שנה ל-BIRD בישראל: בכ-20% מהנסיעות בקורקינט ויתרו הרוכבים על שימוש ברכב
כשבועיים לאחר כניסת חוקי הקורקינט לתוקף, פרסמה חברת הקורקינטים השיתופיים דו"ח שנתי ראשון: שתי מיליון נסיעות בוצעו ע"י כ-250 אלף רוכבים, ואורך נסיעה ממוצעת כ-12 דקות
חברת BIRD, אחת ממפעילות הקורקינטים הגדולות, חוגגת שנה לתחילת הפעילות בישראל. זאת, בסמוך לכניסת התקנות החדשות של עיריית תל אביב לתוקף לפני כשבועיים, שאוכפות את נושא השימוש בקורקינטים ברחבי העיר.
- עיריית תל אביב מתכננת: הקמת יחידת אכיפה לקורקינטים
- מחרימים וקונסים: כך יוגבלו מהיום הקורקינטים בת"א
- לא מחזירה את ההשקעה: האם חזון שיתוף הקורקינט של בירד עומד לקרוס
לפי נתוני BIRD, ממועד תחילת פעילותה בוצעו בקורקינטים של החברה 2 מיליון נסיעות, שבוצעו על ידי כ-250 אלף רוכבים. מסקרים שערכה, עולה כי כ-20% מן הנסיעות הללו היו אמורות להתבצע באמצעות כלי רכב פרטיים, כלומר הרוכב ויתר על המכונית לטובת שימוש בקורקינט.
עוד עולה מנתוני BIRD, כי כ-25% מן הנסיעות, שימשו כחיבורים אל אמצעי תחבורה ציבורית, קרי תחנות רכבת, תחנות אוטובוס ומוניות שירות.
עוד לפי נתוני החברה, נמצא כי אורכה של נסיעה ממוצעת הוא כ-12 דקות - והנסיעות מתפלגות כך שכ-35% מהן מתבצעות בין שמונה לעשר בבוקר או לסירוגין בין חמש אחר הצהרים לשבע בערב.
במהלך האירוע, השיקה החברה סדנת רכיבה בטוחה בשיתוף עמותת "ישראל בשביל אופניים". במסגרתה, תזמין החברה את הציבור להגיע ולהתנסות ברכיבה על קורקינט חשמלי בצורה בטוחה ואחראית, תוך התמקדות בתנאי הדרך, הכללים והשתלבות במרחב האורבני ובכביש.