$
משפט

פרסום ראשון

תיק 4000: בוטל צו עיכוב יציאה מהארץ נגד שאול ואיריס אלוביץ'

שני החשודים בתיק הידוע גם כתיק "וואלה-בזק" צפויים לעמוד לדין בכפוף לשימוע, שיתקיים בחודשים הקרובים; הצו בוטל בהסכמת הפרקליטות והחשודים. דרכוניהם יופקדו אצל באי כוחם - עליהם יוטל להודיע לפרקליטות מבעוד מועד על נסיעות מתוכננות של השניים

ליטל דוברוביצקי ותומר גנון 13:2926.05.19

צו עיכוב יציאה מהארץ שהוצא נגד איש העסקים שאול אלוביץ' ורעייתו איריס אלוביץ', החשודים בתיק 4000 הידוע כתיק "וואלה-בזק", בוטל - כך נודע ל"כלכליסט".

 

ב-28 בפברואר נשלח לשאול ואיריס אלובי'ץ מכתב אודות כוונת פרקליטות מיסוי וכלכלה להעמידם לדין בכפוף לשימוע, הצפוי להתקיים בחודשים הקרובים. עוד נודע, כי צו עיכוב היציאה נגד השניים בוטל בהסכמת הפרקליטות והחשודים. דרכוניהם של שאול ואיריס יופקדו במשרדם של באי כוחם (עו"ד זק חן ומיכל עוזר רוזן, בהתאמה), והם בתורם יודיעו לפרקליטות מבעוד מועד על נסיעות מתוכננות של השניים לחו"ל.

 

בנימין נתניהו ושאול אלוביץ' בנימין נתניהו ושאול אלוביץ' צילום: דנה קופל, אלכס קולומויסקי

 

עוד הוסכם, כי ככל ששאול אלוביץ' יבקש לצאת מישראל יחד עם רעייתו איריס, תופקד על ידו או על ידה ערבות בנקאית לטובת המדינה בסכום של חצי מיליון שקל. ערבות זו תושב לידיהם עם חזרתם לישראל, והעברת עדכון למדינה על חזרתם על ידי באי כוחם. בנוסף, יתר התנאים המגבלים - כמו התייצבות לחקירה בכל מועד שיידרש - יוארכו ב-37 חודשים, או עד לסגירת התיק בעניינם. את הפרקליטות מייצגת בעניין זה עו"ד ניצן וולקן.

 

מערכת יחסים הדדית של "תן וקח"

 

פרשת 4000 עוסקת בעיקרה במערכת היחסים בין ראש הממשלה בנימין נתניהו, לבין איש העסקים שאול אלוביץ'. הפרקליטות טענה במסגרת הזימון לשימוע כי בתקופה שבין דצמבר 2012 לינואר 2017 התקיימה בין השניים מערכת יחסים הדדית של "תן וקח": "מערכת יחסים זו כללה מתן טובות הנאה על ידי אלוביץ' לנתניהו בדרך של היענות חריגה לדרישות סיקור של נתניהו ובני משפחתו בקשר לפרסומים באתר וואלה, שהיתה בשליטת אלוביץ' שהביא להטיית הסיקור באתר, ומנגד, הפעלת סמכויות שלטוניות על ידי נתניהו באופן שהיטיב עם קבוצת בזק ועם עסקיו של אלוביץ'".

 

לטענת הפרקליטות, הטיית הסיקור באתר וואלה היתה בגדר טובת הנאה משמעותית ביותר עבור נתניהו, נוכח החשיבות שראה בשיפור הסיקור התקשורתי ביחס אליו ונוכח החשיפה הנרחבת של הפרסומים באתר "וואלה", שאפשרה לנתניהו להפיץ את מסריו. מנגד, הפעולות הרגולטוריות המיטיבות של נתניהו, היו בעלות משמעות כלכלית ניכרת ביותר עבור אלוביץ' וקבוצת בזק.

 

הפרקליטות טוענת כי "לפי הראיות שנאספו בחקירה, כל התנהלותו של נתניהו, כפי שפורטה, נעשתה בתמורה לטובות ההנאה שלקח מבני הזוג אלוביץ' בדמות היענות חריגה לדרישות הסיקור שלו ושל רעייתו ועל מנת שבני הזוג אלוביץ' ימשיכו להיענות לדרישות אלה גם בעתיד". מיד בסמוך לחתימתו של נתניהו על אישור עסקת בזק-יס הושלמה העסקה, וכפועל יוצא מכך הוזרם סכום של כ-680 מיליון שקל מחברת בזק לקבוצת יורוקום שבשליטת אלוביץ'. כספים אלה שימשו את אלוביץ' ואת יורוקום לפירעון חובות הקבוצה לבנקים. במועדים מאוחרים יותר, בהתאם לתנאי העסקה, וכתוצאה מאישורה על ידי נתניהו, שולמו על ידי בזק ליורוקום סכומים נוספים העולים כדי סך כולל של כ-300 מיליון שקל נוספים, במהלך השנים 2016 ו-2017.

 

הפרקליטות טוענת כי אלוביץ' היה מודע לכך שפעולותיו של נתניהו לקידום אישור עסקת בזק יס נעשו בקשר לטובות ההנאה שניתנו לו ולמשפחתו על ידי בני הזוג אלוביץ'. יצויין כי החשודים מכחישים את החשדות נגדם וכי טרם נערך להם הליך שימוע, ובשלב זה עומדת להם חזקת החפות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x