מחקר: 1 מכל 11 אנשים בישראל חייב בהוצאה לפועל
ברשות האכיפה והגבייה בדקו 512 אלף חייבים, שנכנסו לראשונה לתהליכי הוצאה לפועל בשנת 2009, ומצאו כי 93% מהם הצליחו להסדיר את חובם תוך עשור; החייבים מופו גם לפי היישובים בהם הם מתגוררים
אחד מכל 11 אנשים בוגרים בישראל הוא חייב בהוצאה לפועל; כך עולה ממחקר מקיף שנערך ברשות האכיפה והגבייה על כלל החייבים בהוצאה לפועל, שהוכן על ידי רבקה אהרוני, יולנדה גולן ורפי גולן. הניתוח בוצע על 512.4 אלף חייבים, המהווים 89% מכלל החייבים.
- נקלעתם לחובות מרקיעי שחקים? כך תפתרו את הבעיה, שלב אחרי שלב
- מחקר: התחרות בשוק האשראי הצרכני מגדילה את הסיכון לעשירונים התחתונים
- חברות מתפרקות ועורכי הדין חוגגים: מפרקים את המפרקים
לפי המחקר, אשר בחן חייבים שנכנסו לראשונה בשנת 2009 לתהליכי הוצאה לפועל, 93% מהם הצליחו להסדיר את חובם תוך עשור - כלומר, עד למועד הבדיקה שבוצעה ב-2019; 88% מהחייבים בעלי תיק אחד בהוצל"פ מצליחים לסגור אותו במהלך 5 השנים הראשונות, ו-5% נוספים מצליחים לעשות זאת תוך 9-6 שנים.
הניתוח של פרופיל החייב בוצע על חייבים אשר נכון למועד שליפת הנתונים מהמערכת היה להם לפחות תיק פעיל אחד במערכת ההוצאה לפועל. ראשית מופו החייבים ביישובים בהם הם מתגוררים בטכנולוגית GIS, וחושב אחוזם מכלל האוכלוסייה במקום מגוריהם; כך נמצא כי ריכוזים גדולים של חייבים מתגוררים בצפון הארץ.
בחינה של כלל החייבים במחקר מעלה כי 64% מהם גברים, 23% גרושים, 63% יהודים ו-48% בטווח הגילאים 54-35. עוד עולה, כי השכר הממוצע לחודש לגבר חייב עומד על 7,438 שקל, והשכר הממוצע לאישה חייבת עומד על 5,132 שקל; בנוסף, נמצא כי מרבית החייבים העובדים מועסקים בענפי המסחר הסיטונאי והקמעונאי, תיקון כלי רכב ובינוי.