גורמים באוצר: 12 מיליון שקל בלבד נדרשים מבעלי המניות של ערוץ 10 כדי לפתור המשבר
על פי המתווה לו הסכים האוצר, יידחה תשלום של כ-70% מכלל החוב של הערוץ למדינה ובעלי המניות ייאלצו להחזיר כעת 12 מיליון שקל
גורמים במשרד האוצר מביעים תמיהה מעמדתו הנוקשה של ערוץ 10. לדברי הגורמים, הפער במשא ומתן בין ערוץ 10 ובין האוצר הוא של 12 מיליון שקל בלבד. על פי המתווה לו הסכים האוצר, יידחה חוב של הערוץ בהיקף של כ-28 עד 30 מיליון שקל לשנת 2012 ואילך. מדובר בכ-70% מכלל החוב של הערוץ למדינה,
על פי ההסדר שהציע האוצר, ייאלצו בעלי המניות של ערוץ 10 להחזיר את יתר החוב שלא נדחה במיידי ובמזומן למדינה. היקפו של חוב זה עומד על כ-12 מיליון שקל בלבד.
לדברי הגורמים באוצר, ההתעקשות של בעלי המניות של ערוץ 10 מעידה על חוסר רצון אמיתי שלהם להגיע לפתרון המשבר. באוצר מציינים כי בימים האחרונים נערכו מספר רב של פגישות בין האוצר ובין נציגי הערוץ, בניסיון להגיע להסדר. בשלב הנוכחי, שני הצדדים נותרו נטועים בעמדתם.
מוקדם יותר היום, במהלך דיון על גורל הערוץ שהתקיים בוועדת הכלכלה. אמר יוסי מימן, בעל השליטה המרכזי בערוץ 10, כי "בעלי המניות מבינים כי עליהם להמשיך ולהזרים בשנתיים הקרובות מאות מיליוני שקלים, והם הסכימו לכך בעבר ובלבד שסכומי עתק אלה יממנו במישרין משכורות לעובדים ותוכניות לשידור".
לדברי מימן, "כדי שערוץ 10 יוכל להמשיך ולהתקיים, התשלומים שהערוץ משלם לקופת המדינה חייבים להידחות למועד שבו הערוץ יוכל לעמוד בהם". בכך רמז מימן כי יש נכונות של בעלי המניות להמשיך ולהזרים כספים למימון הערוץ, ובלבד שימצא הסדר לחובות העבר.
מערוץ 10 נמסר בתגובה כי אנחנו מפנים את האוצר לדברים שאמרה היום יו"ר הרשות שנייה נורית דאבוש "אנחנו כמועצה ציבורית מבקשים מהאוצר לפרוס את זה, להעמיד להם הלוואה של 60 מיליון שקל. בנוגע לתוכן, הם מעולם לא התנערו מחובותיהם".
מקורב לבעלי המניות הוסיף כי "אחרי שהזרמנו 1.3 מיליארד שקל ב-8 שנים, אנחנו עדיין חייבים להזרים מאות מיליונים נוספים על מנת לעמוד בחובות התוכן וזאת עוד לפני תשלום חוב של 60 מיליון שקל למדינה. אנו מציעים לאוצר שלא לנהל משא ומתן דרך התקשורת כתחליף לפיתרון שיאפשר את המשך פרנסתם של 3,000 עובדי הערוץ הישירים והעקיפים".