$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

הראל ויזל מתלבש על השוק הסיטונאי

קבוצת האופנה שבשליטת הראל ויזל תפתח 8 חנויות בתוך הקניון החדש של גינדי, שיוקם במתחם השוק הסיטונאי בתל אביב. ויזל: "אני חרד מקניבליזציה, אבל ת"א היא סיפור אחר"

אורנה יפת 08:0613.11.13

קבוצת פוקס שבשליטת הראל ויזל חתמה לאחרונה על הסכם לפתיחת שמונה חנויות של כל מותגי הקבוצה בקניון האופנה (TLV FASHION MALL) שמקימים גינדי השקעות, משה ויגאל גינדי ורבוע כחול נדל"ן במתחם השוק הסיטונאי. ל"כלכליסט" נודע כי הקבוצה תשכור כ־2,100 מ"ר בקניון, שצפוי להיפתח במרץ 2015.

 

פוקס מתכננת להשקיע 10 מיליון שקל בהקמת החנויות, שישתרעו על פני שתי קומות. הקבוצה תקים סניפים של פוקס ופוקס הום (עם מעבר ביניהם) שישתרעו יחד על 750 מ"ר; סניף של מותג האופנה האמריקאי אמריקן איגל על 700 מ"ר; סניף של מותג הילדים האמריקאי דה צ'ילדרנס פלייס על 250 מ"ר; וסניפים של מותג ההלבשה התחתונה Aerie (150 מ"ר), רשת האופנה SACK'S (100 מ"ר), רשת הגלישה בילבונג (100 מ"ר) וללין (60 מ"ר).

 

מנור גינדי (מימין), מבעלי גינדי השקעות, מנכ"ל רבוע כחול נדל"ן זאב שטיין והראל ויזל, על רקע הקניון הנבנה מנור גינדי (מימין), מבעלי גינדי השקעות, מנכ"ל רבוע כחול נדל"ן זאב שטיין והראל ויזל, על רקע הקניון הנבנה צילום: עמית שעל

 

נוסף על כך, הצדדים מנהלים משא ומתן לפתיחת דוכן נעליים של מרשה בלרינה - מיזם הנעליים שהראל ויזל שותף בו עם אפי האוס.

 

"בת"א חסרים שטחי מסחר וגם בירושלים"

 

הקניון של גינדי בשוק הסיטונאי מוקם בהשקעה של מיליארד וחצי שקל, ואמור לכלול שטחים מסחריים בהיקף של כ־35 אלף מ"ר. בשיחה עם "כלכליסט" סיפר ויזל על המגעים שניהל עם גינדי: "התחלנו לדבר לפני חצי שנה וחתמנו על חוזים לפני חודשיים. לא ידענו איפה לסמן את החנויות, אבל מבנה הקניון של גינדי הוא סיבובי, ולכן כל מיקום בו נחשב למיקום טוב".

 

כניסתו של ויזל לקניון מבשרת על שינוי קונספט שיעברו בקרוב כל חנויות הקבוצה. "אנחנו משדרגים את העיצוב של כל החנויות בקבוצה שלנו ונשיק את העיצוב החדש בחנויות שנקים פה", אומר ויזל. "לקראת כל אירוע יוצא דופן אנחנו משנים קונספט. אני מעריך שכל המותגים שייכנסו לקניון הזה שיהיה הגדול בתל אביב ינסו להציג בו את הקפיצה הבאה שלהם בעיצוב. יש פה הרבה פסיכולוגיה, כי כל החברות יודעות שהמתחרים מריצים קונספט חדש, וירצו להקים את החנות הכי טובה והכי יפה שלהם בקניון חדש".

 

בקרבת הקניון שנבנה בימים אלה פועל קניון הדגל של קבוצת עזריאלי, הנחשב כיום לאחד החזקים בישראל ולחזק ביותר בתל אביב. קבוצת פוקס מפעילה בו חנויות של המותגים פוקס, SACK'S, ללין, בילבונג, דוכן נעלי מרשה בלרינה, ובקרוב תיפתח בו גם חנות הדגל הראשונה של מותג ההלבשה Aerie (ראו מסגרת).

 

אתה לא חושש מקניבליזציה ופגיעה בחנויות סמוכות של פוקס?

ויזל: "אני מסתכל על ישראל לחוד ועל תל אביב לחוד. אין לי ספק שבתל אביב חסרים שטחי מסחר, וגם בירושלים. אנחנו מאוד חרדים מקניבליזציה, אבל לא במקרה הספציפי הזה. ההערכה שלי היא שתהיה פגיעה מועטה בקניוני הסביבה, ושהקניון הזה יהיה אבן שואבת של כל גוש דן. לקניונים בתל אביב מגיעים מבקרים מראשון לציון, אשדוד, חולון, בת ים, רחובות, נס ציונה וכפר סבא. כיום הם מגיעים לקניון גן העיר, לעזריאלי תל אביב ולקניון רמת אביב".

 

בקרוב ייפתח גם מתחם שרונה באותו רדיוס. זה לא קצת בעייתי?

ויזל: "בשרונה אפתח רק חנות אחת של ללין על 40 מ"ר. זה יהיה מתחם של בילוי ומסעדות".

 

מקרה באר שבע, של עודף שטחי מסחר לאחר פתיחת הגרנד קניון ופגיעה בפדיונות של הקניונים סביבו, לא יחזור על עצמו בתל אביב?

ויזל: "בבאר שבע התווסף קניון ענק לעיר שכל לקוחותיה הם 100% באר שבעים. לבאר שבע הגיעו 50 אלף איש לפני הגרנד קניון ואחריו. הקניון לא משך לקוחות מערים אחרות. אני מעריך שלקניון הזה יגיעו עשרות אלפי אנשים ביום, אבל לא רק מתל אביב אלא מכל המרחב. מי שגר באשדוד לא ייסע לבאר שבע גם אם פתחו שם קניון ענק, כי הוא יעדיף לנסוע לתל אביב".

 

"חנויות עוגן ישלמו רק 350 שקל למ"ר"

 

הקניון החדש ייבנה, כאמור, בצורה מעגלית, מה שיאפשר חשיפה לכל החנויות. מסיבה זו דמי השכירות בקניון יהיו זהים ברוב שטחי המסחר. "דמי השכירות ינועו סביב 350 שקל למ"ר לחנויות עוגן עם שטח של יותר מ־1,000 מ"ר", אומר מנור גינדי, מבעלי גינדי השקעות, המנהל את הפרויקט עם אורי לוי וכפיר גינדי. "חנויות קטנות ישלמו עד 1,000 שקל למ"ר".

 

כיאה לקניון שרוצה להתחרות בקניון רמת אביב וממצב עצמו כאופנתי, הנהלת הקניון מנסה להעביר סוחרים של מותגי יוקרה בינלאומיים מכיכר המדינה אל הקניון. לדברי מנור גינדי, "אנחנו מנהלים מגעים מתקדמים עם מותגים מכיכר המדינה בגלל הסיטואציה שנוצרה שם של קשיי חניה וירידה בתנועת המבקרים. אנחנו מדברים גם עם מותגים בינלאומיים מחו"ל שלא נמצאים בארץ".

 

פרט לחנויות האופנה היוקרתיות והעממיות, יהיו בקניון בתי קפה, פיצריות וגלידריות שיוקמו בתפזורת. "היום כבר לא נהוג להקים מתחמי מזון מהיר בתוך הקניון", אומר גינדי. "אנחנו נקים חנויות מזון מתמחות ובוטיקיות. היה חשוב לנו להכניס את רשתות הקפה לקניון. ארומה תיכנס לכאן ויהיו עוד תשעה בתי קפה בקניון ומחוצה לו".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x