אל על לכץ ורגב: עזרו לנו לשחרר 60 מיליון דולר מקרן זכאים - או שנקרוס
מדובר בעודפים שנותרו בקופת פיצויים, אשר חולקו בעבר לעובדים; הסכמת האוצר לשחרור הכספים נדרשת משום שבעבר נטען שם כי חלק מהעודפים שנותרו בקרן שייכים למשרד, ואף הוגשה תביעה על כך לביה"ד לעבודה.
הנהלת אל על פנתה היום (ג') לשר האוצר ישראל כץ ולשרת התחבורה מירי רגב בבקשת סיוע בשחרור 60 מיליון דולר מקרן זכאים - עודפים שנותרו בקופת פיצויים שניתנו בעבר לעובדים - "אחרת החברה תקרוס".
- הקונה המיועד אלי רוזנברג הגיש הצעה להזרמת 75 מיליון דולר לאל על תמורת 45% מהחברה
- ועד הטייסים באל על: "נפעל לשנות את ההסכם שנחתם בכל דרך העומדת לרשותנו"
- ההסתדרות אישרה לאל על להחזיק את הטייסים בחל"ת עד סוף 2021
אל על פנתה בנושא כבר לפני שבוע לאוצר, במטרה שישחרר את הכסף שאמור לשמש כמימון ביניים עד לקבלת סיוע מהמדינה - ונענתה כי לאחר שיחתם הסכם עם הטייסים, האישור ינתן. אתמול היתה אמורה להתקיים פגישה בנושא בין הנהלת אל על לבין האוצר, שנדחתה, וכעת החברה שאיום חדלות פרעון מרחף מעל לראשה ושלדוחותיה הכספיים הוצמדה הערת עסק חי, מבקשת מהשרים סיוע. הסכמת האוצר לשחרור הכספים נדרשת משום שבעבר טען האוצר כי חלק מהעודפים שנותרו בקרן שייכים לו, והגיש תביעה על כך לבית הדין לעבודה.
הנהלת אל על, שהדירקטוריון שלה בחר במתווה הסיוע של האוצר שכלל הנפקת זכויות בסך 150 מיליון דולר, במסגרתה היתה אמורה השליטה בחברה לעבור לידי המדינה, צריכה להתמודד כעת גם עם ההצעה של המשקיע החרדי אלי רוזנברג, שפנה ישירות לדירקטוריון והציע לרכוש את החברה עבור 75 מיליון דולר בתמורה להקצעת מניות בגובה 45%. ההצעה של רוזנברג מוגבלת ותקפה רק עד חודש אוגוסט - כלומר, עוד פחות משבועיים.
בנוסף לכך רוזנברג עדיין לא קיבל היתר מהמדינה לרכישת החברה, ולא ידוע אם יקבל אותו. מקורבים לדירקטוריון אמרו כי ההצעה "מלאה בחורים", וכי נדרשות לדירקטוריון הבהרות רבות לגביה, בלעדיהן לא יוכל להכריע - כמו למשל האם מתכוון המשקיע לרכוש מניות בהנפקה המתוכננת, והאם הוא מתחייב להזרים לאל על כספים מעבר ל-75 מיליון הדולרים שאינם מספיקים להבראתה. היקף הסיוע שדרשה אל על מהמדינה עמד על 400 מיליון דולר .