שידור חי
גלנט: "הלימודים ייערכו גם ביולי - במתכונת מלאה"; המורים: "השנה תסתיים ביוני"
ראש הממשלה ושר החינוך הציגו "מתווה עקרוני" להארכת שנת הלימודים ליולי; נתניהו: "נדאג לזכויות המורים, נדאג לתשלום מלא עבורם, זה עליי"; רן ארז: "רק מורים המעוניינים בכך יוכלו ללמד בכפוף להסכמתם, ביולי, בתשלום שכר; אין המדובר בחובה גורפת או בהארכה של שנת הלימודים"
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החינוך יואב גלנט התייחסו הערב (יום א') לאפשרות של הארכת שנת הלימודים עד סוף יולי.
- שנה בלי חינוך: עם נשירה פי 5 ונזק אדיר למשק
- בלי חיסון הילדים - הסגר הרביעי כבר מעבר לפינה
- ציון 90? ליואב גלנט מגיע נכשל
נתניהו אמר: "שר החינוך ואני מביאים מתווה עקרוני להארכת שנת הלימודים עד יולי. אנחנו חייבים לתת לילדים את ההזדמנות את מה שהם החסירו". לדבריו, "נדאג לזכויות המורים, נדאג לתשלום מלא עבורם, זה עליי. אני לוקח על זה אחריות יחד עם שר החינוך ושר האוצר. זה מה שנדרש לילדי ישראל, זה מה שמגיע להם".
גלנט אמר: "בחודש הנוסף ישמש לסגירת הפערים במיומנויות הנדרשות במתמטיקה, אנגלית, מדעים ושפה". לדבריו, "הסגרים הממושכים יצרו פערים. את הפערים האלה אנו מצווים לסגור. עבורי תלמידי ישראל הם הדבר החשוב ביותר. זו המשימה שלי בחודשים הקרובים ואני נחוש לעמוד בה".
שר החינוך ציין כי "מזה חודשים אחדים צוות של אנשי המשרד בראשות המנכ"ל עמית אדרי עוסקים בתכנון השיטה לסגירת הפערים לאחר שנמפה אותם. היום מכריזים על החלק הראשון בתוכנית הלאומית לצמצום הפערים. יולי כולו יהיה במתכונת לימודים מלאה". לדבריו, "את התוכנית כולה נפרט בשבועות הקרובים". את הצגת התוכנית לפני מערכת הבחירות הסביר בכך ש"הצורך להיות מוכנים ליולי הקרוב עם המורים והשלטון המקומי מחייב להביא את ההחלטות כבר עכשיו". גלנט ציין שכל מורה שייכנס לתוכנית יקבל שכר נוסף.
מדברי שר האוצר ישראל כץ, שהשתתף אף הוא בתדריך, התברר שפרטי התוכנית לא סוכמו מראש: "הנחיתי את האוצר ומשרד החינוך שישבו על הפרטים". הוא גם הודה שהתוכנית מבוססת על בית הספר של החופש הגדול. "חלק מבוסס על דברים שהיו בשנים הקודמות", אמר. כץ הבהיר שהתוכנית תגיע בקרוב לממשלה. "חייבים לקבל החלטות בלי קשר לפוליטיקה", אמר. "אני משוכנע שכל חלקי הממשלה יתמכו".
יו"ר ארגון המורים העל יסודיים רן ארז אמר שהמורים עבדו כל יום בשנה שחלפה, "ולכן שנת הלימודים תסתיים ב-20 ביוני". עם זאת ציין כי "אני קורא למורים להירתם ולעובד בקיץ על מנת לסגור פערים. אנחנו רוצים את טובת התלמידים ונעשה כל מאמץ".
מוקדם יותר אמר ארז: "כפי שסוכם בין ארגון המורים לשר החינוך היום, בחינוך העל יסודי שנת הלימודים תסתיים כסדרה ב 20.6.21". לדבריו, "במקומות שבהם יהיו פערים, ככל שיהיו, יוכלו מורים החפצים בכך להשלים את הפערים, תמורת שכר מלא". ארז מדגיש ש"מורי העל יסודי מלמדים ולימדו לכל אורך משבר הקורונה ללא הפסקה, ורק מורים המעוניינים בכך יוכלו ללמד בכפוף להסכמתם, בחודש יולי, בתשלום שכר מלא כמובן להשלמת פערים כאמור ככל שקיימים עד לכיתה י"א. אין המדובר בחובה גורפת או בהארכה של שנת הלימודים".
יו"ר הסתדרות המורים יפה בן דוד מסרה כי "בעקבות פרסומים בשעות האחרונות בנושא הארכת הלימודים ביולי - ברצוני להבהיר כי עמדת הסתדרות המורים לא השתנתה: שנת הלימודים תסתיים בחטיבת הביניים ביום א' 20.6.2021; בגני הילדים ובבתי הספר היסודיים ביום ד' 30.6.2021. הפתרון הנכון ביותר הוא שהמדינה תפעיל את תוכנית בית ספר של הקיץ, כפי שעשתה בהצלחה בשנים קודמות. הסתדרות המורים תמשיך לדאוג ולשמור על זכויות עובדי ההוראה".
בשבועות האחרונים הלכה והתגברה הביקורת על הנזקים הכבידם שנגרמים לתלמידים בשל הלימודים מרחוק במערכת החינוך. בשבוע שעבר הגישה הנהגת ההורים הארצית עתירה לבית המשפט העליון נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו וממשלת ישראל, ודרשה להורות להם להחזיר לבתי הספר גם את תלמידי כיתות ז' עד י'.
בעתירה נאמר כי "הממשלה ממשיכה את הפגיעה האנושה שנגרמה וממשיכה להיגרם לתלמידים אלו בכל תחומי החיים, הבריאותיים, הנפשיים, החינוכיים, החברתיים ועוד - פגיעה אודותיה מתריעים גורמי המקצוע המובילים בישראל. עוד נטען כי "מקבלי ההחלטות עצמם ובראשם שר החינוך סברו שנכון לפתוח את בתי הספר גם עבור תלמידי ז'-י' אך לבסוף התקבלה החלטה שלא על סמך מסד עובדתי ראוי, בשרירותיות, ללא שקילת מלוא העובדות, בחוסר סבירות ותוך פגיעה חמורה ולא מידתית בזכויות יסוד".