$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

שלמה רודב מאיים לשלוח דירקטורים לפוליגרף בגלל הדלפות

יו"ר בזק שיגר את האיום לאחר שכלכליסט חשף כי הוא מעוניין להחליף את משרד רואי החשבון של החברה, וכי נכח בדיון ועדת הביקורת בנושא

גולן חזני 06:4323.10.18

חוסר השקט בחברת בזק סביב התנהלותו של היו"ר שלמה רודב נמשך. רודב איים על חברי הדירקטוריון כי ישלח אותם לבדיקת פוליגרף אם ימשיכו להדליף מידע על מהלכים בחברה - כך נודע ל"כלכליסט".

 

 

 

האיום הגיע לאחר שפורסמה ידיעה ב"כלכליסט" בשבוע שעבר, שחשפה את כוונתו של רודב להחליף את משרד רואי החשבון ההיסטורי של החברה KPMG סומך־חייקין, ואת העובדה שנכח בישיבת ועדת הביקורת של החברה שדנה בעניין. ליו"ר חברה עומדת הזכות להציג בפני ועדת הביקורת את הנושא, אולם נאסר עליו להישאר לדיון או להחלטה. למרות זאת, רודב נשאר ונכח בדיון עצמו.

 

איום בבדיקת פוליגרף הוא צעד דרסטי מצד יו"ר, במיוחד כשמדובר בחברי דירקטוריון שנבחרו על ידי בעלי המניות של החברה מקרב הציבור.

 

רודב. לא כל הדירקטורים מרוצים מהתנהלותו רודב. לא כל הדירקטורים מרוצים מהתנהלותו צילום: רונן טופלברג

 

בחברה מעריכים כי כוונתו של רודב להחליף את משרד רואי החשבון נובעת מהעובדה ש־KPMG סומך־חייקין שימש כמשרד רואי החשבון של החברה גם בתקופה שבמהלכה התחוללו בה האירועים שהובילו לחקירות נגדה ונגד נושאי המשרה בה, ובראשם עסקת בזק־yes. משרד עורכי הדין יגאל ארנון כבר הודיע על פרישה מהליווי המשפטי של החברה מוקדם יותר השנה, ככל הנראה לאחר שקיבל איתותים מרודב כי לא יוכל להמשיך, ולמרות שהליך העזיבה שלו החל כמה חודשים קודם לכן.

 

האם בזק תחבור לארנסט אנד יאנג, שעובד עם רודב?

 

ההתנהלות הצנטרליסטית של רודב לא מוצאת חן בעיני חלק מהדירקטורים בבזק, שטוענים כי הוא עושה בחברה כבתוך שלו, ולמעשה מנהל אותה בפועל.

 

כך למשל, נטען כלפי רודב כי הוא עצמו היה מי שניסח את תנאי המכרז לבחירת משרד רואי חשבון חדש לחברה, ורק לאחר מכן הביא את הבחירה לדיון ולאישור של ועדת הביקורת.

 

מידע זה מעלה סימני שאלה הנוגעים לממשל התאגידי בחברה בעידן החדש, כשההליך התקין אומר שהמכרז צריך לצאת למעשה מוועדת הביקורת.

בבזק יש מי שממתינים לראות אם המשרד שייבחר יהיה ארנסט אנד יאנג, המשרד שמלווה חברות שבבעלות רודב. מטעם בזק ומטעם רודב העדיפו שלא להתייחס לידיעה.

 

רודב נבחר לתפקיד יו"ר בזק בסוף אפריל השנה, והחליף את דוד גרנות שמונה ליו"ר זמני ביוני 2017. המינוי של גרנות נעשה ביוזמת שאול אלוביץ', בעל השליטה הקודם, שאחרי לחצים ולאור החקירה שהתנהלה נגדו הסכים לפנות את מקומו והציע שגרנות יחליפו באופן זמני.

 

אלוביץ', שהחזיק בשליטה בבזק באמצעות חברת יורוקום, איבד אותה לאחר שיורוקום הגיעה לפירוק לבקשת בנק הפועלים, ולאחר שלא עמד בתשלום חוב של 960 מיליון שקל לבנקים הפועלים, דיסקונט והבינלאומי.

 

במצב כזה נותרה השליטה בבזק בידי חברת אינטרנט זהב, שעברה לידי הבנקים הנושים באמצעות שלושה מנהלים מיוחדים שמינה בית המשפט — עורכי הדין פיני רובין, אמנון לורך ואורי גאון.אלוביץ' היה זה שדחף את רודב לתפקיד תוך שהוא עושה יד אחת עם איש העסקים נתי סיידוף, שעמד לרכוש את השליטה בבזק, אולם נסוג בסופו של דבר.

 

בזק עדיין מתנהלת ללא בעל שליטה דומיננטי

 

הטלטלה בבזק הגיעה גם לשדרה הניהולית כשסטלה הנדלר, מנכ"לית החברה הקודמת שאף היא חשודה בפלילים בפרשה, נאלצה לפרוש, ומי שמילא את מקומה בהובלת רודב, שעמד בראש ועדת איתור שמינה הדירקטוריון, הוא דודו מזרחי, שחזר לחברה אחרי כהונה קצרה בתנובה.

 

הבעלות על בזק איננה ברורה בשלב זה, ובחברה אין למעשה בעל שליטה, כך שרודב הוא הדמות הדומיננטית בחברה. מניות השליטה בבזק עומדות למכירה בידי אינטרנט זהב, שמחפשת רוכש ל־65% ממניות החברה־הבת ביקום, שמחזיקה ב־26% ממניות בזק.

 

לאחר שדויטשה בנק, שנבחר להוביל את הליך המכירה, נסוג, אמור הדירקטוריון של אינטרנט זהב לבחור בגוף אחר שיוביל את התהליך. כניסה של בעל שליטה חדש לבזק תעמיד במבחן את הדומיננטיות של רודב ותסיים את תקופת הביניים בחברה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x