הנהלת רשות השידור לא מוכנה לקלוט לעבודה את מנהל הטלוויזיה הנבחר
חודש לאחר שוועדת האיתור בחרה באילן דה-פריס לתפקיד מנהל ערוץ 1 ושבועיים לאחר שהבחירה שבה ואושרה במליאת הרשות, הנהלת הרשות עדיין מסרבת לחתום אתו על חוזה
האנרכיה ברשות השידור שוברת שיאים חדשים, כשההנהלה לא מקבלת את ההוראות של מליאת הרשות, הדירקטוריון המפקח עליה. חודש לאחר שוועדת האיתור בחרה באילן דה-פריס לתפקיד מנהל הטלוויזיה הישראלית, ושבועיים לאחר שמליאת הרשות שבה ואישרה את הבחירה, דה-פריס טרם נכנס לתפקידו - זאת כיוון שבהנהלת הרשות מסרבים לחתום אתו על חוזה ולקלוט אותו לעבודה.
- מליאת רשות השידור אישרה את מינוי דה-פריס למנהל ערוץ 1
- הסתרה, השתלחויות ומזימות - כך ממנים מנהל ברשות השידור
- אילן דה-פריס מונה לתפקיד מנהל הערוץ הראשון
בתחילת חודש דצמבר האחרון הוביל יו"ר רשות השידור אמיר גילת החלטה במליאת רשות השידור למנות ועדת איתור בראשותו לתפקיד מנהל הטלוויזיה הישראלית (ערוץ 1). ועדת האיתור בחרה בדה-פריס, לשעבר מנהל סינמטק ירושלים וסמנכ"ל התוכן של זכיינית ערוץ 2 "רשת", והוא אמור היה להיכנס לתפקידו באופן מיידי.
מדובר בוועדת המינוי השנייה שמוקמת לתפקיד מנהל הטלוויזיה, לאחר שוועדה הקודמת בראשות גילת בחרה בחודש פברואר אשתקד במשה נסטלבאום, עיתונאי ותיק ברשות השידור, לתפקיד. אלא שבעקבות בדיקה של נציבות המדינה ביחס לתלונות נגד נסטלבאום, שעסקו בהתנכלות למגיש יגאל רביד ולעיתונאי רותם אברוצקי, הוקפאה כניסתו לתפקיד. נסטלבאום נחשב למועמד המועדף על הנהלת רשות השידור ומנכ"ל הרשות יוני בן מנחם.
חברים במליאת הרשות לא אהבו את החלטתו של גילת למנות ועדת איתור חדשה למנהל הטלוויזיה, וטענו כי היא נעשתה בדרך של מחטף. החברים טענו בין השאר כי נושא ועדת האיתור לא נכלל בסדר היום שהופץ לחברי המליאה מראש. גם המנכ"ל בן מנחם סירב לשתף פעולה עם ועדת האיתור, שהוא אמור היה להיות אחד מהחברים בה, ולא הגיע לאף אחת מישיבותיה.
בעקבות מחאות מצד חברי המליאה, שבה מליאת הרשות ודנה בנושא מינויו של דה-פריס בישיבתה לפני שבועיים. בישיבה זו אושר מינויו של דה-פריס ברוב של עשרה תומכים מול שמונה מתנגדים עם נמנעת אחת. המליאה הורתה להנהלת הרשות לקלוט את דה-פריס לעבודה באופן מיידי, אך עד כה זה לא קרה.
יכולתה של המליאה לאכוף את החלטותיה על המנכ"ל וההנהלה מוגבלת. המליאה יכולה להדיח את המנכ"ל ברוב של 21 חברי מליאה, אלא שכרגע מונה המליאה 22 נציגים בלבד לאור התפטרות חלק מחבריה ולכן אין סיכוי להגיע לרוב הנדרש. שמונה חברי מליאה פנו בעבר לשר התקשורת גלעד ארדן בבקשה שהוא ייזום מהלך להדחת בן מנחם, אך ארדן מעדיף להמתין בשלב הזה למסקנות ועדת לנדס לבדיקת השידור הציבורי.
ברשות השידור בחרו שלא להגיב לידיעה.