ההאטה לא מורגשת בינתיים: שיעור האבטלה צנח שוב ל-3.7%
למרות ההערכות לשינוי מגמה בשוק העבודה ולהאטה בקצב הצמיחה של המשק, נרשמה ירידה של 0.4% בשיעור המובטלים לעומת החודש הקודם - לרמה הדומה לזו שנרשמה בחודש מאי האחרון; עם זאת, שוק העבודה הוא האחרון להגיב לשינויים במחזור העסקים. שיעור התעסוקה נותר ללא שינוי ועמד על 61%
לאחר שביצע שינוי כיוון, רשם בחודש יוני עלייה קלה לרמה של 4.1% והוביל להערכות לשינוי מגמה, שוק העבודה הישראלי מפתיע לטובה: לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) שפורסמו היום (ב'), שיעור האבטלה ירד ביולי לרמה של 3.7% מכוח העבודה - רמה דומה לזו שנרשמה בחודש מאי האחרון.
- הלמ"ס: מספר המשרות הפנויות במשק טיפס ב-2.5% במאי-יולי
- שינוי כיוון: שיעור האבטלה טיפס ביוני ל-4.1%
- נמשכת הירידה בשיעור האבטלה: עמד על 3.6% במאי
הנתונים מפתיעים על רקע הערכות של כלל הגופים הכלכליים המרכזיים - הן בארץ והן בחו"ל - להאטה בקצב הצמיחה של המשק. עם זאת, חשוב לציין כי שוק העבודה הוא השוק האחרון שמגיב לשינויים במחזור העסקים; קרי, אחרי שהמכירות יורדות וקווי היייצור נסגרים - רק אז מתחילים מהלכי הפיטורים.
עוד עולה מהנתונים, כי שיעור התעסוקה נותר ללא שינוי ועמד על 61%, בדומה לחודש הקודם. כמו כן, שיעור האבטלה בקרב בני 25-64 – מה שמכונה "אבטלה גרעינית" (כלומר לא כולל סטודנטים, חיילים, ועוד - א"ד) ירד שוב לרמה של 3.3% בלבד.
עוד עולה כי בקרב בני ה-64-25, שיעור ההשתתפות (מספר האזרחים בגיל עבודה שעובדים או מחפשים עבודה) ירד במקצת, לרמה של 79.6% - לעומת 80.3% בחודש הקודם. כמו כן, שיעור התעסוקה בקרב בני 64-25 ירד בחצי אחוז, לרמה של 77%.
התפתחויות אלו - ירידה בשיעור התעסוקה ובשיעור ההשתתפות - מצריכות מעקב, שכן ירידה בשיעור האבטלה המבוססת על יציאת אזרחים בגיל העבודה משוק העבודה, היא אינה התפתחות רצויה.