מנכ"ל רשות השידור: "אמיר גילת מביא לקריסת השידור הציבורי"
יוני בן מנחם השיב במכתב לעובדי הרשות על הטענות שהפנה נגדו היו"ר, וטען כי "דרכו של גילת היא 'לשרוף את המועדון' ולא להבריא את רשות השידור"
חילופי המהלומות בין מנכ"ל רשות השידור יוני בן מנחם לבין יו"ר הרשות אמיר גילת ממשיכה: היום (א') שלח בן מנחם מכתב חריף לעובדי רשות השידור ובו תקף את גילת תוך שימוש במילים קשות. מכתבו של בן מנחם נשלח בתגובה למכתב ששלח גילת עצמו לחברי מליאת רשות השידור בשבוע שעבר.
- "התנהלות רשות השידור גובלת בפלילים"
- שכר טרחה גבוה וחוסר פיקוח - כך התנהלה הגבייה ברשות השידור
- יו"ר רשות השידור: הנהלת הרשות מציפה את הרדיו בפרסומות
"לצערי, הנכם עדים בתקופה האחרונה לניסיונות מטורפים של יו"ר רשות השידור להבליט את עצמו, ללא הבחנה בין אמת לשקר, בחודש האחרון לכהונתו כדי ליצור מצב של כאוס ברשות השידור", כותב בן מנחם. "גילת מנסה להצטייר 'כמתריע בשער' בניסיון לקבל הארכת קדנציה או למצוא מקום עבודה אחר, דבר שעד כה לא צלח", מוסיף מנכ"ל הרשות במכתב שכותרתו "בין אמת לשקר ומדון".
לדברי בן מנחם, "בימים האחרונים הגביר גילת את הפצת הספינים שלו לאמצעי התקשורת לקראת פרסום דו"ח ועדת לנדס כדי לגרום נזק לרשות השידור ועובדיה".
בשבוע שעבר שלח כאמור גילת לחברי מליאת הרשות מכתב שכותרתו "בין הדסה לשערי צדק", ובו הוא השווה בין שתיקת דירקטוריון בית החולים הדסה לנוכח הקריסה הפיננסית לבין מליאת רשות השידור שחלק מחבריה מתריעים על התנהלות בעייתית לדבריו של ההנהלה.
"איפה המנכ"ל? איפה ההנהלה? הם כמו לא קיימים", כתב גילת בשבוע שעבר. "ברשות השידור לא מתקיימות ישיבות הנהלה סדירות. אין תוכניות עבודה ואין יעדים. המנכ"ל וההנהלה אינם מגיעים לישיבות של המוסדות ומשבשים במתכוון את פעילותם".
במכתב ההוא האשים גילת את ההנהלה בין השאר בכך שקלטה לעבודה עשרות עובדים חדשים שלא כדין. על כך כותב היום בן מנחם כי "רמת הדיוק של אמיר גילת רחוקה מהאמת כמזרח ממערב. כל העובדים שנקלטו, נקלטו בתהליך תקין על פי החלטות הועד המנהל. כמו כן, נקלטו ממלאי מקום במקום עובדים שיצאו לחופשה עקב הריון או מחלה".
האשמה נוספת שהפנה גילת כלפי ההנהלה היתה בנוגע לאי-סדרים במערך הגביה של הרשות שנחשפו בדו"ח ביקורת פנימית. בן מנחם כתב בתגובה לדברים אלו כי הדו"ח המדובר הוכן ב-2010 והתייחס לשניים 2008-2006 לפני שהמנכ"ל וההנהלה הנוכחיים כיהנו בתפקידם. "הדו"ח השני בנושא הגבייה שנערך ב-2013, טיפל בשלושה משרדי עריכת דין נוספים והצביע עד כה על התנהלות תקינה", כותב בן מנחם.
הנושא השלישי אליו מתייחס בן מנחם הוא בחירתו של אילן דה-פריס למנהל הטלוויזיה. דה-פריס נבחר על ידי מליאת הרשות אך בן מנחם מסרב לקבל אותו לעבודה. במכתב שב וטוען בן מנחם כי מדובר במינוי שנעשה במחטף על ידי גילת.
"ברצוני להביא לתשומת לבכם שחברי ועד מנהל ומליאה פנו בימים האחרונים לרשויות החוק והאכיפה בקשר להתנהלותו שלוחת הרסן של אמיר גילת כדי לשמור על השידור הציבורי", מסכם בן מנחם. "התנהגותו הבלתי אחראית של גילת תביא לקריסת השידור הציבורי, שהוא ביתנו ומקור פרנסתנו. נכון שהרשות זקוקה לרפורמה, אך דרכו של גילת היא 'לשרוף את המועדון' ולא להבריא את רשות השידור".