הכנר"ית בתיק הפירוק של סוהו אילת: "לבטל המינוי של עו"ד גיא גיסין"
סיגל יעקבי ביקשה מהשופטת איריס לושי עבודי לשקול שוב את ההחלטה שיצרה מצב בו "בעל תפקיד נכנס לפעולה במצב של חוסר אמון" ותוך חשש לניגוד עניינים. לפני זמן קצר הבקשה נדחתה, וכך גם בקשת עיון מחדש שהגישו 57 בעלי יחידות
החלטתה של השופטת איריס לושי עבודי למנות את עו"ד גיא גיסין כמפרק חברת סוהו אילת הובילה לשתי בקשות לעיון מחדש שהוגשו לה אתמול. הראשונה היתה מטעם 57 בעלי יחידות. כמה דקות לאחר הגשתה מסרה השופטת החלטה בה דחתה את הבקשה. זמן קצר לאחר מכן הוגשה בקשה נוספת, הפעם מטעם כונסת הכנסים הרשמית, עו"ד סיגל יעקבי. יעקבי אינה מרבה להגיש בקשות מסוג זה, אלא אם היא ואנשיה משוכנעים שנפלה טעות בהחלטה. הבקשה של הכנ"רית הוכרעה לפני זמן קצר ונדחתה אף היא.
- הנאמן נכשל? מגיע לו להתמנות למפרק
- עו"ד גיא גיסין צפוי להתמנות כמפרק מלון סוהו אילת למרות התנגדות חלק מהצדדים
במסגרת בקשת העיון מחדש עליה חתום עו"ד יוסי מססה מהכונס הרשמי נאמר, כי לדעת הכונס הרשמי, כשמדובר בהליך חדש לגבי חברת הנכס שסוגית פירוקה לא עמדה על הפרק קודם לכן, יש מקום לנהל את ההליכים בעניינה כהליך חדש, וכך גם להתייחס לסוגיית מינוי בעל התפקיד בעניינה.
הדברים נאמרו בהקשר לנוהל הכנ"רית מחודש אוגוסט האחרון, שבינתיים מכובד על ידי רוב השופטים, ועל פיו יש למנות בעלי תפקיד נטראליים שאינם קשורים לחברה או לנושיה. במקרה הזה גיסין שימש כנאמן בהקפאת הליכים של החברה ולכן השופטת לושי עבודי כתבה כי לא מדובר בהליך חדש אלא בתיק מתמשך ומשיקולי יעילות וחסכון בזמן ומשאבים נכון למנות את אותו בעל תפקיד. לכן מינתה את גיסין חרף ההתנגדות שזה לה מקבוצה נרחבת של הנושים והכנ"ר בעצמו.
בבקשת נציג הכנ"רית נכתב כי יש גם לתת את הדעת לכך שבעוד שגיסין מייצג קבוצה של 22 דיירים, הרי שקבוצה נוספת המונה 70 דיירים מתנגדת למינויו ועתרה למינויו בעל תפקיד נטראלי. "משכך יבקש הכונס הרשמי מבית המשפט הנכבד ליתן משקל נוסף לריבוי הנושים המתנגדים, ולמצב שבו בעל תפקיד נכנס לפעולה במצב של חוסר אמון".
350 אלף שקל ליחידה בממוצע
חברת סוהו אילת השקעות התאגדה ביוני 2015. היא שיווקה לציבור יחידות במלון בתמורה ל-350 אלף שקל ליחידה בממוצע. רבים מרוכשי היחידות הם אנשים שלא בידם מספיק כסף לרכוש דירה. במקביל להסכמי המכר חתמו הרוכשים על הסכם ניהול מול חברת ניהול שהתחייבה לשלם להם תשואה של 2,850 שקל לחודש ולמשך 3 שנים.
היחידות הועמדו למעשה לטובת "פול" ניהול של המלון והושכרו ללקוחות. תוך זמן קצר התברר שהרוכשים רומו והחברות נקלעו להליכי חדלות פרעון. גיסין מונה תחילה כבעל תפקיד של חברת הניהול ובהמשך של חברת הנכס שמכרה את היחידות. בחלוף מעל שנה וחצי ולאחר שהסדר הנושים שניסה לגבש נכשל, נכנסה החברה לפירוק ולכן הנושים והכנ"ר ביקשו לנצל את ההזדמנות ולהחליף את גיסין בבעל תפקיד אחר. אלא שהשופטת לא הסכימה לכך ומינתה את גיסין חרף ההתנגדויות.
הבקשה לעיון חוזר שהוגשה אתמול מפנה גם לדברי ההסבר שבחוק חדלות פרעון החדש שיכנס לתוקף בספטמבר 2019, שם ציין המקורר כי חריג למצב שבו יוצע בעל תפקיד נטראלי הוא מקום בו זהותו מקובלת על הצדדים להליך, אז המינוי המוסכם יכול לשפר את סיכויי ההצלחה של ההליך.
הכונס הרשמי גם מתייחס לניגודי העניינים שבמינוי של גיסין אשר משמש מזה שנה וחצי כבעל תפקיד בחברה קשורה, חברת הניהול של המלון ("הים האדום ניהול מלונות"). בבקשה מוסבר כי לשתי החברות יש אינטרסים נפרדים וקיים חשש לניגוד עניינים שעדיף לא להימצא בו שכן כפי שציינה השופטת לושי עבודי עצמה בהחלטה אחרת שמסרה בתיק, רב הנסתר על הגלוי בנוגע ליחסים עם חברת הניהול והדברים צריכים להיבדק באופן מעמיק.
"בית המשפט לא ימנה לנאמן מי שעלול להימצא במצב של ניגוד עניינים בין תפקידו כנאמן לבין עניין אישי או תפקיד אחר שלו... או אדם אחר שהוא בא כוח של בעל עניין בהליכי חדלות פרעון", מצטטת הבקשה את סעיף 33 לחוק חדלות הפירעון החדש. בנסיבות אלו נטען כי מבלי לפגוע במקצועיותו ואמינותו של עו"ד גיסין, הכונס הרשמי סבור כי משמדובר בהליך חדש יש לשקול את האינטרסים של כלל הגורמים המעורבים ולהעדיף בעל תפקיד נטראלי שלא מטעם נושים מסוימים.
אתמול כאמור נדחתה בקשה אחרת שהגישו 57 בעלי יחידות, המיוצגים בידי עו"ד מימון אביטן. הם ביקשו שהשופטת תנחה את הכנ"ר להגיש שמות של 5 מועמדים אובייקטיביים ותבחר מתוכם בעל תפקיד נטראלי.
בעלי היחידות הסבירו כי מזה שנה וחצי מאז מונה גיסין כמפרק חברת הניהול, לא חלה שום התקדמות בהליך. חקירותיו לא הובילו לשום מקום ועד היום הנכס ששייך למעשה לבעלי היחידות מוחזק ומנוהל בידי גיסין. בעלי היחידות טוענים שכבר שנה וחצי הם מבקשים מגיסין למסור להם את היחידות שרכשו ולמנות חברת ניהול מטעמם אך דבר לא קורה וחלף זאת ממשיך גיסין לשלם עשרות אלפי שקלים בחודש ליועץ אבי קמינסקי עבור שירות שניתן היה להחליפו באמצעות ועד מנהל או כל בחירה אחרת של בעלי היחידות. "בעלי היחידות מסתכלים מהצד ותוהים איך במשך שנה וחצי התאדה מהקופה סכום בסך של כמעט מיליון שקל, מתוך דמי השכירות שמגיעים לבעלי היחידות, עבור דמי ניהול למנהל מטעם גיסין שמונה לנהל את הנכס, ובעצמו ידרוש בסופו של יום את שכרו", נטען.
אם לא די בכך, טוענים בעלי היחידות כי מצבו של המלון ממשיך להתדרדר מדי יום. "הבריכה סגורה, חדר כושר סגור ומצב השטחים המשותפים בכי רע. הלכה למעשה בעלי התפקיד והגורמים המקצועיים שמינה אינם משרתים כיום את האינטרסים של בעלי היחידות בכל הנוגע לניהול המלון, אשר כל שהם מבקשים הוא לקבל בחזרה את היחידות... על מנת שיוכלו להשביחו ובכך להציל את הכספים שהשקיעו ולהתחיל לקבל את התשואה לה הם מייחלים כבר יותר משנתיים".
עו"ד אביטן מוסיף וטוען בשם בעלי היחידות כי ישנו ניגוד עניינים מובנה של גיסין שמונה לצורך פירוק חברת הניהול, וכי לחברת הניהול אין כל זכות לנהל את המלון נוכח הפרת התחייבויותיה כלפי בעלי היחידות. אך חרף זאת, נטען, גיסין נטל את מושכות הניהול במלון מבעלי היחידות ללא הסכמתם, כאשר היום חוששים בעלי היחידות שגיסין בתפקידו גם כמפרק חברת הנכס, ישאף שוב למכור את הנכסים שלהם במקום להעביר אותם לידיהם.
בקשת בעלי היחידות נדחתה על ידי השופטת שכתבה בהחלטתה כי הדיירים יכולים לערער על החלטתה ואין בטענותיהם טעם מיוחד שיצדיק עיון מחדש בפניה. לדבריה לא היה ממילא מקום שהכונס הרשמי יציע חמישה מועמדים נטראליים מאחר שמשיקולי יעילות וחסכון בזמן ומשאבים היא מצאה שיש מקום למנות את גיסין למפרק הזמני. "בנסיבות אלה לא מצאתי מקום במהלך הדיון ואינני מוצאת מקום לכך אף עתה, להעלות שמות של מועמדים אחרים להליך".