$
מחפשי עבודה

לא התכוננתם מספיק - הסיבות שבגללן לא התקבלתם לעבודה

הגזמתם עם הז'רגון המקצועי, מועמד אחר היה מתאים יותר למשרה או שאולי פשוט לא הייתה לכם כימיה עם מנהל הגיוס - מעסיקים ומומחים מספרים מהם הדברים שגורמים למועמדים לא להתקבל למשרה

שירות כלכליסט 10:2218.06.19

תהליך חיפוש עבודה הוא רכבת הרים רגשית. כל דחייה ממעסיק עלולה לפגוע בביטחון העצמי. עם זאת, צריך לזכור שאמנם יש מקרים בהם הסיבות שבגללן לא התקבלתם למשרה הנחשקת קשורות לדברים שעשיתם או לא עשיתם, אך במקרים אחרים פשוט היו מועמדים אחרים מתאימים יותר למשרה. 

 

באתר theladders פירטו הסיבות בגללן לא מתקבלים לעבודה על פי מגייסים ומומחים לחיפוש עבודה:

 

1. לא עשיתם שיעורי בית: כיום ניתן ללמוד די הרבה על המעסיק הפוטנציאלי שלכם עוד לפני ראיון העבודה עצמו. מי שלא עושה זאת שם עצמו בעמדת נחיתות אדירה. "אתם לא רוצים שהסיבה שלא התקבלתם לעבודה תהיה משהו שבקלות יכולתם להימנע ממנו", נכתב בבלוג שפורסם באתר של חברת ההשמה רוברט האלף. "אין כיום שום תירוץ לא להגיע מוכנים לראיון עבודה". ההמלצה היא לעבור קודם על אתר החברה ולהתעמק בתכנים. החברות לרוב מספקות פרופילים של המנהלים הבכירים, שכדאי לקרוא בעיון. דרך נוספת לאסוף מידע היא על ידי התעמקות בהודעות לעיתונות שמפרסמת החברה, שם יש מידע שיכול להיות שלא מופיע בשום מקום אחר. פרטים נוספים שצריכים ללמוד כוללים גם מיהם המתחרים של החברה.

 

2. הגזמתם עם הז'רגון המקצועי: שימוש בז'רגון מקצועי לעיתים קרובות מדי עלול לגרום לכם להישמע מתאמצים מדי, ואף לגרור גלגולי עיניים. "אל תנסו להישמע חכמים יותר מכפי שאתם באמת", מסכם את העניין עומר מולד, מייסד ומנכ"ל חברת Vervoe, במאמר שפרסם באתר הקריירה גלאסדור.

 

3. מועמד אחר היה מלהיב יותר: הדחייה לא תמיד נובעת ישירות ממשהו שעשיתם או לא עשיתם, לפעמים פשוט מגיע מועמד אחר שמלהיב את המגייסים. לרוב מועמדים לא באמת יודעים היכן הם עומדים, כי החברה דווקא מחזרת אחר מועמד אחר אך רוצה לשמור על כל האפשרויות שלה פתוחות למקרה שזה לא יצא לפועל.

 

יש דברים שאתם יכולים לעשות כדי לשפר את הסיכויים שלכם להתקבל אבל יש דברים שלא תלויים בכם, כמו למשל אם מועמד אחר מתאים יותר לתרבות הארגונית יש דברים שאתם יכולים לעשות כדי לשפר את הסיכויים שלכם להתקבל אבל יש דברים שלא תלויים בכם, כמו למשל אם מועמד אחר מתאים יותר לתרבות הארגונית צילום: שאטרסטוק

 

 

4. אתם מתאימים יותר למעסיק אחר: יש פער די גדול בין מה שאתם רוצים והאופן בו המעסיק פועל. נגיד לדוגמה, עובד שרוצה חברה עם "מבנה גמיש" בעוד שהמשרה מחייבת יום עבודה טיפוסי של 8 עד חמש. במקום להיתפס על ההבדלים הללו בין התרבות הארגונית שאתם רוצים וזו של המעסיק הפוטנציאלי, עדיף לחפש משרות פנויות במקומות שתואמים לחזון שלכם.

 

5. לא הייתה כימיה עם מנהל הגיוס: לפעמים לא זוכים בעבודה גם אם על הנייר הייתם מושלמים לתפקיד. לפי מנהל הגיוס לשעבר ריצ'רד מוי, המגייסים מחפשים משהו מעבר לדרישות הטכניות המפורטות במודעה. "יש דברים שהמגייסים מחפשים שקשה לתאר במילים", הוא אומר.

 

6. לא הגעתם בזמן: זה די מובן מאליו: לא משנה מה אתם עושים, אל תאחרו לראיון עבודה. זה כבר מציב אתכם באור שלילי עוד לפני שהריאיון התחיל. "איחור מצביע על זלזול ולא יקדם אתכם במאמץ לזכות במשרה", אומרת קייטי סמית, מנהלת הגיוס בחברת SpareFoot. "זה משמש כתמרור אזהרה לכל מגייס שקשה לסמוך עליכם".

 

7. יש שגיאות בקורות החיים שלכם: מנהלים לא יוכלו לסמוך עליכם עם פרויקטים חשובים אם בקורות החיים שלכם יש שגיאות כתיב. זה גורם לכם להיראות רשלניים. ההמלצה כמובן היא שהמכתב המקדים וקורות החיים יהיו "ברורים, מתומצתים וממוקדים בתוצאות".

 

זכרו שניתן להימנע ממרבית השגיאות שצוינו, וכך תציבו עצמכם בעמדה טובה יותר לזכות בתפקיד שרציתם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x