מקאן אריקסון מקצץ: "אוגוסט נראה קטסטרופה"
מקורב למשרד: "יש האטה כללית בענף". הדירוג החצי שנתי של יפעת: אדלר מצמצם את הפער למקום הראשון, לפ"מ מזנקת ב־57%
חצי מעשרת משרדי הפרסום הגדולים בישראל צמצמו פעילות מתחילת השנה - כך עולה מהדירוג החצי שנתי של יפעת בקרת פרסום. היקף ההוצאה על פרסום עלה במעט ל־1.18 מיליארד שקל, לעומת 1.12 מיליארד שקל במחצית המקבילה ב־2010.
מקאן אריקסון, המשרד הגדול בענף, רשם ירידה של 7% בהיקף הפעילות בעיקר בשל צמצום הפרסום של לקוחותיו הגדולים כמו תנובה, רבוע כחול ואסם. סלקום, שהגדילה את תקציב הפרסום לעומת התקופה המקבילה אשתקד, העבירה נתח משמעותי יותר ממנו לגיתם BBDO (שחולק עמו את התקציב).
ל"כלכליסט" נודע כי בחודש האחרון פיטר מקאן כעשרה מתוך 400 העובדים. "השוק חלש, וזו הזדמנות לעשות שינויים מבלי לזעזע לקוחות", אמר מקורב למשרד. לדבריו, "יש האטה כללית בענף. מאז החזרה מהחגים השוק עוד לא התאושש ובחודשים מאי, יוני ויולי יש הלך צרכני לא ברור. אוגוסט נראה קטסטרופה בתחזיות. היום כולם זהירים".
ממקאן אריקסון לא נמסרה תגובה.
משרד אדלר חומסקי, שניצב במקום השני, דווקא צמח ב־7% הודות לצמיחה בתקציבי מפעל הפיס (שהוא חולק עם גיתם)
ובנק הפועלים, ולבלעדיות על פלאפון (שנפרדה מבאומן בר ריבנאי). אדלר הוא המשרד היחיד בחמישייה הפותחת שהגדיל פעילות השנה, ואף צמצם את הפער בינו לבין מקאן ל־28% מהיקף הפעילות (לעומת 48% בתקופה המקבילה אשתקד).
באומן בר ריבנאי, המשרד השלישי בגודלו, רשם ירידה של 8% בפעילות, לאחר שבתקופה המקבילה צמח ב־30%. המנכ"ל יוסי לובטון דווקא אופטימי: "הקרבות בין מגה ושופרסל, בין פרוקטר ויוניליוור ובענף הסלולר יגבירו את התחרותיות בענף". גם בבאומן בר נרשמו עזיבות עובדים, אך לדברי לובטון מצבת כוח האדם לא צומצמה.
צמיחה חסרת תקדים של 57% נרשמה בהיקף הפעילות של לפ"מ, הודות להכפלת ההוצאה הממשלתית על פרסום מ־37.7 מיליון ל־74 מיליון שקל.