$
בארץ

בג"ץ דורש משר האוצר כחלון להגיב לבג"ץ הקנאביס

בג"ץ הכניס את כחלון כצד משיב בעתירה של עמותת מטופלי הקנאביס הרפואי כנגד הרפורמה של משרד הבריאות בתחום. דנה בר און, יו"ר עמותת מטופלי הקנאביס הרפואי: "שרי הממשלה הצביעו בעד הרפורמה לפני 4 שנים, אך אף אחד מהם לא טרח למצוא לה פתרון"

צלי גרינברג 19:4205.03.20

בג"ץ החליט היום (ה') להוסיף את שר האוצר משה כחלון כצד משיב לעתירת עמותת מטופלי הקנאביס הרפואי כנגד רפורמת משרד הבריאות בתחום. זאת לאחר שאתמול התקיים דיון טעון בין המדינה לבין המטופלים שגרם להרכב השופטים בראשות השופט חנן מלצר לדחות במספר ימים את החלטתו בעתירה.

 

 

 

הרכב השופטים מבקש להעמיק בנושא המחירים כדי להבין מדוע ועדת המחירים שהורכבה לנושא לא הצליחה לקבל החלטה מוסכמת לאור הדרישות המנוגדות של משרדי הבריאות והאוצר, הדורשים פיקוח מחירים מצד משרד הבריאות לעומת דרישה לאי התערבות כלשהי בשוק הקנאביס מצד משרד האוצר.

 

המשנה לנשיאת בית המשפט העליון מלצר מצוטט בפרוטוקול הדיון מאתמול באומרו, כי "ועדת המחירים רוצה שהצו יימשך, כך שצו הביניים ימשיך לחול". מלצר הוסיף בהמשך כי "כאשר יש מחלוקת בין שני משרדים, מביאים את זה להכרעת הממשלה וזה בפסיקה, נקרא הלכת אפאי", וגם אמר כי "המחירים מומרים בצורה קיצונית, מי שידם משגת יכול להסתדר, הרוב אינם ידם משגת ולא יכולים להתסדר".

 

דנה בר און, יו"ר עמותת מטופלי הקנאביס הרפואי, אמרה לכלכליסט, כי "עליית מחירי הקנאביס הרפואי היא דרמטית עת היא נוגעת באוכלוסייה מוחלשת שנאלצת כעת לשלם מאות שקלים יותר על התרופה היחידה שמביאה להם מזור. שרי הממשלה הצביעו בעד הרפורמה לפני 4 שנים, אך אף אחד מהם לא טרח למצוא לה פיתרון עת היו עדים לעוול שהיא גורמת למטופלים. בית המשפט הוא הגוף היחיד שאנו חשים כי עובד למען פיתרון הנושא ומבין כי לנו, המטופלים, אין את הזמן הנחוץ לחכות לבחירות סבב ד', או לפנטז על ממשלה שתקום עוד 100 ימים, והוא מכריח את נבחרי הציבור לקחת אחריות. כעת הגיע גם תורו של שר האוצר אחרי ששר הבריאות ומשרד החקלאות הוכנסו גם הם כמשיבים לעתירה. חשוב לציין, כי עבורנו נושא המחירים אינו הנושא העיקרי וכי אנו דורשים את ביטולה המלא של הרפורמה, אותה הוכחנו כפוגעת ברצף הטיפולי של המטופלים וכזו שגרמה לשינויים פארמקולוגיים במוצרי הקנאביס הרפואי, שלא רק שלא תורמים מזור למטופלים, הם עשויים אף לפגוע בבריאותם".

 

עתירת הקנאביס הרפואי לביטול רפורמת הקנאביס הרפואי, הדורשת מיצרני מוצרי הקנאביס הישראלים לייצר תחת תקינה ולמכור את המוצרים באמצעות בתי המרקחת, הוגשה ב-31 למרץ 2019, יממה לפני כניסתה לתוקף.

 

האפקט המיידי של כניסת הרפורמה לתוקף התבטא בהכפלת מחירים ל-20 שקל לגרם קנאביס רפואי בממוצע, ממחיר של 10 שקל לגרם במצב טרום הרפורמה. בחודש אוקטובר האחרון הקפיא בית המשפט את הרפורמה עד ל-31 למרץ השנה לטובת מטופלים שהיה בידם רישיון לצרוך קנאביס רפואי עד לכניסת הרפורמה לתוקף.

 

כעת, שוק הקנאביס ממתין להחלטת בית המשפט אם יבטל, יאשרר או יקפיא שוב את רפורמת הקנאביס הרפואי של משרד הבריאות, שדרשה מחברות הקנאביס הישראליות להשקיע עשרות מיליוני שקלים כדי לעמוד בתקינה שהמשרד התווה. בנוסף הרפורמה אפשרה העלאת שולי הרווח של החברות כתוצאה מעליית המחירים ולאור מספר השחקנים החדשים הקיימים כיום בשוק, חזרה למתווה טרום הרפורמה יגרום ללחץ מחירים שיכניס חברות קנאביס רבות לקשיים.

 

מהשר כחלון לא נתקבלה תגובה.

x