בלעדי לכלכליסט
המצע הכלכלי של הימין החדש תוקף את העבודה המאורגנת
איסור זכות השביתה בשירותים חיוניים כמו חברת החשמל ובוררות חובה בסכסוכי עבודה שעובדי שירותים אלה הם צד בהם ‑ המצע הכלכלי של המפלגה יקשה עליה לשבת בקואליציה יחד עם המצטרף החדש למפלגת חוסן לישראל אבי ניסנקורן
יו"רי מפלגת הימין החדש נפתלי בנט ואיילת שקד ידרשו בהסכם הקואליציוני, אם יצטרפו לממשלה הבאה, לאסור שביתה בשירותים חיוניים, לחייב בוררות בסכסוכי עבודה שעובדי שירותים אלה הם צד להם, ולפתוח לתחרות מונופולים וקרטלים כמו חברת החשמל, רכבת ישראל, דואר ישראל, רשות הנמלים ורשות שדות התעופה. "כלכליסט" מפרסם לראשונה את הפרק הכלכלי במצע הימין החדש, שכותרתו "כלכלה חופשית וליברלית עם רגישות חברתית, והזדמנות הוגנת בישראל".
- אלונה ברקת תרוץ ברשימת הימין החדש; "החלטתי לפנות לדרך חדשה, נכנסת לשדה הפוליטי"
- צפו: מה קרה כשאיילת שקד כינתה את גנץ "איש שמאל"?
- איילת שקד: "מעריכה שנתניהו ייבחר לראשות הממשלה ושזו תהיה הקדנציה האחרונה שלו"
המדובר במצע ימני שילווה בקמפיין אינטרנט שיושק בימים הקרובים. המצע גובש עוד לפני שיו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן המגן על הוועדים והמונופולים הגדולים הצטרף לחוסן לישראל, אבל כעת מקבל משנה תוקף, במיוחד אם חוסן לישראל והימין החדש יישבו יחדיו בקואליציה.
במצע מצהירה המפלגה כי תפעל לפיצול תחום ההולכה מידי חברת החשמל כדי לייצר תחרות בתחום. גורמים המקורבים למפלגה הסבירו ל"כלכליסט" כי "הרפורמה במשק החשמל היא חלקית ומקולקלת כי תחומי ההולכה, החלוקה והמכירה נשארו תחת המונופול של חברת החשמל, וכל הוועדים החזקים נשארו על השאלטר".
אשר לייצור החשמל, מבקשים לעודד את כניסתם של יצרני חשמל פרטיים ולא להסתפק במכירת תחנות כוח על ידי חברת החשמל, ובכך שחברת החשמל תחזיר ב־35% מתחנות הכוח וביצור.
הנהגת שקיפות בוועדים
שקד סבורה שעודף הרגולציה הוא גורם מרכזי לעלייה ביוקר המחייה, ולאחרונה הפיצה קול קורא בעניין סטנדרט השקיפות שאגודות עות'מניות כמו ההסתדרות צריכות לנהוג על פיו. בנט, כשר הכלכלה בממשלה הקודמת, פתח את השוק הישראלי לתחרות בתחומים שונים. מונופול המלט והגבינות נשבר בתקופתו והדבר הוביל לירידה במחירים. שאיפתם הברורה של בנט ושקד היא לצמצם ככל הניתן את הרגולציה והמעורבות הממשלתית בכוחות השוק.
כך, סעיף נוסף במצע קובע כי תונהג "חובת שקיפות מקסימאלית לארגוני עובדים, כך שכל עובד יוכל לדעת באופן מדויק כיצד מנוהל תקציב הארגון אליו הוא משויך, לא פעם בניגוד לרצונו". סעיף נוסף מצהיר על התנגדות המפלגה ל"עודף חקיקה הפוגע קשות בכלכלה ומעלה את מחיר השירותים".
בנט ושקד אמרו ל"כלכליסט" כי "חברי הימין החדש רואים את עצמם כנציגי העצמאים ובעלי העסקים בישראל". בתוך כך, הם מבטיחים להילחם לטובת דמי אבטלה לעצמאים, להכרה בהוצאות רכב לעצמאים, וכן להענקת ימי מחלה וגמלת אבל לעצמאים.
כמו כן, המפלגה תפעל להקל על רישוי עסקים, לצמצום בירוקרטיה קיימת, להורדת נטל המס הישיר והעקיף, להסרת חסמים לתחרות, וכן לערוך רפורמה במנגנוני הדיווח וגביית המס.
בנט ושקד שהגיעו לפוליטיקה מעבודה בהייטק הקדישו פרק מהמצע לעולם הייטק, בו הם מבטיחים להילחם בבריחת המוחות מישראל, על ידי הכנת תוכנית ממשלתית שתתמרץ עובדים איכותיים לחזור לארץ.
"חזית ימנית ברורה"
בתחומי הרווחה מציעה המפלגה לקבוע מדיניות רווחה לאומית, הכוללת סדרי עדיפויות ברורים, כללי זכאות ומנגנוני יישום שקופים ופשוטים וסל רווחה המתעדכן מדי שנה שבאמצעותו מתוקצבת כלל פעילות הרווחה.
במצע מצהירה המפלגה כי היא תפעל "לשיפור מעמדם של העובדים הסוציאליים המצויים בחזית המאמץ לסיוע חברתי ולא תמיד זוכים לביטחון תעסוקתי ותגמול ראויים. עובדים אלה ראויים להכרה חברתית בשל החשיבותה עצומה שיש לעבודת הקודש".
בנט מסר כי "אנחנו מאמינים בלתת חכות ולא דגים, לעודד יזמות, להפחית חסמים ולהאמין שכל אחד יכול להצליח אם רק מאפשרים לו לצמוח".
שקד מסרה כי "הימין החדש היא המפלגה היחידה שמציגה חזית ימנית ברורה בכל הנושאים: המדיני, המשפטי הביטחוני והכלכלי. חבירת אבי ניסנקורן לבני גנץ ממחישה את הפער בין שני המחנות. כבר ברור שנתניהו יהיה ראש הממשלה. השאלה מי יחזיקו בעמדות הביטחוניות, המשפטיות והכלכליות בממשלה ‑ השמאל של גנץ או הימין החדש".