משבר הקורונה
תקנות לשעת חירום יעוגנו מחר בחקיקה זריזה בכנסת
מדובר בחוקים ממשלתיים שיחליפו את התקנות לשעת חירום בנושא איכון טלפונים סלולריים ובנושא חקירות בתקופת הבידוד, קיום דיוניים בהליכים פליליים באמצעים טכנולוגיים ועוד
הממשלה מבקשת מהכנסת לחוקק מחר (ה') שלושה חוקים בשלוש קריאות במליאה. מדובר בשני חוקים ממשלתיים שמעגנים את התקנות לשעת חירום בנושא איכון טלפונים סלולריים וחוק שעוסק בחקירות בתקופת הבידוד, קיומם של דיוניים בהליכים פליליים באמצעים טכנולוגיים ועוד.
- מנדלבליט לנתניהו: קדם חקיקה להתמודדות עם הקורונה - במקום תקנות שעת חירום
- היקף קנסות הקורונה על ישראלים שהפרו את הסגר: 11 מיליון שקל
- לאחר אישור התקנות לשעת חירום: העיר בני ברק הוכרזה כאזור מוגבל
הדרישה לחקיקת החוקים הללו הועלתה על ידי בג"ץ בעקבות עתירות שהוגשו לו נגד התקנת התקנות לשעת חירום ולאחר שביטל צו ביניים נגד הפעלת התקנות. בג"ץ קבע עם זאת כי "ככל שלא תקודם חקיקה ראשית בעניין ניתן יהיה לשוב ולשקול את סוגיית צו הביניים לגביהן". בעקבות כך, הורה היועמ"ש אביחי מנדלבליט לעגן בחקיקה את התקנות לשעת חירום שאושרו על ידי הממשלה.
חוק נוסף, שהממשלה תבקש לחוקק מחר במהירות הוא תיקון לחוק יסוד משק המדינה. כפי שנחשף בכלכליסט, לנוכח העובדה שהממשלה מתנהלת לפי תקציב המשכי מ-2019, היא נדרשת לתקן את החוק כדי שתוכל לממן את הגדלת ההוצאה בתוכנית החירום הכלכלית שהיקפה 90 מיליארד שקל. כמחצית מהסכום ימומן מתקציב המדינה.
מחר תכונס הוועדה המסדרת של הכנסת בראשותו של ח"כ אבי ניסנקורן (כחול לבן) על מנת לאשר לחוקים הממשלתיים פטור מחובת הנחה מוקדמת במליאה, ולאפשר את חקיקתם בהליך חקיקה מזורז שכולל כינוסה מחר של מליאת הכנסת ואישור הוועדות - ועדת הכספים והוועדה המסדרת לאישור החוקים הללו.
יצוין כי צוות שרים בראשות שר האנרגיה יובל שטייניץ בוחן את האפקטיביות של תקנות לשעת חירום שכבר אושרו על ידי הממשלה וכעת מוצע לעגנם בחקיקה. הצוות אמור לקבל את עמדותיהם של גורמי המקצוע ובהתאם לכך לגבש המלצות להמשך הפעולה בעניין. לא מן הנמנע שיוצעו צעדים נוספים.
"יש צורך במתן כלים לפיקוח אפקטיבי"
בדברי ההסבר להצעת החוק לאיכון טלפונים סלולרריים נקבע כי "עקב עמדת גורמי המקצוע במשרד הבריאות ולפיה האמצעי החשוב ביותר להתמודדות עם התפשטות נגיף הקורונה, הוא בידוד חולים ואלה שבאו עימם במגע, יש צורך במתן כלים לפיקוח אפקטיבי, על קיום הוראות הבידוד. בשל כך מוצע להסמיך את משטרת ישראל לקבל נתוני מיקום של אדם החייב בבידוד באופן מידגמי, בנקודת זמן, מסויימת ובאופן, שאינו מתמשך או רציף. סמכות פיקוח זו היא חריגה ביותר ונועדה לאפשר למשטרה, לסייע למשרד הבריאות לפקח על הוראות צו בידוד בי".
"בשל רגישות הנתונים שיתקבלו במסגרת הפיקוח מוצע לקבוע הוראות נרחבות אשר נועדו לאזן את מידת הפגיעה בפרטיות הגלומה, בקבלת הנתונים. כמו כן מוצע כי יקבע נוהל באישור היועץ המשפטי לממשלה לעניין עיון במידע שיתקבל ולעניין הדרכים להבטיח שלא יעשה שימוש במידע בניגוד להוראות הסעיף. עוד מוצע לקבוע חובת דיווח ליועץ המשפטי לממשלה וכן הוראות למחיקת הנתונים", נאמר בהסבר להצעת החוק.
בנוסף מציעה הממשלה "לעגן בהצעת החוק חובת דיווח שבועית, לוועדה בכנסת, וכן, חובת פרסום נתונים לציבור לעניין מספר החייבים בבידוד, שנתוני המיקום שלהם נדגמו, וכן לקבוע עבירה ספציפית בגין שימוש בנתוני המיקום שלא בהתאם למגבלות השימוש". כך למשל: שימוש בנתוני המיקום בניגוד לחוק המוצע מהווה עבירה פלילית שהעונש עליה הוא 3 שנות מאסר.
החוק המוצע תקף למשך 3 חודשים, או עם תום תוקפו של צו בידוד הבית לפי המוקדם ביניהם, וזאת, "לנוכח עמדת משרד הבריאות לעניין משך הזמן המינימלי שבו צפוי צו הבידוד להיות בתוקף".