מקימות מתקן ההתפלה באשדוד תובעות 300 מיליון שקל מהראל
אשדוד התפלה ו-IVM טוענות שחברת הביטוח התנערה מחובת הכיסוי הביטוחי ולא שילמה על נזקים ועיכובים בבניית הפרויקט
החברות אשדוד התפלה ו-IVM MINRAV SADYT, שהתקשרו ביניהן להקמת מתקן להתפלת מי ים באזור התעשייה באשדוד, תובעות מחברת הביטוח הראל 300 מיליון שקל.
- למרות ירידה של 36% ברווח - הראל מציגה את הרווח והתשואה להון הגבוהים בענף
- הפועלים חתם עם הראל על הסכם ביצוע תשלומי תביעות דרך "ביט"
- הראל מגדירה כרית הון ומחלקת דיבידנד של 107 מיליון שקל
במסגרת התביעה, שאותה הגישו היום (א') שתי החברות לבית המשפט המחוזי בתל אביב, נטען כי בטרם החלה IVM בהקמת המתקן, היא רכשה מארג פוליסות ביטוח רחב ומקיף בהראל המכסה את הפרויקט ואת אחריותן המקצועית של התובעות.
לטענת התובעות, "כתוצאה מעיכוב ניכר בהשלמת מתקן ההתפלה וממספר נזקים ואירועי ביטוח וכשלים שנגרמו למתקן במהלך הקמתו, הגישה אשדוד התפלה תביעה במסגרת הליך של בוררות נגד IVM אשר הגיעה לאחרונה לסיומה בהסכם פשרה.
"בעקבות חתימת הסכם הפשרה IVM נאלצה לממן מכיסה 190 מיליון שקל וכן ויתרה על סכומים נוספים להם היתה זכאית בגין העבודות שבוצעו על ידה בפרויקט ובגין נזקיה הנוספים בסכום עתק של מאות מיליוני שקלים".
התובעות טוענות כי התביעה מוגשת בגין מלוא הנזקים שנגרמו לטענת אשדוד התפלה במתקן כתוצאה מרשלנות IVM ומקבלנים ומתכננים שפעלו בפרויקט. "IVM שילמה במשך שנים פרמיות להראל ביטוח מדי שנה בסכומי עתק של מיליוני דולרים וכאשר נדרשה הראל ביטוח להכיר בכיסוי הביטוחי לנזקי תביעת הבוררות ולתביעה אשר הוגשה נגד IVM במסגרת הליך הבוררות ולממן הוצאות משפטיות - התנערה הראל ביטוח מחבותה", נטען.
עוד טוענות החברות: "תביעה זו הינה לפיצוי בגין כל הנזקים שנגרמו לאשדוד התפלה ול-IVM. כמו כן נשאה IVM לאורך השנים בהוצאות משפטיות והוצאות מומחים לצורך התגוננות בהליך הבוררות בסכום של מיליוני שקלים. הדעת אינה סובלת שחברת ביטוח תהנה מפרמיות ביטוח במשך שנים בסכומי עתק של מיליוני דולרים, אך בבוא יום פקודה תתנער מחבותה ללא כול הצדקה ותפקיר המבוטחת עם מגה תביעה שהוגשה נגדה".
טרם הוגש כתב הגנה. את התובעות מייצג עו"ד דרור זמיר. מהראל ביטוח נמסר בתגובה :התביעה טרם התקבלה בחברה ולפיכך לא נוכל להגיב לטענות.
מקורות כבר מחקה 430 מיליון שקל
מתקן ההתפלה באשדוד הוא החמישי בישראל, כאשר ארבעת הקודמים לו נמצאים בידיים פרטיות. המתקן הוקם באיחור והחל לפעול רק לפני כמה שנים, כאשר חלק נכבד מפעילותו הוא הבטיח לספק 100 מיליון קוב, אולם בפועל בשל תקלות ובעיות הוא סיפק חלק מהמזמן רק 15 מיליון קוב. מקורות כבר רשמה מחיקה בספרים בהיקף של כ-430 מיליון שקל על הפעלת המתקן ולאחרונה במסגרת שינוי ארגוני נסגרה המכירה של המתקן, לא לפני שיתקנו אותו ויעמידו אותו לשימוש מלא