בלעדי לכלכליסט
עכשיו זה סופי: פורטיסימו חתמה על הסכם לרכישת סוגת ב-60 מיליון דולר
הרכישה תיעשה באמצעות חברת מלח הארץ שאת הבעלות המלאה עליה רכשה פורטיסימו מידי שרי אריסון לפני כחצי שנה תמורת 160 מיליון שקל; כעת, מלח הארץ תמוזג עם סוגת ותנוהל על ידי גיא פרופר
את מלח הארץ רכשה פורטיסימו מידי שרי אריסון לפני כחצי שנה תמורת 160 מיליון שקל.
כעת, מלח הארץ תמוזג עם סוגת ותנוהל על ידי גיא פרופר.
את המכירה ניהלה לאומי פרטנרס באמצעות אבי אורטל ואהוד דקטר.
פורטיסימו התמודדה על הרכישה בעיקר מול מנכ"ל סוגת ג'יל גמון ושותפו יריב אלבז, יהודי ממרוקו שפועל בעסקי הקומודיטיס. השניים כבר עמדו לרכוש את החברה, אבל בסופו של דבר חזרה פורטיסימו לתמונה וביצעה את הרכישה. מתמודדת נוספת היתה קרן גרין לאוטרן של ריצ'י האנטר.
סוגת הוקמה על ידי דב פטישי ב־1957. מפעל החברה הוקם בקריית גת ומשתרע על 100 דונם. המפעל שימש לייצור סוכר מסלק שגדל בשדות בדרום הארץ. בהמשך הוקם בו גם בית אריזה, שהיה בית האריזה הראשון בישראל. שווי קרקע המפעל מוערך ב־150 מיליון שקל.
ב־2009 נבנה בית זיקוק לסוכר, וזה סיים את פעילותו ב־2018 בעקבות שינויים עולמיים בשוק הסוכר ופתיחת השוק האירופי ליצוא סוכר. כיום החברה מייבאת סוכר לבן מאירופה, שאותו היא אורזת במפעלי החברה בקריית גת.
מאן רכשה את המפעל מידי משפחת פדרמן ב־1988. מאן (ED&F Man) היא חברת סחר בריטית ותיקה (נוסדה לפני 230 שנה) בקומודיטיס. החברה מעסיקה מעל 6,000 עובדים ונסחרת בבורסה הראשית בלונדון. בשנים האחרונות עברה מאן להפסדים: ב־2017 הפסידה 152 מיליון דולר וב־2018 הפסידה 21 מיליון דולר.
מכירת סוגת היא חלק מתהליך התייעלות שהיא עוברת ובו החליטה לצאת מתחומי האריזה והייצור ולהתמקד בסחר. כבר לפני שנתיים ניסתה מאן למכור את סוגת, אבל ההצעות שהתקבלו היו נמוכות. הגופים שהתעניינו ברכישה טענו כי חלק מהותי מהסוכר שסוגת רוכשת מגיע ממאן, ובלי לשמר את היחסים האלה, תוצאותיה עלולות להיפגע.
את מאן ED&F האנגלית שמכרה את החברה יצגו עוה״ד רן חי, ארז אבו ושירי כהן מהרצוג פוקס נאמן. עוה"ד חיים פרידלנד, עידן בקי וניר קנול ממשרד גורניצקי ייצגו את פורטיסימו.