$
פרסום ושיווק

אלי גידור: הריכוזיות בקרב הספקים בישראל גבוהה ביחס למדינות באירופה

עם זאת, לדברי המשנה הבכיר למנכ"ל שופרסל הריכוזיות ברשתות השיווק דווקא נמוכה: "ארבעת הרשתות הגדולות בישראל מהוות 48.8% מנתח השוק, בעוד בכל ארצות המערב עומד הממוצע על 55%"

אורנה יפת 16:2617.06.12

הקיץ שעבר שינה באופן משמעותי את סוג וטיב הפעילות עבור שופרסל - כך אמר היום (א') אלי גידור, משנה בכיר למנכ"ל שופרסל, במסגרת כנס המזון 2012. "ענף הקמעונאות עבר טלטלה. שלוש הפינות של משולש הכוחות בשוק המזון - צרכנים, קמעונאים וספקים - עברו את אותה טלטלה".

 

"גודל שוק הקמעונאות בשנת 2011 עמד על 59.3 מיליארד שקל. ב-2012 הצפי הוא כי השוק יהיה סטגנטי ויעמוד על 60 מיליארד שקל - כ-2% גידול צמיחה. גם ב-2013 שיעור הצמיחה יהיה דומה, על פי הערכות. זה פחות מקצב הצמיחה הטבעית של האוכלוסיה", אמר גידור. לעומת זאת, לדבריו, קצב התפתחות שטחי המסחר בישראל גדל פי 3 מקצב הצמיחה בצריכה. בעוד הגידול בצמיחת שטחי המסחר עומד על 7% הגידול בביקוש עומד על פחות מ-2%.

 

גידור אמר כי עשרת הספקים הגדולים בישראל מהווים 58.5% מכלל המכירות. "כבר כמה שנים שקרוב ל-60% מקניות המזון באות מעשרה ספקים בלבד. עשרת הספקים הגדולים במדינות כמו צרפת, איטליה ואנגליה מהווים בין 20% ל-22% בלבד וזה פער משמעותי לעומת ישראל. אפשר להגיד שהריכוזיות בקרב הספקים בישראל היא יחסית גבוהה".

 

שופרסל שופרסל צילום: עמית מגל

 

לעומת הריכוזיות בקרב הספקים, טוען גידור כי ברשתות השיווק הריכוזיות נמוכה ביחס למדינות בעולם. "ארבעת הרשתות הגדולות בישראל מהוות 48.8%. בכל ארצות המערב, נתח השוק של ארבעת הרשתות הגדולות עומד על 55% בממוצע. בישראל שופרסל מהווה 22.7% כאשר קרפור בצרפת 25%, דלהז בבלגיה 26%, טסקו 31%, והרולד בהולנד 33.6%".

 

גודל הסל בשליש הראשון של 2012 בתחום המזון ירד ב-2.4%. מאידך כמות הביקורים בסניפים גדלה ב-4%. "אנשים מבקרים יותר פעמים בחנות ובכל ביקור קונים פחות. האם סך ההוצאה החודשית נשאר זהה? לא. גם ברמה החודשית יש ירידה בסל הקנייה. זה אחד המאפיינים הכי מהותיים בפעילות השיווקית של 2012", אמר גידור.

 

על פי מחקרים של רשת שופרסל, הצרכן משתדל לקנות רק מה שהוא צריך. "יש לו מודעות למחירים. הוא קונה סטוקים, אוגר וקונה רק במבצעים. הצרכן זוכר ובודק מוצרים. זו אחת התובנות הכי חזקות שלנו מסיבוב ברשתות", אמר גידור. "הצרכן שואף לפשטות. חלק ממסרי המחאה זה להפסיק להתנות מכירות ופשוט להוריד מחירים. תובנה נוספת היא שיש מעבר לקנייה של מוצרים שצריכים בלבד".

 

לדברי גידור, "יצרני המזון השקיעו השנה הרבה פחות כסף בפרסום. כך בחלב תנובה, במולר של טרה, בקוטג' תנובה ובטבעול אין בכלל השקעה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x