הסעיפים שלא נכנסו לחוק ההסדרים
נותרו בחוץ: ייעול המגזר הציבורי, העברת שידורי הטלוויזיה החינמיים של עידן פלוס על גבי האינטרנט, ותיקון ההטבות לחברות ענק
בהמלצת משרד המשפטים הוצאו מספר רפורמות בולטות ומתוקשרות מחוץ לחוק ההסדרים, ויצטרכו לעבור בהליך חקיקה רגיל. שתי רפורמות בתחום התקשורת יצאו מהחוק. האחת היא העברת שידורי הטלוויזיה החינמיים של עידן פלוס על גבי האינטרנט כדי לשפר את איכות הקליטה, והשנייה האיחוד בין הרשות השנייה, הגוף המפקח על ערוצים 2 ו־10 והרדיו האזורי, עם מועצת הכבלים והלוויין, המפקחת על שידורי HOT ו־yes.
גם המלצות ועדת אנדורן לבחינת החוק לעידוד השקעות הון הושמטו מהחוק, ובהן הפחתת המס על דיבידנד שמחולק לחברה זרה עד 5% (לעומת 20% כיום) והקלת הדרישה לכך שלפחות 90% מהפעילות תתבצע בארץ לשיעור של 75%.
באגף תקציבים היו שמחים אם השר משה כחלון היה מחליט להתמודד עם סוגיית חוסר היעילות של המגזר הציבורי, שנותרה גם היא מחוץ לחוק. זאת לאחר שלפני שנה, בתקציב שניסה להעביר השר הקודם יאיר לפיד, היתה התייחסות לנושא, בין היתר בהפחתת מקסימום המשרות שניתן לאייש ב־2% והגדלת הגמישות הניהולית.
סעיף שנוסף שנגרע מהחוק הוא הגבלת כהונה, שכר ופיצויי פרישה של עובדים בכירים בחברות ממשלתיות. במסגרת הרפורמה המתוכננת תוגבל הכהונה של מנכ"לים ובכירים לחמש שנים, ושכרם יושווה לשכר המנכלים המקובל במשק. הרפורמה מציעה גם לבטל את הפיצוי המוגדל לבכירים עם פרישתם לטובת שיפור התגמול במהלך שנות כהונתם.
אופיר דור, עמרי מילמן והדס גליקו