשים, מתמודדת עם אמון במטבע חדש שלא הונפק על ידי הבנק המרכזי, ויוצרת תמריץ כולל, לא אישי: ככל שיותר אנשים משתמשים במטבע הזה הם יותר נהנים מההצלחה שלו".

 

 

כיום יש יותר מ-200 אלף אנשים שמשתמשים במטבע קריפטו של תל אביב, שהחליף את שקל פלורנטין, ומייצרים קרוב ל-300 אלף עסקאות בחודש. זה אומר לבוא לבית הקפה ולשלם במטבע קריפטו במקום בשקלים של בנק ישראל. כעת היעד של Colu הוא לעבוד בשיתוף פעולה עם עיריות, עסקים ומוסדות באותן ערים, כדי להביא אליהן את בשורת מטבע הקריפטו המקומי שלהן. אם תרצו – שקל באר שבע, שקל אשקלון ושקל מטולה.

 

"למטבע הזה יש מודל כלכלי, שככל שיש בו יותר פעילות הוא עולה וכך יוצרים תמריץ משותף ליותר אנשים לעשות דברים טובים", מסביר מאירי. למשל אזרח שימחזר יצבור כסף במטבע המקומי שלו, וביתרה החיובית הוא יוכל לשלם ארנונה. "תוכל להיות מתוגמל על התרומה שלך לעיר, זה החזון, ואנחנו עושים ארבעה ניסויים בזה, בישראל ובאנגליה".

 

את הפודקאסט "הכמוסה", עם קרן צוריאל ואורי פסובסקי, אפשר למצוא מדי יום שישי באתר כלכליסט ובאפליקציית הפודקאסט האהובה עליכם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x