העובדות הסוציאליות מפגינות: "התעלמות האוצר - שוביניסטית"
שביתת העובדות הסוציאליות נכנסת ליומה השלישי; "אנחנו נשים מוחלשות כלכלית, אז פקידי האוצר מתעלמים. עם סקטור גברי חזק - כבר מזמן היו מנהלים מו״מ רציני. אנחנו פונות לישראל כץ לעשות סוף לחרפה הזאת".
- שביתה מוצדקת, עיתוי רע: למה לא מוצאים 300 מיליון שקל לעובדות הסוציאליות
- המצוקה הגיעה לרחובות: אלפי עובדים סוציאליים מפגינים במרכז תל אביב
- ממחר - השבתה כללית של השירותים החברתיים
המחאה נערכת בגשר המיתרים בירושלים, צומת רגר בבאר שבע, בכניסה לאשקלון, צומת מחניים וצומת מת"ם בחיפה. "התעלמות האוצר היא התעלמות שוביניסטית. אנחנו נשים מוחלשות כלכלית, אז פקידי האוצר מתעלמים. עם סקטור גברי חזק - כבר מזמן היו מנהלים מו״מ רציני. אנחנו פונות לישראל כץ לעשות סוף לחרפה הזאת".
העובדות הסוציאליות פתחו השבוע בשביתה ללא הגבלת זמן. השביתה כוללת את כל השירותים החברתיים במשרד הרווחה, החינוך והבריאות, הרשויות המקומיות, ביטוח לאומי, הרשות לשיקום האסיר, יחידות הסיוע לבתי המשפט, ועדות להפסקת היריון, חקירות ילדים ופנימיות.
אחרי תחילת השביתה, התאספו בכיכר הבימה בתל אביב כ-2,000 עובדות ועובדים סוציאליים להפגנה. לאחר מכן הם החלו לצעוד לכיוון קריית הממשלה, וחסמו את רחוב אבן גבירול.
ריקי בן ישי, עובדת סוציאלית מבאר יעקב, אמרה השבוע בהפגנה כי "אנחנו במשכורת שלא מכבדת אף אחד, ומפקירים אותנו מבחינת שמירה. מכים אותנו. אנחנו בחזית – ומי שחוטף זה אנחנו". אביטל סיפרה כי היא עובדת בבית חולים "תחת עומס גדול, שלא תואם את המצב, בעיקר בקורונה. השכר שלנו לא תואם את העבודה והעומס".
"לצערי השביתה הזו מגיעה כקול זעקה להצלת השירותים החברתיים בתקופה שבה זקוקים להם יותר מתמיד", מסבירה נוגה דקלבאום, יו"ר עו"סים שינוי. "בתור סטודנטים למקצוע אנחנו תומכים בעובדות הסוציאליות ואומרים בקול רם וברור - לא נצא לעבוד בכל מחיר".
"במסגרת התואר אנחנו מגיעים ל-18 שעות הכשרה בשבוע במחלקות לשירותים החברתיים וחווים את העומס הקיצוני והבלתי אפשרי של העובדות הסוציאליות", הוסיפה דקלבאום. "בעוד שלנו יש את הפריבילגיה להיפגש למשך שעה שבועית עם כל מטופל, העובדות הסוציאליות רואות משפחה או לקוח שבטיפולן פעם בחודש וזה עוד במקרה הטוב. הגיע הזמן לדרוש מציאות אחרת. מציאות שמאפשרת טיפול טוב ללקוחות ותנאים טובים למי שמטפל בהם".
"אנחנו הסטודנטים מצביעים ברגליים", אמרה. "יש כאלף משרות לא מאוישות והפער רק הולך לגדול ולגדול. לא בכל מחיר נצא לעבוד במקצוע. אנחנו קוראות לממשלה להיכנס מיד למשא ומתן על שיפור התנאים במקצוע העבודה הסוציאלית. למען החברה שלנו, למען המטופלים שלנו ולמעננו".
יו"ר איגוד העובדות והעובדים הסוציאליים, ענבל חרמוני: "אנחנו מותקפות באלימות ובאכזריות ואין מי שיגן עלינו. אנחנו צריכות לסגור את החודש עם משכורות מבישות ועובדות בעומסים בלתי הגיוניים. אלף משרות של עובדים סוציאליים עומדות ריקות כי אף אחד לא מעוניין לאייש אותן בשל העומס, מגפת האלימות והשכר המביש. מערכת שלמה הוזנחה, יובשה וננטשה. פקידי האוצר רוצים לשבור את השירותים החברתיים ולסגור אותם. בלית ברירה אנחנו יוצאים לשביתה הגדולה ביותר בשירותים החברתיים, שכמוה לא הייתה עד היום".