המבצעים לא עזרו: מכירות שופרסל, מגה וקו אופ ישראל ירדו בינואר
לפי נתוני נילסן מכירות הרשתות ירדו ב-3.2% בחודש שעבר. "לא מספיק להגיד שאתה זול - הצרכנים משווים מחירים"
למרות מבצעי הנחות והסבת סניפים לרשתות מוזלות, רשמו רשתות השיווק "המאורגנות" הכוללות את שופרסל, רבוע כחול וקו אופ ישראל ירידה בשיעור 3.2% במכירות חודש ינואר החולף ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, על פי נתוני נילסן.
הירידה הכמותית במכירות היתה גדולה יותר והסתכמה ב-3.7%. מדובר בירידה חדה ביחס למכירות בכלל רשתות השיווק, הכוללות גם את הרשתות הפרטיות ובהן רמי לוי, ויקטורי, חצי חינם, יינות ביתן ועוד, אשר הסתכמה ב- 1% בלבד.
מהנתונים ניתן ללמוד על העדפת הצרכנים את הרשתות הפרטיות, למרות מהלכי ההוזלה שיזמו הרשתות המאורגנות באמצעות הסבת רשת "יש" לרשת דיסקאונט שכונתית והשקת רשת הדיסקאונט YOU על ידי רבוע כחול.
"לאורך כל ינואר ערכו הרשתות המאורגנות מבצעים והעלו קמפיינים, אבל זה לא עזר להן לשכנע את הלקוחות להגיע לחנויות. היום זה לא מספיק להגיד שאתה זול, הצרכנים משווים מחירים לפני שהם יוצאים לקניות ובוחרים ברשתות הזולות" מסר בכיר בענף.
ירידה בקניית משקאות ובטיפוח הפרט
את עיקר הפגיעה ספגה קטגוריית המשקאות ברשתות המאורגנות שרשמה ירידה בשיעור 8.4% ביחס לינואר אשתקד. עליות המחירים תרמו לכך שהירידה הכספית היתה מתונה יותר והסתכמה ב-3.6%.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
קטגוריית טיפוח הפרט ירדה ב-6.2% כמותית וספגה ירידה חדה (7.5%) יותר בערכים כספיים. מוצרי המזון עצמם רשמו את הירידה המתונה ביותר שהסתכמה ב-3.8% כמותית ו-2.7% כספית. מוצרי הנקיון היו היחידים שרשמו עלייה כמותית במכירות בשיעור של 7.4%, אך ההישג היה כרוך בהורדת מחירים, שכן בערכים כספיים רשמה הקטגוריה ירידה בשיעור של 3.6%.
בהסתכלות על כלל שוק המזון, נרשמה ירידה כמותית בשיעור של 1.8% שנבעה מירידה בשיעור של 2.6% במוצרי מזון, ו-0.5% במוצרי טיפוח, לצד עלייה בשיעור של 5.4% במוצרי נקיון. מכירות המשקאות נותרו ללא שינוי. נתונים אלו מציגים למעשה עלייה במכירות הרשתות הפרטיות, שאיזנו את הירידות בשוק המאורגן.