$
דעות

דעה

חולמים על ילדים קרייריסטים ומוצלחים? תנו להם טאבלט

ההתנהלות ההורית שמונעת מהילד להיחשף לטכנולוגיות מתקדמות, או לכל הפחות מפחיתה למינימום את מספר השעות שלו מול המסך, היא התנהלות שגויה שעשויה לפגוע בו; במציאות שבה בעוד 20 שנה חלק ניכר מהעולם יתנהל על ידי בינה מלאכותית, ההורים חייבים דווקא לחנך את הילדים לחשיפת יתר לדיגיטציה - כדי לספק להם יתרון

אדוורד שרגה 17:3924.08.19

בשנים האחרונות, וככל שהטכנולוגיה מתקדמת, יותר ויותר הורים מעדיפים למנוע מילדיהם את התוצרים החדשים והמתקדמים של העידן בו אנו חיים. מלבד החשש המובן מתכנים לא ראויים, ההורים גם חוששים מפרמטרים נוספים, כגון פיתוח מוגבל של הכישורים החברתיים של ילדיהם, הפרעות התנהגותיות, נזקים בריאותיים ונפשיים ועוד.

 

 

  קרדיט: shutterstock

 

לכל זה נוסף פרמטר חשוב: הילדות שלהם שונה בתכלית מהילדות שלנו, כשחלק מהעולם החברתי וחוכמת הרחוב עוברים ממגרש המשחקים והפארקים בשכונה, לעולם וירטואלי שלא תמיד מוכר להורים, שמימלא מודאגים מהשינויים ומהאופן שבו ישפיעו המסכים על הילדים.

 

אותה התנהלות הורית שמונעת מהילד להיחשף לטכנולוגיות המתקדמות, או לכל הפחות מפחיתה לכדי מינימום את שעות העיסוק מול המסך, הינה התנהלות שגויה שעשויה לפגוע בילדים באופן אחר. במציאות הנוכחית, כאשר אתה מוציא את הטאבלט מהידיים של הילד שלך, אתה מחזיר אותו דור אחורה, בעוד שהעולם הטכנולוגי צועד בצעדי ענק קדימה.

 

אנחנו חיים במציאות שבה בעוד 20 שנה חלק ניכר מהעולם יתנהל על ידי מחשבים ובינה מלאכותית, כשמרבית העבודות המוכרות לנו היום לא יהיו רלוונטיות כלל בעוד כשני עשורים. הקצב המואץ בו הטכנולוגיה צועדת מחייב את ההורים דווקא לחנך את הילדים לחשיפת יתר לדיגיטציה, כדי להרגיל אותם לכלי העבודה והאוריינטציה הבסיסיים ביות ר- הן אם במישור החברתי והן במישור הלימודי והתעסוקתי, כדי לספק להם יתרון בעולם המחר.

 

כאמור, אפילו חוכמת הרחוב החדשה עברה לעולם הוירטואלי, וכיום ניתן להקנות כישורים חברתיים רבים דרך צפייה בסרטוני אינטרנט ולימודים ברשת, לצד מידע רב ומבוקר שנמצא בהישג יד ובלחיצת קליק בעכבר. כמו בכל דבר, גם כאן דרושה התערבות הורית כדי לשמור על איזון, וישנן דרכים מוכרות כדי למנוע מהילדים להיחשף לתכנים לא ראויים וסכנות אחרות שעברו מהרחוב לרשת.

 

אפילו את פייסבוק אפשר להגביל בשיחת טלפון לספק האינטרנט, אבל לא צריך לפסול את הטכנולוגיה בגלל הסכנות. להיפך, צריך להבין וללמוד אותן כדי לתת לילדים כלים להתמודדות. במקום שהילד ישחק פורטנייט ויגלוש בפיייסבוק ובאינסטגרם, או אפילו סתם יבהה בטלוויזיה, צריך וחשוב לאפשר לו להכיר את הטכנולוגיות החדשות ביותר ולכוון אותו להשתתף במשחקים כגון “capture the flag” ודומיו, העוסקים במציאת פתרונות לאתגרים טכנולוגיים, להנגיש לו מידע וספרות מקצועית על טכנולוגיה, לשלוח אותו לחוגי תכנות לילדים, הייטק וסייבר, ובקיצור - לתת לו את האפשרות להיות בשורה הראשונה של הבנת העולם הטכנולוגי, כי זה העולם שרלוונטי לסיכויי ההצלחה שלו בעתיד.

 

אנחנו חיים היום במציאות שונה בתכלית, בה אימהות מתגאות לא רק בבן שהגיע לקורס טייס או הפך לרופא או עו"ד, אלא גם בילד שהתקבל ל-8200 או לחברת הייטק - כי כולם מבינים שאומנם מדובר במקצוע תובעני, אך באותה נשימה בכזה שמספק פרנסה ועתיד מבטיח לילדים שלהם.

 

הכותב הוא סמנכ"ל חברת קרנליוס, המתמחה באימוני סייבר בישראל וארצות הברית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x