בלעדי לכלכליסט
Lime החלה להגביל מהירות בקורקינטים שלה ברחבי ת"א
למשל הוגבלה המהירות מ-25 הקמ"ש הרגילים ל-14.5 קמ"ש בנסיעה בחלק מאבן גבירול ול-5 קמ"ש ברחבת הבימה. העירייה הודיעה שמ-1 בפברואר תחייב את חברות ההשכרה להגביל את מהירות הכלים באזורים עמוסים
משתמשים בקורקינטים החשמליים המושכרים מחברת ליים (Lime) החלו בשבוע האחרון לגלות שמהירות הנסיעה שלהם מוגבלת באזורים מסוימים. כך למשל הוגבלה המהירות מ-25 הקמ"ש הרגילים ל-14.5 קמ"ש בנסיעה ברחוב אבן גבירול, מרחוב מאנה ועד ארלזורוב, ול-5 קמ"ש ברחבת הבימה.
- סקר: ירידה של 18% במספר הולכי רגל שנפגעו בתאונות עם אופניים וקורקינטים חשמליים
- הקורקינטים עם לוחיות רישוי ברחובות ת"א: ככה זה נראה
- עיריית ת"א למפעילי הקורקינטים: "דאגו שהרוכבים יסעו כחוק, ולא - נבטל את המיזם"
עיריית תל אביב הודיעה כבר החודש שעבר כי מ-1 בפברואר תחייב את חברות ההשכרה להגביל את מהירות הכלים באזורים עמוסים. עם זאת נודע כי הגבלת המהירות בכלים של ליים היא חלק מניסויים לקראת כניסתה לתוקף של ההגבלה החדשה, ומתבצעים באזורים עמוסים יחסית, כמו שביל האופניים על המדרכה באבן גבירול, שבו חולקים הכלים את המרחב עם הולכי הרגל.
ברחבת הבימה הרכיבה אסורה, ובאמצעות הגבלת המהירות ל-5 קמ"ש איטיים, נאלצים הרוכבים לרדת מהכלי ולהוליכו. המשתמשים מקבלים על מסך ההפעלה של הכלים כי הגיעו לאזור שבו המהירות מוגבלת, כדי להבהיר להם שלא מדובר בתקלה, אלא בהגבלה מתוכננות מראש למען בטיחות הרכיבה.
ליים פרסמה בשבוע שעבר קול קורא ליזמים וסטארט-אפים, לפיתוח טכנולוגיות ומוצרים חדשים לשיפור בטיחות הרוכבים. "בעולם תל אביב היא עיר קטנה, אבל קהילת המיקרו מוביליטי היא אחת הערים המובילות באימוץ הכלים החשמליים וברגולציה סביבם", אומר מנכ"ל ליים ישראל, יניב גודר. "אנחנו מחפשים פתרונות חומרה ותוכנה בתחום הבטיחות, שנרצה לבחון בפיילוטים".
סגנית ראש עיריית תל אביב, מיטל להבי, מחזיקת תיק התחבורה בעירייה: "השימוש בטכנולוגיות מתקדמות לטובת אכיפת איסור רכיבה במתחמים שבהם חל איסור נסיעה, מבורך וחשוב לבטיחות הולכי הרגל".