$
מחפשי עבודה

מחפשים יציבות: ירידה של 20% במספר הסטודנטים למחשבים שחולמים להקים סטארט-אפ

72% מהסטודנטים רוצים לעבוד בחברה גדולה ומבוססת ורק 12.5% מעוניינים לעבוד כשכירים בסטארט-אפ, כך לפי סקר שערכה מכללת ג'ון ברייס לרגל 'שבוע אורקל'; התחום החם בקרב הסטודנטים הוא הסייבר ורק 5% מעוניינים לעסוק בהייטק רפואי

מעין מנלה 13:1617.11.20
משבר הקורונה גרם לאנשים לחפש יציבות, להעדיף לעבוד בחברות גדולות ומבוססות ולזנוח לעת עתה את חלום היזמות. 60% מהסטודנטים למחשבים חולמים על הקמת סטארט-אפ, ירידה של 20% לעומת השנה שעברה, כך עולה מסקר שערכה מכללת ג'ון ברייס, זרוע ההדרכה של חברת מטריקס בקרב 305 סטודנטים למחשבים לרגל "שבוע אורקל". מתוך אותם סטודנטים, 27% רוצים להקים אותו בטווח הקרוב ועוד 33% מסמנים זאת כמטרה לעוד מספר שנים.

 

שינוי נוסף שנמצא בסקר בהשוואה לשנה שעברה הוא שכ-72% מהסטודנטים רוצים לעבוד בחברה גדולה ומבוססת או במרכז פיתוח של אחת הענקיות הגלובליות בישראל, עלייה של 12% לעומת השנה שעברה. לעומתם רק 12.5% רוצים לעבוד כשכירים בסטארט-אפ לעומת 19% בסקר שנערך בשנה שעברה.

 

למרות זאת, רוב גדול של הסטודנטים הביעו אמפתיה לסטארטאפים הצעירים בימים מאתגרים אלה. 56.5% סבורים שמדינת ישראל כאומת הסטארטאפ, חייבת לסייע לסטארטאפים צעירים לשרוד את המשבר, 21% נוספים חושבים שצריך לסייע רק למי שלא מצליחים לגייס הון בעצמם, ועוד 22% חושבים שזה שוק חופשי לכן היזמים הטובים ישרדו ו"מה שלא הורג מחשל".

 

מבין הסקטורים הקוסמים ביותר לסטודנטים, תחום הסייבר ממשיך להחזיק במקום הראשון (23%) בפער ניכר לפני כל שאר התחומים, ובדיוק כמו שנה שעברה. אחריו תחום הגיימינג (17%), פנאי ומדיה (12.5%), הייטק חברתי (11%), טכנולוגיות רכב (7.1%), תוכנה ארגונית (5.4%). באופן מפתיע, תחום ההייטק הרפואי ובריאות דיגיטלית נבחרו על ידי 5.1% מהסטודנטים בלבד.

 

התחום ה'חם' ביותר בקרב הסטודנטים הוא הסייבר התחום ה'חם' ביותר בקרב הסטודנטים הוא הסייבר צילום: שאטרסטוק

 

 

לגבי עבודה מרחוק, רק 19.7% סבורים שהיא פתרון טוב, ואפילו מקווים להמשיך כך אחרי הקורונה. רוב של 56.7% סבורים שהעבודה מרחוק היא פתרון שיש להשתמש בו במידה, ולדעתם המצב המושלם הוא שילוב בין משרד ובית. 12.3% מהסטודנטים למחשבים סבורים שעבודה מרחוק פחות מתאימה במשרות פיתוח כי היא פוגעת בעבודת צוות, ועוד 11.3% כבר מחכים בקוצר רוח לחזור לעבודה רק מהמשרד.

 

בתשובה לשאלה "איך אתה מרגיש עם טכנולוגיות למעקב אישי כדי להילחם בקורונה? (איכון טלפונים, אפליקציות מעקב-מגע, אפליקציות מעקב בכניסה לקניונים, ועוד)" כמעט 60% תמכו, מתוכם כ-22% סבורים שהטכנולוגיה חיונית למניעת התפרצויות והידבקויות, ו-37.5% נוספים ציינו כי זה חשוב, אף שיש להשתמש בטכנולוגיה בשיקול דעת. רק 11% מתנגדים לאפליקציות כאלה בטענה שהן פוגעות בפרטיות, ועוד כ-29% מעדיפים שיימצאו טכנולוגיות שיפגעו פחות בפרטיות, או שזה יהיה בהסכמת הנעקב בלבד.

 

מה שלא השתנה הוא בחירת היזם הישראלי שרוב הסטודנטים רואים בו מודל לחיקוי. כמו בסקר שנה שעברה, אמנון שעשוע מייסד מובילאיי נתפס כדמות היזם הבולטת ביותר בעיני הסטודנטים (46%), עלייה של כ-10% לעומת שנה שעברה. בקטגוריית היזמים הצעירים דירגו הסטודנטים במקום הראשון את ליאור דיב מ-Cybereason, במקום השני רועי מן וערן זינמן - Monday, במקום השלישי הדר צייטלין מ-Hailo וברביעי שלומי בן חיים מ-JFrog.

 

רוב המשיבים לסקר היו יחסית אופטימיים ביחס לעתיד: קרוב ל-60% רואים במשבר הזדמנות לשפר את עצמם ולחשב מסלול מחדש, 34.5% חושבים שהטרנספורמציה הדיגיטלית המואצת מאז המשבר היא הזדמנות נהדרת עבור אנשי ה-IT וההייטק, ורק 7.4% חושבים שהמשבר יצמצם תקציבים כך שגם ענף ההייטק ייפגע.

 

 "משמח לראות שאפילו הקורונה לא הצליחה לדכא את חלום היזמות האישית אצל הסטודנטים ועדיין – 60% רוצים להקים סטארטאפ בשלב כלשהו בקריירה. זהו נתון מעודד לכלכלה הישראלית, שוודאי תזדקק לעוד הרבה עובדים בתעשיית ההייטק, בעיקר בתקופת היציאה מהמשבר שרק האיץ את הטרנספורמציה הדיגיטלית. העולם החדש יהיה שונה במובנים רבים - לימודים מרחוק, עבודה מרחוק, לא ייעלמו לגמרי, ועוד שינויים שיישארו איתנו לתמיד", אומר זיו מנדל, מנכ"ל ג'ון ברייס הדרכה ומטריקס גלובל, ומייסד שותף לשבוע אורקל.

 

הסקר, שבודק את תמונת המצב של ישראל כאומת סטארטאפ וההייטק, נערך מדי שנה לרגל "שבוע אורקל", האירוע הלימודי הגדול ביותר של קהילת ה-IT וההייטק בישראל שיתקיים וירטואלית, בין 30-22 בנובמבר. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x