$
מחפשי עבודה

המייל שייתן לכם ייתרון אחרי ראיון עבודה

מנהלות משאבי אנוש נותנות הצצה מבפנים על המקרים בהם פניה למגייס במייל תודה תהווה ייתרון והמקרים שבהם עדיף לבחור דווקא בווטסאפ קצר

מעין מנלה 12:0213.05.19

אחרי שכבר התכוננתם, עשיתם מחקר על החברה, הדגשתם את הייתרונות שלכם והתאמתכם לתפקיד במהלך הראיון ואפילו שאלתם שאלות אינטליגנטיות המראות התלהבות מהתפקיד בסופו. לאחר ראיון העבודה מגיע השלב שבו חלק ממומחי הקריירה מציעים לשלוח מכתב תודה למראיין או אחראי הגיוס.

 

במקומות מסויימים, למשל בארה"ב, מייל תודה הוא בגדר חובה. כך גם בסקטורים מסויימים ובמיוחד בתפקידים בכירים. בישראל, בדרך כלל לא מקובל לשלוח מייל כזה אחרי ראיון ובתפקידים מסויימים בתעשיית ההייטק למשל זה אפילו עשוי להיתפס כמוזר. עם זאת, יש מקרים שבהם פנייה למנהלת הגיוס או למראיין יכולים לתת למועמד יתרון ולשפר את סיכויי הקבלה לעבודה.

 

"בתפקידי שיווק ומכירות בחו"ל מקובל לשלוח מייל תודה ומועמדים אפילו מחפשים את המייל של המגייסות. אבל באופן כללי בחדר הגיוס שלנו כל המגייסות יושבות עם אוזניות ומיקרופון ומול מחשב שבו פתוחה להם מערכת הגיוס שלנו והווטסאפ. התהליך בכלל לא קורה באימייל", אומרת סיגל סרור, סמנכ"לית משאבי האנוש בקלטורה.

 

יש מנהלות גיוס שמעדיפות תקשורת בווטסאפ. בכל מקרה פנייה למגייסת אחרי ראיון יכולה לתת למועמד ייתרון יש מנהלות גיוס שמעדיפות תקשורת בווטסאפ. בכל מקרה פנייה למגייסת אחרי ראיון יכולה לתת למועמד ייתרון צילום: שאטרסטוק

 

 

שליחת מייל תודה פחות מקובלת בתעשיית ההייטק ובמיוחד כשהמועמדים הם בני דור המילאניאלס אבל תקשורת עם המגייסת באמצעות הווטסאפ דווקא מאוד מקובלת. "בדרך כלל מועמדים עוברים מהר מאוד לווטסאפ וצוות הגיוס אצלנו רואה את זה באופן מאוד חיובי. אחרי הראיון הם שולחים להן ווטסאפ ולמרות שיש להם את הטלפון – הן אף פעם לא קיבלו שיחת טלפון", אומרת סרור.

 

לכן, היא ממליצה למועמדים קודם כל לנסות להגיע לתקשורת ווטסאפ עם המגייסת. זה יותר קל לה, זה עובר את מערכת הגיוס הפורמלית לטוב ולרע. עם זאת, ברגע שיש למועמד את הטלפון – לא להתקשר אבל כן לעדכן בווטסאפ.

 

חתרו לתקשורת בווטסאפ ובלי 'read more'

אחרי הראיון היא מציעה לשלוח עידכון שמתייחס לתהליך ומוסיף גם משהו אישי. "אפשר לכתוב משהו כמו 'הייתי היום אצל ראש הצוות, התרשמתי מהאנשים והאתגר, נראה לי שהיה בסדר, אשמח להתעדכן". חשוב להתייחס לתהליך הגיוס על מנת שאנשי הגיוס יוכלו 'לתרגם' את התקשורת בווטסאפ למערכת הגיוס הפורמלית של החברה. לכן כדאי לכתוב עם מי נפגשתם, כך תוכל המגייסת גם לפנות אליהם להתעדכנות. בנוסף, חשוב להוסיף משהו אישי כמו 'התרשמתי מהאתגר המקצועי' ולהביע עניין בהמשך התהליך.

"היו גם מקרים של מועמדים שאמרו לנו 'יש לי כבר שתי הצעות – איפה אתם עומדים בתהליך'. כשהמתכנת או למשל איש DevOps שמנהל את התהליך מולנו אומר שהוא צריך תשובה עוד כמה ימים אז גם אפשר לדעת איפה אנחנו עומדים מולו בתהליך", היא אומרת.

 

עם זאת, כל מכתב ארוך או פורמלי, מסמכים נוספים או נלווים לווטסאפ כמו תעודה על קורס שעברתם אינם מוסיפים ואפילו גורעים מסיכויי הקבלה בעולמות ההייטק. "חשוב להתייחס בפנייה לפן החיובי מבחינת המועמד, לא לכתוב משהו ארוך – בלי ווטסאפים של 'read more' ולזכור שכל מידע נוסף הוא לא רלוונטי, לא עוזר ואפילו ייראה מוזר".

 

מייל תודה כשובר שיגרה ואולי אף שובר שיוויון

"יש בעיניי קו דק מאוד בין מייל תודה למייל מתחנף. זה יכול להתפרש כתעוזה יפה, אבל זה תלוי בדרך", אומרת דורית בר, מנהלת אגף משאבי אנוש בקבוצת מלם תים.

"כל מה שקצת שובר את השגרה למראיין בצורה חיננית ויפה – מוסיף. אנחנו מראיינים הרבה אנשים ובוחרים אותם לפי תכונות האופי, לפי היכולות המקצועיות שלהם, לפי הניסיון שלהם, וגם לפי מה שאנחנו מכירים ומושפעים. לכן אם המועמד מוסיף לעצמו עוד נקודות זכות בדרך שהיא קצת שונה מהרגיל, מעבר לכך שהוא מגיע בזמן לראיון, מתראיין יפה ומחייך, זה יכול להוסיף לו נקודות זכות. זה מאוד תלוי במראיין. יש מראיין שירגיש שזה חנופה ולא יאהב את זה ויש מראיינים שיאהבו את זה. באופן אישי, אני חושבת שזה מוסיף. קיבלתי כמה פעמים פניות אחרי הראיון ולדעתי זה תורם, זה מחזק את הרושם שלי על המוטיבציה של המרואיין שמאוד רוצה את התפקיד, זה מראה לי שהוא אחד שמעז ובכך מלמד אותי דברים נוספים על אישיותו, שלא באו לידי ביטוי בראיון ונותנים אינדיקציה להתנהגות האמיתית שלו".

 

ראיון העבודה אינו סוף הסיפור ראיון העבודה אינו סוף הסיפור צילום: שאטאסטוק

 

 

בר מספרת על מועמדת ששלחה לה מייל שעתיים אחרי הראיון איתה וכתבה שהיא מבינה שיש עוד מועמדת וחשוב לה להגיד שהיא ממש רוצה את התפקיד ויודעת בוודאות שתעשה אותו טוב מאוד. "אהבתי שהעיזה לשלוח לי מייל לא רשמי, אהבתי שהייתה קצת חצופה במובן הטוב של המילה. היא יצאה מאיזור הנוחות שלה ותפסה את תשומת ליבי. היא כמובן התקבלה ועבדנו יחד כמה שנים טובות".

 

במקרה הזה המייל היטה את הכף לטובת אותה מועמדת מאחר והתפקיד שאליו התראיינה כלל גם משימות הדורשות תעוזה וקצת מכירות. "מיילים של תודה שהם לא מתחנפים מדי ונעשים בצורה יפה, מסבים תשומת לב קצת אחרת ולכן לא יכולים להזיק אלא רק להוסיף. זה יכול להיות מייל או סמס שלא דורש תגובה מהצד השני. מועמדים שעושים דברים טיפה שונה יכולים להרוויח", היא אומרת.

 

גם יעל יצחקי, דירקטור משאבי האנוש של חברת Sisense ישראל מאמינה כי מייל או כל פנייה בצורה אחרת (כמו בווטסאפ) למגייס אחרי ראיון עבודה יכולה רק לעזור. "אנחנו בונים יחסים לטווח ארוך עם המועמדים שלנו, ולכן תקשורת פרואקטיבית מסוג זה עשויה לסייע לבסס את הקשר עם מועמדים לגביהם יש לנו התלבטות. מייל או כל פנייה בערוץ תקשורת אחר מצד המועמד נותנים לחברות פרספקטיבה נוספת על המועמד או המועמדת. לכן, בהרבה מקרים זה יכול לעזור".

 

אין הכוונה רק למייל תודה, או פניה בסגנון של 'שמחתי להכיר'. היא ממליצה לפנות במסר עמוק יותר "כזה שחושף בפנינו נדבך נוסף על מועמד או משלים את התמונה שהתקבלה לגביו בראיון. במקרים רבים פניה יזומה מצד מועמד מסייעת לחברה להחליט האם הוא מתאים ל-DNA הארגוני או לא".

 

"מועמדים לעתים חוששים לפנות לחברה או מרגישים לא בנוח, אולם יצירת קשר פרואקטיבית של מועמד מתפרשת בעין טובה ומראה שהוא מאמין בחברה ורוצה להיות חלק ממנה. פניות של מועמדים לנציג החברה אחרי ראיון צריכה להיעשות בצורה אותנטית ורלוונטית לתהליך שעבר", היא אומרת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x