$
פרסום ושיווק

הראל ויזל: "חברות אופנה נוספות ייעלמו מהמפה"

מנכ"ל פוקס אמר במהלך כנס אנליסטים כי הוא צופה שהמגמה הקשה בשוק האופנה תימשך. לדבריו, הקניונים לא אשמים במצב

גיל קליאן 12:1415.08.12
תוצאות השיא שפרסמה קבוצת פוקס למחצית הראשונה של 2012 הסבו קורת רוח רבה למנכ"ל ולאחד מבעלי השליטה הראל ויזל. אלא ששביעות הרצון של ויזל תחומה בגבולות הקבוצה שלו; לגבי השאר הענף הוא פסימי מאוד. "קיים סיכוי גבוה ש־10–15 רשתות מקומיות לא ישרדו את השנתיים הקרובות", התנבא ויזל ואף העריך כי הקפאת ההליכים שאושרה שלשום לגריפ היא רק קצה הקרחון. דבריו של ויזל התייחסו בין היתר לרשת גריפ, שנכנסה אמש להקפאת הליכים.

 

"כשאני מסתובב בעולם", הסביר ויזל, "אני רואה ש־70% מהחנויות בקניון הן של רשתות זרות, אבל בארץ זה הפוך — 70% מהקניון, מבחינת מספר החנויות, הן רשתות מקומיות. מה שקורה בעולם יקרה גם פה, אין סיכוי שזה יהיה אחרת. עוד ארבע שנים יהיו פה ארבעה גופים מקומיים שיפעלו; השאר יהיו רשתות זרות. ויזל סבור כי "הנעלם הגדול הוא המצב הביטחוני. אבל בהנחה שהוא יהיה סביר, אז הרשתות הבינלאומיות יכפילו את שטחן בתוך שנתיים".

 

משם דיבר ויזל על הקריסות האחרונות: "לא שמים לב, אבל הרבה רשתות נסגרו. בלו בירד היתה רשת מתה שהיתה נסגרת אלמלא גולף היתה קונה אותה; אותו דבר לגבי לי קופר שנמכרה לבריל, ואני מקווה שבריל תצליח לייצב אותה. אם רשתות כמו גריפ, בוניטה או סריגמיש היו נופלות לפני שנתיים־שלוש, היו קונים אותן. אז השוק תסס. היום אין אחד שרוצה לקנות. אני מאחל לכולן להישאר בשוק אבל מי שישרוד יהיה מי שקשור לגוף גדול או מי שיש לו משהו ייחודי להציע לצרכן". על השאלה האם יש היום חברות ייחודיות עם ערך מוסף לצרכן אמר ויזל כי "את כל מי שהיה לו דנ"א מופלא - קניתי. אני בודק את כל החברות ואין היום מה לקנות". 

 

ויזל עם בר רפאלי, הפרזנטורית של פוקס ויזל עם בר רפאלי, הפרזנטורית של פוקס

 

"הצרכנים קונים פחות"

 

ויזל חוזה כי "ב־2012, הצמיחה בענף האופנה תהיה אפסית. הודענו לכל הקניונים שלא נחתום על שום חוזה שכירות שיהיה יקר יותר ממה שאנחנו משלמים היום. הקנייה הממוצעת של הצרכן יורדת והיא יכולה לרדת עוד".

 

אחת הטענות של רשתות האופנה הקטנות כלפי הקניונים היא שלא פעם הן מסבסדות את ההנחות בשכר דירה שניתנות לרשתות הגדולות והזרות. על כך אמר ויזל כי "אם הצלחתי להשיג הנחה של 20%, האם זה אומר שלמישהו אחר העלו את שכר הדירה ב־20%?". עם זאת, בהקשר אחר חשף ויזל טפח מהקשר בין הקניונים לרשתות הגדולות בעת שסיפר כי בהשקת אמריקן איגל של פוקס בפברואר הושקעו 60 מיליון שקל, 30–40 מיליון שקל היו במימון הקניונים.

 

קניבליזציה בללין

 

ויזל המשיך ואמר כי "יש עליהום על הקניונים ובחלק מהמקרים זה נכון, אבל צריך להפריד בין קניון לקניון. לא ייתכן שקניון אחד יגבה דמי שכירות בגובה של 8% מהמחזור של החנות, ולידו קניון אחר יגבה שכר דירה של 20% מהמחזור. כל רשת שחוצה שכר דירה של 16% מהמחזור - זה קו אדום. השכירות תתייצב על 12% מהמחזור, וזה יקרה לבד - לא צריך התארגנות של הרשתות. למה עכשיו יוצאת הביקורת נגד הקניונים? כי ישנן רשתות שהגיעו למצב של להיות או לחדול". למרות הכל, ויזל טוען כי הקריסות בענף אינן קשורות לשכר הדירה. "אם היו מורידים להן (לרשתות שקרסו - ג"ק) שכר דירה ב־50% אז הן היו סוגרות בעוד חצי שנה", סבור ויזל.

 

במקביל חשפה אתמול פוקס את נתוני המכירות בחנויות הזהות של פוקס, אמריקן איגל, פוקס הום וללין. הנתונים הללו לא נכללו בדו"חות הכספיים שפורסמו שלשום, והם חושפים קיפאון במכירות בחנויות זהות של ללין במחצית הראשונה של השנה. על כך אמר ויזל כי "זה נראה כאילו העסק עוצר, אבל אם פותחים עוד חנויות, אז יש קניבליזציה (תחרות בין חנויות של אותה רשת - ג"ק)". במקביל רמז סמנכ"ל הכספים של הקבוצה, יצחק אליאב, כי ללין הגיעה למיצוי הצמיחה שלה בישראל.

 

על פעילות פוקס הום המונה 24 חנויות, אמר ויזל כי "רק חנות אחת לא מרוויחה. בסוף 2013 נשלים 75% מהפריסה של הרשת". על המגעים להבאת רשת ניו יורקר שנחשפו ב"כלכליסט" אמר ויזל כי "ניו יורקר פנו אלינו ולא אנחנו אליהם. גם אם נקבל מותגים כאלה ואחרים זה לא יהיה בקנה המידה של אמריקן איגל". 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x