מצע "כחול לבן": תוספת של 12.5 מיליארד שקלים למערכת הבריאות על פני 5 שנים
המפלגה תעמוד בתוכנית "מחיר למשתכן" שכבר החלה, ותציע הקמת 100 אלף יחידות דיור להשכרה. לפיתרון הפקקים יוצע לפתח תחבורה שיתופית ולסלול נתיבי תחבורה ציבורית
מפלגת "כחול לבן" מציעה להוסיף למערכת הבריאות סכום של 12.5 מיליארד שקלים על פני 5 שנים, כלומר 2.5 מיליארד שקלים בשנה.
- המפלגות יקבלו מקדמה של 105 מיליון שקל
- הדיל נחשף: הבית היהודי יתמוך במועמד עוצמה לישראל לוועדה למינוי שופטים
- המצע הכלכלי של הימין החדש תוקף את העבודה המאורגנת
כך עולה ממצע המפלגה שגובש על ידי ח"כ עפר שלח וחילי טרופר - מטעם "חוסן לישראל" ויועז הנדל מטעם "תל"ם". חלק גדול מהסעיפים מופיעים במצע "יש עתיד" שנכתב עוד לפני האיחוד.
שלח אמר ל"כלכליסט" כי "המצע מנוסח בצורה שקוראת לפעולה וזוהי הפעולה ש"כחול לבן", כמפלגה שמתמודדת על השלטון, מתחייבת לבצע. יש הבדלי דעות והשקפות והם לגיטימיים אבל על המצע כולם מחוייבים".
בסעיף הבריאות יש התחייבות במצע להקמתם של שני בתי חולים בצפון ובדרום כדי להקטין את התורים, לעודד רפואה בקהילה ועוד. המפלגה מתחייבת להחזיר את המענקים למתמחים שיעבדו בפריפריה, שהוצעו על ידי יעל גרמן כשרת הבריאות.
כמו כן, יוצע מודל של רופאים שיעבדו באופן מלא ברפואה הציבורית ויתוגמלו על כך. המפלגה מצדדת באי העלאת מס הבריאות, בניגוד להצעתו של סגן שר הבריאות ח"כ יעקב ליצמן (יהדות התורה) שהציע להעלותו. לדעת המפלגה הדיבורים על העלאת מס הבריאות היא אחיזת עיניים, זאת מכיוון שמס בריאות לא מממן את מערכת הבריאות.
בתחום הדיור: המפלגה תעמוד בהתחייבות לממש את תוכנית "מחיר למשתכן" שהוחל בביצועה, וזאת בניגוד להכרזתו של אבי ניסנקורן שהצטרף למפלגה והכריז שיש לבטלה. כמו כן, יושם דגש על הנהגת דיור להשכרה לטווח ארוך, במתכונת תוכנית "דירה להשכיר" שהוצעה על ידי יאיר לפיד כשר האוצר. הכוונה להקים 100 אלף יחידות דיור להשכרה על פני כמה שנים. כמו כן, יושם דגש גדול על פיתוח תשתיות לאחר שהתברר כי ישנם הרבה פרויקטים מתוכננים שלא יוצאים לפועל כי התשתיות לא תוכננו כמו למשל: כבישים, תשתיות ועוד.
פקקים בכבישים: בטווח קצר יושם דגש על פיתוח תחבורה שיתופית של "קאר פול" גם בנתיבים של תחבורה ציבורית. בטווח בינוני מוצעת סלילה של 50 ק"מ נתיבי תחבורה ציבורית מדי שנה, השלמה של מערכות תחבורה ציבורית במערכת המטרופולינית בגוש דן, רכבת קלה. בטווח הארוך מוצע לפתח את ישראל כמעצמה של רכב אוטנומי חשמלי ושיתופי.
יוקר מחיה: ימונה נציב יוקר מחייה שיטפל בריכוזיות, בין היתר במזון בעיקר בשלב הביינים לא אצל החקלאי, ולא בסופר מרקט. הכוונה לעודד שיווק בינים פתיחת שוק סיטונאי ממלכתי שימנה את הקרטל המחובר עם רשתות השיווק. . בנוסף מוצע לפעול להעלאת הפיריון ושיפור שירותיים ממשלתיים שיגדילו את ההכנסה.
שביתות: חוק האוסר שביתות במונופולים והנהגת בוררות חובה בהם. אין סעיף בעניין במצע. אבל המפלגה לא תתמוך בחוק כזה שאותו מבקשים לקדם רה"מ בנימין נתניהו ושרת המשפטים איילת שקד. ביחד עם ההסתדרות תפעל המפלגה להנהגת גמישות ניהולית בשירות הציבורי.
תקציב הביטחון: העומד על פחות מ -4.7% מהתמ"ג- לא יופחת אבל ידונו בהרכבו ובשומניו.
מיסוי: אין שום אזכור של העלאת מסים. יש כוונה לפעול לצמיחה, חדשנות, תעשיה מסורתית ולעודד את הסקטור ציבורי ופיננסי.
אסדת הגז: תיבחן העתקת אסדת הגז למרות שהיא כבר קיימת.
חוק הגיוס: יוחל "דין רציפות" על "חוק הגיוס" שהוגש על ידי אביגדור ליברמן כשר הביטחון והתקבל בקריאה הראשונה בתמיכת "יש עתיד". במהלך הדיונים בועדה מיוחדת שתוקם לעניין יוצעו מודלים שיחזקו אותו.
חוק המרכולים: חוק המסמיך את שר הפנים לבטל חוק עזר עירוני - יבוטל.
חוק לימוד ליב"ה: יחוקק חוק שיחול גם על החרדים - 3 החוקים האחרונים זוכים להתנגדות החרדים יהדות התורה וש"ס שאותם תבקש "כחול לבן" לצרף לקואליציה. החוק המחייב לימודי ליב"ה נחקק בקנדציה הקודמת בתקופת כהונתו של יאיר לפיד כשר אוצר ובוטל על ידי הקואליציה הנוכחית.
תחבורה ציבורית בשבת: המפלגה מצדדת בהנהגתה של תחבורה ציבורית בשבת בישובים לא דתיים, מהלך שיזכה להתנגדות של המפלגות החרדיות יהדות התורה וש"ס.
חוק ההמלצות הקטן: האוסר על המשטרה להגיש המלצה לגבי סגירת תיקי חקירה של של פוליטיקאים - יבוטל.
חוק הלאום: המפלגה מצהירה על כוונתה למסד את ערך השיווון בחוק יסוד. בין היתר מוצע לתיקן את "חוק הלאום" שנחקק בקיץ האחרון, או לחוקק יסוד מיוחד שימסד את ערך השיוויון.
קציבת קדנציה: חוק לקציבת קדנציה של רה"מ ל-8 שנים או 3 קדנציות - יחוקק.
יועצים משפטיים:
המפלגה מתחייבת להגן על היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה בניגוד להצעת "חוק היועמ"שים" שקידמה שרת המשפטים איילת שקד שלפיה היועמ"שים יבחרו ב"ועדת איתור" ולא במכרז.
גודל הממשלה: מוצע שבממשלה יהיו רק 18 שרים (חוץ מרה"מ) כפי שנקבע לפי דרישת יש עתיד בממשלה הקודמת- אך בהוראת שעה החוק בוטל לקדנציה הזו על ידי הממשלה הנוכחית.
עידוד הפריפריה: תוך תכנון פריפריאלי לקידום ופיתוח איזורים בפריפריה, הקמת מרכז רב אוניברסיטאי בתל חי, הנהגת רגולציה ומיסוי מקלים לחקלאים לגליל המזרחי ועוד.