משבר הקורונה
משבר הקורונה: תעשיית הרכב העולמית זקוקה לעשרות מיליארדים
פולקסווגן "שורפת" 2.2 מיליארד דולר בכל שבוע שבו מפעליה סגורים, טויוטה מבקשת קו אשראי של 9 מיליארד דולר, ודיימלר - 11 מיליארד דולר. מיצובישי במגעים לרכישת 10% מרנו הצרפתית
תעשיית הרכב העולמית הגיעה לנקודה שבה היצרנים זקוקים למימון בהיקף מיליארדי דולרים כדי להמשיך בפעילות אחרי אפריל. במהלך סוף השבוע הודיעו מספר יצרני רכב גדולים כי הפסקות הייצור שעליהן דיווחו במהלך החודש ימשיכו גם באפריל - וייתכן שאף לאחר מכן.
- עשרות אלפי מכוניות חזרו למגרשים - ובחברות הליסינג נגמרה החניה
- אחרי ההשבתות באירופה: נעצר ייצור הרכב ביפן ובהודו
- על רקע הקורונה: הוארך הזמן שבו רכב יימכר כחדש
לפי דיווחים המתפרסמים באירופה, פרארי הודיעה כי החברה מעוניינת לשוב לייצר מכוניות ב-14 באפריל, אך אינה בטוחה אם הדבר יתאפשר מכיוון שספקי החלפים של עלולים להיות מושבתים.
גם פולקסווגן הודיעה כי היא מאריכה את משך השבתת מפעליה עד ה-9 באפריל - אך היצרנית עשויה ככל הנראה להאריך את ההשבתה למועד יותר מאוחר. בראיון לערוץ טלוויזיה גרמני ציין הרברט דיס, מנכ"ל פולקסווגן, כי ההשבתה גורמת לחברה "לשרוף" 2.2 מיליארד דולר מדי שבוע.
במקביל הודיעה גם FCA, החברה האם של פיאט, כי הפסקות הייצור יימשכו אל תוך אפריל. במקביל הודיעה FCA בהודעה רשמית כי למרות המשבר, היצרנית עדיין נערכת לקראת מיזוג עם PSA, החברה האם של פיג'ו וסיטרואן.
תקופה זו, שבה יצרני הרכב נדרשים ברובם להשבית את מפעלי הייצור לתקופות ארוכות, מייצרת קשיי נזילות הגורמים ליצרני הרכב לפנות למערכת הבנקאית בבקשה למימון. לפי דיווחים, טויוטה פנתה לבנק סומיטומו מטסואי היפני, בבקשה לקבל קו אשראי בהיקף תשעה מיליארד דולר. דיימלר, לפי דיווחים באירופה, פנתה לבנקים בבקשה לקבל קו אשראי בהיקף 11 מיליארד דולר.
במקביל, המשבר מייצר גם הזדמנויות מעניינות עבור יצרני רכב וקבוצות בעלות ממון המעוניינות לנצל את המצב לצורך רכישות והשתלטויות. כך, לפי דיווחים ביפן, תאגיד מיצובישי היפני (שבעצמו מחזיק 20% מיצרנית המכוניות מיצובישי) החל במגעים לרכישה של 10% מרנו הצרפתית.