הממונה על ההגבלים העסקיים: "עסקת נטוויז'ן-הוט היא הסדר כובל"
גורמים בשוק ההון מעריכים כי בהתאם לקו הנוקשה שמציגה הרשות במסגרת המאבק של בזק למזג לתוכה את yes, לא מן הנמנע כי איי.די.בי לא תקבל את האישור לרכוש חלקים מהוט או את השליטה בה
חשש כבד כי עסקת נטוויז'ן-הוט לא תצא לפועל. נטוויז'ן הודיעה כי הממונה על ההגבלים העסקיים, רונית קן, כתבה לחברה כי "הרשות רואה ברכישת מניות הוט בידי החברה משום הסדר כובל המעורר קושי תחרותי ממשי".
עוד נמסר, כי "בשלב זה טרם נתקבלה עמדתה הפורמאלית הסופית של הרשות. החברה מקיימת שיחות עם הרשות ולומדת את עמדתה ואת השלכותיה על האפשרות לממש את ההסכם". מעבר לנושא הרגולטורי, נטוויז'ן מופסדת על הנייר כ-114 מיליון שקל, בשל ירידה של 36% במחיר מניית הוט מאז דווח לראשונה על העסקה.
איי.די.בי של נוחי דנקנר, שמחזיקה בדסק"ש (בעלת השליטה בנטוויז'ן ובסלקום), הגיעה לסיכום באמצע אפריל האחרון עם בנק לאומי לרכוש ממנו 15% מהוט תמורת 480 מיליון שקל, מחיר ששיקף הנחה של כ-10% ממחיר השוק.
כיום שוות מניות אלו בשוק 366 מיליון שקל בלבד. הסיכום המקורי בין בנק לאומי ובין איי.די.בי צפוי לפוג בסוף החודש הנוכחי, כלומר תוך שבוע וחצי.
הרשות שוקלת להכריז על העסקה כהסדר כובל כך שתהיה נתונה למגבלות עליהן תחליט הרשות. מדובר במגבלות שיצמצמו את שיתוף הפעולה העסקי בין נטוויז'ן להוט. כך תוכל הרשות להטיל מגבלות שיצמצמו מהותית את היכולות של איי.די.בי בניהול השוטף של הוט. עוד יכולה הרשות למנוע מבכירים בנטוויז'ן או באיי.די.בי לשמש במשרות בכירות בהוט או בדירקטוריון שלה. הממונה רומזת שלא תאשר בעתיד מיזוג בין נטוויז'ן להוט.
במקור הייתה העסקה אמורה להיסגר באמצע אוגוסט האחרון אך נדחתה בחודש וחצי בשל התערבות הממונה על ההגבלים העסקיים. הצדדים מחכים להחלטת הרשות, החוקרת את הנושא, כבר מספר חודשים. גורמים בשוק ההון מעריכים כי בהתאם לקו הנוקשה שמציגה הרשות במסגרת המאבק של בזק למזג לתוכה את yes, לא מן הנמנע כי איי.די.בי לא תקבל את האישור לרכוש חלקים מהוט או את השליטה בה. כמו כן, מעריכים כי אם יתקבל אישור זה, הוא ילווה בתנאים מהותיים יחסית, אשר עשויים לפגעו בכדאיות העסקה.