בלעדי לכלכליסט
שטראוס תספק לבתי החולים מכשירי חיטוי המבוססים על תמי 4
תבנה 100 מכשירים עם נורות UV, שיטהרו מקורונה ציוד רפואי מתכלה, וציוד אישי של רופאים, כמו טלפונים ניידים, מפתחות וסטטוסקופ
בזמן שהתעשיות הביטחוניות מייצרות מכונות הנשמה, חברות נוספות עושות הסבה לטכנולוגיה שבה הם מתמחים לטובת המלחמה בקורונה.
- בחסות הקורונה: ישראלי מואשם בעוקץ של 69 מיליון דולר ממדינת ניו יורק
- הקורונה סייעה לבאטמ לקבל הזמנה בגובה 25% מהכנסותיה השנתיות
- כך הזמנו 14,000 מנשמים והשגנו 53
שטראוס מים, יצרנית מערכות טיהור מים ביתיות, פתחה מתקן לעיקור וחיטוי ציוד אישי של צוותים רפואיים, על בסיס הטכנולוגיה של מכשיר התמי 4 שהיא מייצרת. המתקן פותח במענה לקול קורא של משרד הביטחון, במסגרתו מומחים ממספר תחומים התבקשו לסייע בפיתוח טכנולוגיות לחיטוי ציוד אישי של צוות רפואי, במטרה לאפשר שימוש חוזר בציוד מתכלה כמו מסכות הגנה. המכשיר יעיל גם לחיטוי ציוד אישי של הצוות הרפואי, כמו סטטוסקופ, מפתחות, טלפון סלולרי ועוד, מה שמצמצם משמעותית את סיכויי העברת הנגיף למי שהצוות הרפואי נמצא איתו במגע מחוץ לשעות העבודה.
"ברי המים תמי 4 מכילים מנגנון טיהור מים המבוסס על נורות UVC. גלי הקרינה ידועים כיעילים בהשמדת וירוסים וחיידקים, ועל כן החלטנו להשתמש בידע אותו צברנו בתחום המים על מנת לפתח מכשיר עיקור שיהיה יעיל בהשמדת חיידקי הקורונה", הסביר חיים וילדר, סמנכ"ל הטכנולוגיה של שטראוס מים. "הכפלנו את עוצמת החיטוי על ידי שימוש בשתי נורות UV באורך גל UVC, וביצענו ניסויים לבחינת יעילות עיקור לווירוסים וחיידקים, שלשמחתנו צלחו".
אחרי שאב הטיפוס נבנה במעבדת שטראוס מים באור יהודה, הוא קיבל את אישור מכון התקנים הישראלי ונמצא בבדיקות מעבדה שבוצעו במחלקת הקורונה של בית חולים תל השומר כמשמיד באופן יעיל חיידקי קורונה. בעקבות האישור החליטה החברה לייצר ולתרום את 100 המכשירים הראשונים לבתי החולים בישראל. 40 מכשירים כבר יוצרו ונתרמו לבתי חולים ברחבי הארץ, בהם בית החולים איכילוב וגליל מערבי. בשבועות הקרובים ימשיך צוות הפיתוח של שטראוס מים לייצר כ-60 מכשירי עיקור נוספים, אשר ייתרמו גם הם למגוון בתי חולים ברחבי הארץ.
אם יהיה ביקוש נוסף למכשיר, ישקלו בשטראוס להכניס אותו לייצור סדרתי ומסחרי.