יו"ר רשות השידור: הנהלת הרשות מציפה את הרדיו בפרסומות
במכתב שהעביר אמיר גילת לחברי מליאת רשות השידור, הוא טוען כי הנהלת הרשות מאפשרת חריגה מהמכסה של 9 דקות פרסום בשעה במהלך שידורי קול ישראל וזו "הפרה של תנאי המכרז ופגיעה בציבור"
יו"ר רשות השידור אמיר גילת מאשים את הנהלת הרשות בכך שהיא מאפשרת הצפה של שידורי קול ישראל ברדיו בפרסומות.
- לנדס ימליץ לאחד את חדשות ערוץ 1 ורשת ב'
- "עורכי דין קיבלו 30 מיליון שקל על גבייה של אגרת רשות השידור"
"בתקופה האחרונה התברר כי הנהלת הרשות מאפשרת לשפ"מ (בעלת הזיכיון לשיווק ומכירת הפרסום ברשתות קול ישראל- א"ד) לחרוג ממכסת תשע דקות פרסום בשעה, וזאת ללא סיבה של ממש. זו הפרה של תנאי המכרז ופגיעה בציבור", כותב גילת במכתב לחברי מליאת רשות השידור, אליו מכותבים גם שר התקשורת גלעד ארדן, מבקר המדינה יוסף שפירא והמשנה ליועץ המשפטי לממשלה אבי ליכט.
לדברי גילת, "אותה הנהלה התבטאה לא פעם בישיבות כי דקות פרסום רבות מדי מבריחות את המאזינים. והנה, באותה הנשימה, מאפשרת ההנהלה לשפ"מ לחרוג גם ל-11, 12 ואף 13 דקות פרסום בשעה". גילת מציין כי מדובר במאות חריגות ממכסת הפרסומות הקבועה במכרז מאז חודש אוקטובר 2013.
גילת כותב עוד כי עד לרגע זה לא חתמה רשות השידור על הסכם עם שפ"מ לאחר שהחוזה ביניהן הסתיים בסוף חודש דצמבר. גילת מציין כי הנהלת הרשות ביקשה מהמליאה להאריך את ההסכם בתנאים מיטיבים עבור שפ"מ, כיוון שלטענתה קיימת ירידה בהאזנה לרדיו שתגרור הפסדים לשפ"מ. "והנה, כעבור מספר ימים התהדרה אותה הנהלה בממצאי סקר TGI לפיו נרשמה דווקא עליה בשיעור ההאזנה לרדיו", כותב גילת.
מכתבו של גילת שנשלח בסוף השבוע האחרון ממשיך את הקרב המילולי בינו לבין מנכ"ל הרשות יוני בן מנחם סביב מינויו של אילן דה-פריס למנהל הטלוויזיה. בתחילת השבוע שעבר דרש גילת מבן מנחם לקלוט את דה-פריס לעבודה באופן מיידי. בן מנחם מסרב לעשות זאת בטענה כי המינוי נעשה במחטף ואינו כשר, אף שמליאת רשות השידור אישרה אותו.
על מכתב זה השיב בן מנחם וכתב כי מינויו של דה-פריס הינו החלטה בטלה בעיקרה שאין לפעול על פיה. "לידיעתך אינך מורשה לאיים עלי ובודאי לשלוח לי פניות באמצעות 'התראה' מאחר ואינני בחזקת 'פקידון' ברשות הפרטית של ד"ר אמיר גילת", הוסיף בן מנחם.
בן מנחם האשים את גילת כי תקופת כהונתו "תיזכר כתקופת שפל חסר תקדים ברשות השידור ובמיוחד כאשר הינך נוקט בכוחניות, בברוטאליות, בהתנשאות ובחוסר אמת באופן עקבי".
במכתב שהעביר גילת לחברי המליאה הוא משיב לבן מנחם וטוען כי הוא "מבזה את החלטת המוסדות, מזלזל בהם, נוטל את החוק לידיו ועושה כרצונו. המנכ"ל מודה במכתבו כי אינו פועל על פי החוק ומצהיר כי ימשיך לפעול שלא כדין. במדינת ישראל, מדינה שומרת חוק, יש מי שמטפל באנשים מסוג זה".
בנוסף לנושא ההתקשרות עם שפ"מ, טוען גילת כי המנכ"ל העביר למליאת רשות השידור באמצעות מנהל הרדיו מיקי מירו דיווח לא מדויק על הטיפול בעיצומים שנוקטים עובדי הרדיו, ומזכיר כי בן מנחם הנחה את עובדיו לא לשתף פעולה עם צוות הבדיקה בנוגע לכשלי סיקור הסופה הגדולה בערוץ 1, אף שהצוות מונה על ידי מליאת הרשות.
גילת מוסיף כי הנהלת רשות השידור לא מתייצבת מזה שבועות ארוכים לישיבות הנוגעות לגיבוש תקציב לרשות, אישור לוחות השידור ותוכניות העבודה.
מרשות השידור טרם התקבלה תגובה.