אל תחכו שהמשבר ייגמר - הטעויות מהן כדאי להימנע בחיפוש עבודה במציאות החדשה
אל תשתמשו בטקטיקות הפניה המוכרות מלפני המשבר, חפשו עבודה במקומות יצירתיים ולא שגרתיים והימנעו משליחת קורות חיים לכל משרה רק כי אתם ממהרים למצוא עבודה - אם אתם מחפשים עכשיו עבודה חשוב שתתאימו את השיטות לתקופה
מעבר למחיר שגבה ועוד גובה נגיף הקורונה בחיי אדם בחודשים האחרונים, למגיפה הייתה לא פחות השפעה על הקריירה של האנשים. מאות אלפי אנשים הוצאו לחל"ת ללא תאריך חזרה, הצעות עבודה שהיו על השולחן נמשכו בחזרה ועוד מאות אלפים שפוטרו יצרו תחושה מאוד גדולה של חוסר ודאות בשוק התעסוקה.
- ירידה של 50% בכמות המשרות הפנויות בהייטק; השכר ירד ב-8% בחודש מרץ
- הנפגעים ממתווה האבטלה החדש: מובטלים, ותיקים וגמלאים
- מה עושים כשמקום העבודה שלכם נסגר בעקבות המשבר - מדריך
אנשי מקצוע רבים נאלצים כעת להגיש מועמדות לתפקידים במהלך אחת התקופות המאתגרות ביותר במדינה. אם אתם נמצאים בין אלו המחפשים עבודה בתקופה זו, חשוב שתתאימו את שיטות חיפושי העבודה שלכם לתקופה והימנעו מהדברים הבאים:
1. אל תשתמשו באותן טקטיקות פנייה
נגיף הקורונה שינה את העולם באופן קיצוני. ההתרחקות החברתית, חברות רבות שכבר לא מנהלות ראיונות פנים מול פנים, וריבוי הפניות הובילו לכך ששיטות ישנות כמו שליחת קורות חיים או הרמת טלפון כבר לא תופסות. חשוב שמועמדים יבלטו בין כל ערימות קורות החיים, וימצאו דרכים יותר מעניינות ומקוריות בפנייתם לחברות וארגונים.
אחת הדרכים שמאוד מומלצת היא להקליט וידאו קצר שלכם שבו אתם מספרים על עצמכם, ולמה אתם מתאימים לתפקיד. אמנם זה לוקח טיפה יותר זמן אבל אם תעשו את זה נכון זה יוביל לתוצאות רצויות.
2. אל תחפשו עבודה במקומות השגרתיים
הדרכים והפלטפורמות בהן חיפשתם עבודה בעבר כבר אינן מספקות את אותן תוצאות במציאות החדשה בה אנו חיים. זה הזמן להיות יצירתיים, לחשוב מחוץ לקופסא. חיפוש עבודה בתקופה זו דורש פתרונות פחות סטנדרטיים, כי למודעות דרושים שמופיעות בכל מיני לוחות ייפנו מאות אם לא אלפי מועמדים תוך דקות וקו"ח שלכם ייבלעו.
מה כן כדאי לעשות? בדקו את כל החברות שהייתם שוקלים לעבוד בהן או שאתם יודעים שהן בתהליכי גיוס כרגע. בדקו את אתרי הקריירה שלהם, את פרופילי המדיה החברתית, במיוחד בלינקדאין, ואף בדקו מי עובד בחברות הללו אולי יש מישהו שאתם מכירים, בדקו מי אחראית על הגיוסים ואז שלחו בקשה ספונטנית לחברות ו/או הודעה. הרבה מהחברות האלו לא מפרסמות משרות בצורה סטנדרטית אלא מחפשות עובדים מפה לאוזן, דרך המלצות, פלטפורמות מדיה חברתית או לוחות דרושים ספציפיים לענף. חברות אחרות יכולות להיות במצב הקפאת גיוסים, אך תמיד טוב מומלץ לפנות וליצור את הקשר הראשוני - לכו תדעו לאן זה יוביל.
3. אל תשלחו קורות חיים לכל משרה כי אתם ממהרים למצוא עבודה
מאוד הגיוני שתהיו להוטים לחזור לעבוד במהירות אחרי תקופה ארוכה של אבטלה. אך היזהרו לא להגיש מועמדות לכל תפקיד שאתם נתקלים בו. בגלל הלחץ ישנה נטייה לשלוח קו"ח לכל מה שאתם רואים ללא קשר לתחומי העניין שלכם, לאינטרסים שלכם או למסלול הקריירה שאתם בונים. כמועמד בתקופת גיוס זו, עליכם לזכור שקיימת יותר תחרות על כל תפקיד זמין ולכן אתם צריכים להיות ממוקדים יותר וסלקטיביים יותר כבפנייתכם לתפקידים.
תתמקדו באיכות על פני כמות. תגישו קו"ח אך ורק לתפקידים שאתם מבינים לעמוק את דרישות התפקיד ואתם מרגישים כי אתם מועמדים מתאימים ויכולים לבלוט.
4. אל תחשבו לטווח הרחוק
במהלך התקופה האחרונה, חלים שינויים רבים בחיינו. לכן, לא כדאי להישאר "נשוי" למסלול הקריירה שבניתם לעצמכם לפני שהקורונה קרתה. ייתכן כי תצטרכו להתאים את עצמכם ולשנות דברים, לפחות לזמן מה. כרגע, חשוב להתמקד במה שאתם יכולים לעשות היום. זה בסדר אם אתם לא יכולים למצוא עבודה בתחום שלכם בינתיים, המשבר הזה לא יימשך לנצח וזו גם הזדמנות להוסיף כישורים נוספים לקורות חיים שלך.
התמקדו בכישורים הבולטים שלכם ותחשבו יצירתי. תחשבו איך אתם יכולים להשתמש במיומנויות אלה בדרכים שונות שלא שקלתם קודם לכן, אך הן עדיין רלוונטיות להזדמנויות עבודה בשלב זה. כמו כן, חפשו משרות בהן תוכלו לסייע ולהוסיף ערך לאחרים.
למרות ששוק העבודה הפך בתקופה האחרונה לשוק של מעסיקים, הרבה מועמדים עדיין מסרבים להגמיש את דרישותיהם ולא ערים לנוף העסקי המשתנה שנגרם בגלל המגיפה. חלק מהמועמדים מסרבים להתגמש בתאריכי התחלה או בדרישות הספציפיות לתפקידם, מיקום המשרה, שעות וכו' וזה לא נראה בעין יפה על ידי מעסיקים. יכולת הסתגלות היא תכונה קריטית שמעסיקים מחפשים אצל מועמדים, אם אתם לא יכולים להיות גמישים במהלך משבר זה, אתם לא צפויים לקבל הצעות.
האופן בו אתם ניגשים לחיפוש עבודה, אומר הרבה על הציפיות שלכם כעובדים, ולכן בתקופה של חוסר ודאות ותהפוכות, תשקפו ותראו למעביד שאתם גמישים ויכולים להסתגל למצבים שונים.
6. אל תהיו חסרי סבלנות
דבר הנוסף הקורה בגלל הלחץ במציאת מקום העבודה הבא הוא שיותר מדי מועמדים במהלך הופכים להיות חסרי סבלנות ולוחצים על המעבידים להחזיר תשובות מהר, מתקשרים באופן תדיר מידי, וזה דווקא מרתיע ויוצר רושם שלילי. זכרו כי אותם מגייסים מתמודדים עם המון בתקופה זו, חברות עושות שינויים פנים ארגוניים רבים ותהליכי הראיונות שהשתנו מובילים לכך שזמן התגובה שלהם יתארך.
לכן, היו סבלניים. כפי שאתם מתמודדים עם בעיות אישיות, גם הם, בנוסף לעבודה. זה רק ישתלם לכם.
7. אל תחכו שהמשבר ייגמר
ייתכן שאתם דווקא חושבים שזה לא רעיון טוב להגיש מועמדות לתפקיד במהלך המשבר ואתם מעדיפים להמתין ולראות לאן זה מתפתח. אל תעשו זאת. תשלחו קורות חיים, יש המון מעסיקים שעדיין מחפשים ודווקא צריכים עובדים שיעזרו להם להתמודד עם המשבר. יש המון מעסיקים שמחפשים אנשים בעלי כישורים מסוימים כמו שיווק דיגיטאלי, הקמת אתרי אינטרנט וכד' שאלו מיומנויות שמאוד רלוונטיות לתקופה זו.
זוהי הזדמנות מצוינת להראות כמה אתם מוכנים, ממוקדים ומקצועיים במיוחד בתקופה מאתגרת זו. המגיפה מעניקה לכם גם הזדמנות ייחודית להראות איך אתם מתמודדים עם מצבים קשים ומטפלים במצוקה, תכונה שהיא מאוד אטרקטיבית בעיני מעסיקים.
בתקופות משבר וחוסר וודאות, אתם יכולים רק לעשות את המיטב באופן פרואקטיבי כשזה נוגע לקריירה שלכם. הישארו חיוביים וסבלניים מבלי להיות אגרסיביים מדי, רגישים מידיי או תלותיים מדי. ניהול האיזון הדק הזה הוא באמת חצי ניצחון.
הכותבת היא מייסדת ומנכ"לית Digitalent בית הספר המוביל למקצועות השיווק והדיגיטל.