$
מדיה

בדרך להבראה בשידור הציבורי? נחתם הסכם הרפורמה ברשות השידור

עלות הרפורמה: 770 מיליון שקל. גורם באוצר: "אנשי הרשות ימדדו בעיקר על ידי היכולת שלהם לייצר טלוויזיה איכותית ולא מטעם. מדובר בהזדמנות האחרונה של הרשות"

שלי פריצקר 18:2105.08.12

הסכם הרפורמה ברשות השידור שגובש בחמש שנים האחרונות נחתם היום (א'). בטקס החגיגי שנערך באולם בעיר לוד, השתתפו מנכ"ל משרד ראש הממשלה הראל לוקר שליווה את גיבוש ההסכם, מנכ"ל רשות השידור יוני בן מנחם, יו"ר הרשות אמר גילת ועוד נציגים ממשרד האוצר.

 

את האווירה החגיגית ניסו לשבש כ-20 מפגינים שעמדו מחוץ לאולם וצעקו בגנות ההתערבות הפוליטית ונגד אישור ההסכם. הבמאי דורון צברי שהיה ממארגני המחאה נעצר על ידי המשטרה.

 

 צילום: מאיר אזולאי

 

עקרונות הרפורמה כוללים התייעלות בכוח האדם ברשות באמצעות צמצומו בהיקף של כ-700 משרות ויישום הסכמי השכר הקיבוציים החדשים; שדרוג התשתית הטכנולוגית של שידורי הטלוויזיה והרדיו בהשקעה של 330 מיליון שקלים; ריכוז הפעילות של רשות השידור בשלושה מוקדים: בירושלים מתחם שערי צדק במקום רוממה, בלוד במקום הקרייה בתל אביב ובחיפה. בנוסף ההסכם כולל הסדרת ההשקעה בהפקות מקומיות עד שהרשות תעמוד במכסת ההשקעה הנדרשת על פי החוק של 36% מההכנסות.

 

ההסכם שנחתם היום גם מסדיר את מקורות המימון של הרפורמה בהיקף כ-770 מיליון שקל שיועברו לרשות באמצעות הלוואות שונות. הסכום יועבר לרשות לפי ההתקדמות ביישום הרפורמה במשך 4 השנים הבאות.

ההסכם ייכנס לתוקף לאחר שיתקיימו מספר תנאים, בהם הסדרת המתווה להפחתת אגרת הטלוויזיה בשיעור של 5% בכל שנה.

 

לדברי גורם במשרד האוצר, "מדובר בהזדמנות האחרונה של הרשות להרים את העסק. אם היא לא תדע להתנהל בצורה מאוזנת, לפי הסכמי השכר אז כנראה שלא תהיה תקומה לרשות השידור.

 

"החלק העיקרי אמור להתקיים תוך שנתיים וחצי-שלוש, כלומר פרישת עובדים ואחר כך השקעות בטכנולוגיות והגעה למכסת הפקות מקור. אנשי הרשות ימדדו בעיקר על ידי היכולת שלהם לייצר טלוויזיה איכותית ולא מטעם. מקווים שיהיה שידור ציבורי ראוי. כרגע לא מעבירים מסר של מי שיודע להעביר רפורמה, בסוף כדי לפטר 40% מהעובדים זה תהליך מורכב ואתה חייב לעשות אותו בשקיפות והגינות", סיכם אותו גורם. 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x