חברת החדשות של ערוץ 2 תמשיך במתכונת הבעלות המשותפת
ועדת הכלכלה אישרה לקשת ורשת להמשיך להחזיק בחברת החדשות של ערוץ 2 ל-3 שנים נוספות אחרי המעבר לשיטת הרשיונות. בתום התקופה חברת החדשות תעמוד למכרז או שיתקיים תימחור בין הזכייניות
חדשות ערוץ 2 ימשיכו לפעול בבעלות משותפת במשך 3 שנים, אחרי המעבר משיטת הרישיונות לשיטת הזיכיונות. המשמעות היא כי במידה וקשת ורשת יעברו לשיטת הרישיונות רק בתום מועד הזכיונות שלהם ב-2015, הן יורשו להחזיק בחברת החדשות בבעלות משותפת עד 2018. כך הוחלט היום בוועדת הכלכלה של
בתום תקופה זו תיבחן חלופה אחת מבין השתים - האפשרות הראשונה היא שחברת החדשות של ערוץ 2 תעמוד למכרז שיהיה פתוח לכולם או שיתקיים תימחור בין שתי הזכייניות ואחת מהן תוכל לרכוש את האחרת.
מנכ"ל ערוץ 10, יוסי ורבשסקי, התנגד לאפשרות כי קשת ורשת ימשיכו להיות הבעלים של חדשות ערוץ 2. גם הרשות להגבלים עסקיים התנגדה להמשך הבעלות המשותפת וטענה "לא ייתכן שחדשות ערוץ 2, שזה ליבת הרייטינג של כל אחת מהזכייניות, ייעדרו מאלמנט התחרות. טלעד יצאה לפני 3 שנים מפעילות בחברת החדשות וקרה משהו? היא נהרסה? שום דבר לא קרה וגם לא יקרה הפעם".
מנגד טענה חברת הכנסת, שלי חיימוביץ', כתבת ערוץ 2 לשעבר, כי "החדשות הן המרכיב החשוב ביותר בתקשורת חופשית ודמוקרטיה תקינה ומהלך של הפרדת בעלות רק יפגע בה".
גם הממונה לשעבר על ההגבלים העסקיים, דרור שטרום, שנשכר על ידי חברת החדשות להציג את עמדתה, טען כי "צריך להיות בסיס משפטי וחוקתי כדי לפרק את הבעלות המשותפת - כל עוד לא הוכיחו כי הבעלות המשותפת לא פגעה באופן מהותי בתחרות, אסור לפרק אותה".
בסופו של הדיון הוחלט כאמור לאפשר לחברת החדשות להמשיך לפעול בבעלות משותפת ל- 3 שנים גם אחרי המעבר לרישיונות.
בנוסף הוחלט בוועדה על שינוי חישוב ההשקעה בהפקות מקור עם המעבר לשיטת הרישיונות משיטת הזיכיונות. עד עתה הזכייניות קשת, רשת וערוץ 10 השקיעו מדי שנה אחוז קבוע של הכנסותיהן להפקות מקור. כעת ההשקעה בהפקות מקור תיעשה על פי מה שהוגדר "מדרגות פרוגרסיביות".
במסגרת שיטה זו, שהוצעה על ידי הרשות השנייה, כאשר ההכנסות יעמדו עד כ- 600 מיליון, ההשקעה תעמוד על עד 60 מיליון שקל. מעל 600 שקל, תהיה קפיצה של 20 מיליון שקל בהשקעה וכן הלאה. כל הכנסה נוספת תגדיל את ההשקעה בסוגה עילית עד לכ- 120 מיליון שקל.