הפדיונות בקניונים עלו בכ-20% בשבוע החולף
בקניונים מייחסים את ההתעוררות המוקדמת לעובדה ששלושת החודשים הראשונים של השנה היו שחונים. מנכ"ל קניוני עזריאלי: "אנשים לא עשו קניות בחורף, ועכשיו יש שינוי במצב הרוח ואנשים מוציאים כסף ככל שמתקרב החג"
בשבוע החולף עלו פדיונות הקניונים ב־20%–10% בממוצע בזכות מזג האוויר הקיצי והקניות לחג, שהגדילו את המכירות בעיקר בחנויות האופנה והמתנות. העלייה במספר המבקרים הגדילה גם את הפדיונות במסעדות ובבתי הקפה.
- הקניות לקראת חג הפסח בשיא, אבל סכומי הקנייה בשפל
- עושים קניות לפני פסח: איפה תמצאו את סל המוצרים הזול ביותר?
- רגע לפני חוק התווים: שופרסל מצמצמת הנחות על תווי קנייה
מנכ"ל קניוני עזריאלי ארנון תורן מסר ל"כלכליסט" כי ההבדל המשמעותי בין פסח הנוכחי לפסח אשתקד הוא המועד שבו החלה התנועה המשמעותית של המבקרים בקניונים. "בדרך כלל מרגישים פעילות ערה ביומיים האחרונים לפני החג, והשנה החלה התעוררות תשעה ימים לפניו. ביחס לפסח בשנה שעברה רשמנו עלייה של 10% בפדיונות ובמספר המבקרים". לדבריו, בהשוואה לימים רגילים, שאינם מושפעים מהחג, מדובר בעלייה של כ־60% במספר המבקרים. צביקה רוזנטל, מנכ"ל הסינמול בחיפה, מדווח על עלייה של 20% בפדיונות בתי העסק בשבוע האחרון ביחס לתקופה המקבילה אשתקד: "העלייה באה לידי ביטוי בחנויות האופנה, בבתי הקולנוע ובבתי הקפה".
בקניונים מייחסים את ההתעוררות המוקדמת לעובדה ששלושת החודשים הראשונים של השנה היו שחונים: מזג האוויר החם בחורף פגע בחנויות האופנה וההנעלה, שניסו להיפטר מהמלאי העונתי, והוביל לירידה של כ־10% בפדיונות בינואר
השנה לעומת ינואר 2013. "אנשים לא עשו קניות בחורף", מסביר תורן, "ועכשיו יש שינוי במצב הרוח הצרכני ואנשים מוציאים כסף ככל שמתקרב החג". רוזנטל מסכים כי "מדובר בהיפוך מגמה לעומת החודשים האחרונים, שהיו קשים בגלל החורף החם. עדיין יש תחושה שהצרכנים לא ממהרים לערוך קניות ועובדה שינואר־פברואר השנה היו פחות טובים מחודשים אלה בשנה שעברה, אבל בזכות החג ותחילת האביב אנשים יוצאים החוצה, מבלים וקונים".
גם הקמעונאים שהלינו על מכירות החורף מביעים שביעות רצון ממכירות החג. לדברי ב־H&O נרשמה בשבוע האחרון עלייה של 15% בפדיונות לעומת השבוע המקביל בשנה שעברה, וברשת דלתא מדווחים על עלייה של 10%.
על אף האופטימיות יש מי שטוען כי העליות לפני החג חסרות משמעות ולא משפיעות על המיתון, כיוון שקפיצה של 10% ואפילו 20% בשבוע משקפת עלייה של שברי אחוזים בחישוב שנתי.