הקרבות בין הליכוד לכחול לבן מונעים את הקיצוץ בשכר הח"כים
כחול לבן מתנגדת לחוק שהגיש השר כץ על קיצוץ של 10% בשכר הח"כים, בשל פגיעת הליכוד במדיניות שמקדמת המפלגה. אם לא יחול שינוי, שכרם של הח"כים הצמוד למדד יעלה באלפי שקלים בינואר; עם זאת ועדות הכספים והכנסת יכולות בהחלטתן לאשר את קיצוץ השכר
הקרבות בין הליכוד לכחול לבן מונעים לפי שעה את אישור החוק שהציג שר האוצר ישראל כץ לקיצוץ של 10% בשכרם של נושאי המשרה: חברי הכנסת, הנשיא, רה"מ, השרים, סגניהם, השופטים, המנכ"לים במשרדי הממשלה ועוד.
- דרוש: יו"ר ועדה שיאשר את דרישות השכר של הח"כים
- ועדת הכנסת אישרה לקריאה ראשונה: יו"ר הוועדה לשכר הח"כים לא יהיה איש סגל אקדמי
- מחטף חקיקה בכנסת: הקלות במינוי יו"ר הוועדה הקובעת את שכר הח"כים
כץ מבקש לקצץ את שכרם של נושאי המשרות עד לסוף שנת 2021. ואולם, הוא לא הצליח להגיש את החוק להצבעות הדרושות בכנסת בשל התנגדותה של כחול לבן.
בכחול לבן טוענים כי שהם יזמו בתחילה את קיצוץ שכרם של נושאי המשרה, אלא שהם יוצאים נגד הליכוד שפוגע במדינות שמקדמת כחול לבן כמו למשל הרחבת תשתיות האינטרנט בפריפריה ורפורמות נוספות.
במשכורת חודש ינואר 2021 המשולמת לנושאי המשרה ב-1 בפברואר אמור שכרם להתעדכן בכ-6,500 שקל, בשל הצמדתו לשכר הממוצע במשק. השכר הממוצע במשק צפוי לזנק בשנת 2020 בשל הגידול באבטלה ופיטוריהם של רבבות עובדים בשכר נמוך.
יצויין עם זאת כי גם בהיעדר חקיקה ועדות הכנסת יכולות להתכנס ולהחליט על הקיצוץ בשכר הבכירים והנבחרים. ח"כ ד"ר שלמה קרעי (ליכוד) דרש במכתב מיו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני (יהדות התורה) לכנס את הועדה על מנת לקבל החלטה בעניין שכרם של הנשיא, רה"מ, השרים, סגני השרים, השופטים והמנכ"לים והבכירים בשירות המדינה והשירות הציבורי. ועדת הכנסת מוסמכת לקבל החלטה דומה לגבי שכרם של חברי הכנסת.
יצויין כי שכ-25 חברי כנסת כבר הודיעו שהם מוותרים על העדכון בשכרם ובהם: יו"ר ימינה נפתלי בנט, חברי הכנסת של ישראל ביתנו, ח"כים מיש עתיד ועוד.