נגיף הקורונה
בגלל הקורונה: אל על דורשת לפטר 1,000 מתוך 6,000 עובדיה
300 עובדים באל על יוצאו לחופשה מידית. מנכ"ל החברה גונן אוסישקין במכתב לבכיריה: "לאור ההתפתחויות האחרונות הנחיתי את סמנכ"ל משאבי אנוש לגבש תוכנית לצמצום משמעותי של היקף כוח האדם". אל על צופה ירידה בהכנסות בהיקף של 70-50 מיליון דולר. בהסתדרות הופתעו מכמות המפוטרים הגדולה
מנכ"ל אל על גונן אוסישקין הודיע הערב כי "לאור ההתפתחויות האחרונות והקיטון בפעילות החברה" הוא הנחה את סמנכ"ל משאבי אנוש בחברה "לגבש תוכנית לצמצום היקף כוח האדם בחברה בהיקף של אלף איש". במקביל 300 עובדים בחברה ייצאו לחופשה מיידית.
אוסישקין מסר את ההודעה לבכירי החברה לאחר שמוקדם יותר מסרה אל על כי בעקבות התפשטות נגיף הקורונה, היא צופה נזק כלכלי של עשרות מיליוני דולרים. במקביל הודיעה החברה כי תחדל לטוס לאיטליה ותאילנד.
- אל על תחדל לטוס לאיטליה ותאילנד; צופה נזק של עשרות מיליוני דולרים
- "הדירוג של ישראל עלול להיפגע אם הצמיחה תרד"
- משבר הקורונה: אל על תספוג מכה בבטן הרכה
במכתב ששיגר לבכירים, כתב אוסישקין: "יודגש כי המטרה היא ליישם את האמור באופן מיידי". אל על מונה יותר מ-6,000 עובדים - והפיטורים נוגעים לעובדים מכל שכבות החברה השונות. היום, עדכנה כאמור אל על כי החברה צופה ירידה בהכנסות בהיקף של 50 עד 70 מיליון דולר על החודשים ינואר-אפריל. מתוך סכום זה תירשם ירידה של 40 עד 50 מיליון דולר בהכנסות ברבעון הראשון.
מו"מ מול ההסתדרות
לדברי גורמים בחברה, הודעת מנכ"ל אל על בנושא הכוונה לפטר אלף עובדים מהווה נקודת פתיחה לקראת משא ומתן שצפוי לשאת פירות בעת הקרובה. בפועל, כך נודע ל"כלכליסט", הנהלת החברה נמצאת זה מספר ימים במשא ומתן מול צוות מטעם ההסתדרות בראשות יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות אבי אדרי. הדרישה לפטר אלף עובדים עדיין לא מאושרת ואין עדיין ודאות כי תושג הסכמה מצד העובדים וההסתדרות לגבי מספר העובדים שיפוטרו.
במסגרת המו"מ דנים הצדדים בחלופות לפיטורי עובדים (שצפויים להתקיים בכל מחלקות החברה). בין היתר הועלה גם הרעיון לפיו עובדים בחברה - בכל המחלקות, החל במטענים וכלה בצוותי הטייסים - יוצאו לחופשות במהלך הימים הקרובים ולפחות עד לפתיחה מחודשת של קווי החברה לתאילנד. יוזכר כי נכון לסוף שנת 2019 אל על מעסיקה כ-6,300 עובדים שמהם כ-3,600 הם עובדים קבועים. במקביל למגעים בנושא הפיטורים, מנהלת החברה גם מגעים מול המדינה בנושא פיצויים.
ועם זאת - חלק מעובדי אל על יצטרכו בכל מקרה לבלות את השבועיים הקרובים בביתם: הנחיית משרד הבריאות קובעת כי מי ששהו בטיסות החברה
לאיטליה יצטרכו לשהות בבידוד. לפיכך עשרות דיילים ואנשי צוותי אוויר שעבדו בקווים לאיטליה יחויבו לשהות שבועיים בביתם.
בתוך כך, מעדכנת אל על על מספר שינויים. לפי הודעת החברה תצטרף איטליה לרשימת המדינות שאליהן החברה לא תטוס לנוכח השפעת קורונה. כל היעדים שאליהם טסה החברה באיטליה - מילאנו, ונציה, רומא ונאפולי - מושעים לשבועיים הקרובים.
מעבר לכך, מודיעה החברה סופית על השעיית הטיסות לתאילנד - כל טיסות החברה למדינה יושעו מיום שני הקרוב ועד סוף מרץ. בנוסף מודיעה אל על, לאחר שורה של עיכובים ובדיקות כי גם קו הדגל החדש של אל על לטוקיו לא יושק במועד שתוכנן - ה-14 במרץ - והשקתו תידחה ל-4 באפריל.
בנוסף מאריכה החברה את השעיית טיסותיה לבייג'ינג והונג קונג עד תחילת מאי. לפי אל על, נוסעים המחזיקים בכרטיסים לטיסות המבוטלות יוכלו לקבל כספם בחזרה. לחילופין, נוסעים המעוניינים בטיסה חלופית יפנו למוקד השירות של החברה או לסוכן הנסיעות דרכו בוצעה הזמנתם.
בהסתדרות הופתעו מכמות המפוטרים הגדולה
על רקע מצבו של ענף התעופה ופיטורי הענק המתוכננים באל על הודיעה הערב (ה') ההסתדרות כי עובדי אל על, ישראייר וארקיע יקיימו ביום ראשון בצהרים הפגנה מול הכנסת: "אנא הגיעו עם חולצות שחורות, דגלי החברה ושלטי תמיכה בתעופה הישראלית ובשמירה על הבית שלנו", כתבה ההסתדרות לעובדי חברות התעופה.
בשעה זו נועד ועד עובדי אל על עם ההסתדרות בשאלה כיצד לנהוג בעקבות התוכנית לפיטורי ענק של ההנהלה. הסתדרות ציינו הערב כי הם מקיימים זה כמה ימים ישיבות עם הנהלת החברה במטרה למצוא את הפתרון הטוב ביותר למשבר בחברה.
עם זאת, ההסתדרות לא ידעה, ככל הנראה, על היקף הפיטורים שנבחן. בהסתדרות טענו הערב כי העובדה שמנכ"ל אל על אוסישקין ביקש לגבש תוכנית לפיטורי אלף עובדים, אינה מעידה שבאמת תפוטר כמות כזו של עובדים.