יו"ר רשות השידור לשר אוצר: מצא מקורות מימון לרפורמה
בדו"חות הרשות נרשמה הערת "עסק חי" והיא נמצאת בגירעונות כספיים כבדים. אמיר גילת: "אם אין לרשות אפשרות לממן את הרפורמה צריך לחשוב על מתווה שונה"
יו"ר רשות השידור אמיר גילת דוחק בשר האוצר, יובל שטייניץ, למצוא מקורות מימון לרפורמה ברשות השידור. במכתב ששלח לאוצר הוא דורש את עמדתו לגבי הרפורמה, הנחוצה על מנת לגבש את תקציב הרשות לשנת 2012.
ועדת הכספים של רשות השידור דנה השבוע בדו"חות הכספיים של הרשות לשנת
הוא מציין גם כי במצב הנוכחי הרשות לא תוכל לעמוד בדרישות החוק לגבי הפקות חיצוניות המחייבות אותה להקצות 36% מהכנסות הטלוויזיה להפקות אלו.
המתווה המקורי למימון היה 90 מיליון שקל מענק, 240 מיליון שקל כהלוואה והיתרה, כ-400 מיליון שקל, היתה אמורה להגיע מהעלאת האגרה, אולם הוחלט דווקא להפחית את האגרה ב-5% החל מ-2012. המתווה כלל גם הסכמי שכר חדשים, פרישת 700 עובדים מתוך 1,900 סך הכל וריכוז פעילות הרשות בשלושה מוקדים – ירושלים, גוש דן וחיפה.
לטענתו, הרשות מילאה את חלקה בהתקדמות לקראת הרפורמה: כל 1,900 עובדי רשות השידור חתומים באמצעות הוועדים שלהם על הסכמי הרפורמה וקיבלו את עקרונותיה, גם הכואבים ביותר. אך עדיין המתווה לא הושלם.
לאחרונה הנחה ראש הממשלה והשר הממונה על ביצוע חוק רשות השידור, בנימין נתניהו, לפעול למימון הרפורמה באמצעות מכירת נכסי רשות השידור. על פי הערכות שווי הנכסים עומד על כ-600 מיליון שקל. אולם לדברי גילת גם אם ימומש התהליך הוא ייקח זמן ולרשות השידור אזל הזמן מבחינה זו.
"הרשות ממתינה מזה כשנה ליישום הרפורמה ואם אין לאוצר אפשרות לממן, כפי שהבטיח, את מלוא הרפורמה אפשר לחשוב גם על מתווה שונה", הוא כותב. "למשל, מתן אפשרות לפרוש מרצון של כל עובד שירצה בכך תמורת תנאים הולמים והשקעה ראשונים בתוכן ובתשתית הטכנולוגית. כך נוכל לצאת לדרך באופן מיידי עם תוכנית ריאלית, מעשית ובת השגה. אני חושש שבברירה של 'הכל או לא כלום' נישאר בלי כלום".
עוד הוא מוסיף כי עובדי הרשות הפכו ל'בני ערובה': מצד אחד, אין מקור מימון לרפורמה ומצד שני, האוצר לא משלם לעובדים תוספות, גם כאלה שהיו מנת חלקם של כל עובדי המגזר הציבורי או לקדמם. במצב הזה לא תוכל לשנות הרשות את אופן התנהלותה, בלי קשר להתייעלות הפנימית המתבצעת בימים אלה על ידי המוסדות וההנהלה".
בכיר באוצר הגיב למכתב ואמר כי "לפני כחצי שנה הוחלט כי הרפורמה ברשות השידור לא תמומן באמצעות העלאת האגרה אלא באמצעות מימוש נכסים. מאז הרשות העבירה מסמכים ראשוניים שמתארים את הנכסים שלה בלי שום הצעה פרקטית למימוש. רשות השידור יושבת על נכסים בשווי אדיר".