בלעדי לכלכליסט
רשת ההמבורגרים BBB רוכשת את רשת בורגרים תמורת 23 מיליון שקל
העסקה בין הצדדים צפויה להיחתם היום באופן סופי, לאחר שלפני שבוע נחתם זיכרון דברים. רשת BBB המפעילה 23 סניפים צפויה להמשיך לפעול בנפרד מבורגרים הכוללת 49 סניפים. בעלי BBB ירון ישראל: "שני המותגים משלימים אחד את השני"
רשת ההמבורגרים בורגוס בורגר בר (BBB) רוכשת את רשת בורגרים שבבעלות איש העסקים אורן לוני, תמורת 23 מיליון שקל. כך נודע ל"כלכליסט". זיכרון הדברים בין הצדדים נחתם לפני שבוע, והחתימה הסופית על הסכם הרכישה צפויה להיערך היום, לאחר שהצדדים המתינו לצאת תשעה באב. שני המותגים ימשיכו לפעול בנפרד, ולא ייעשה ביניהם מיזוג.
ירון ישראל, מבעלי BBB, אישר את פרטי העסקה. לדבריו, העסקה לא צפויה להיתקל בקשיים מצד הממונה על הגבלים מאחר שמדובר בשני עסקים השונים מאוד זה מזה: בעוד BBB פועלת כמסעדה, בורגרים מתמקדת יותר במכירות המבורגרים תחת הקונספט של מזון מהיר. "בורגרים זה מותג שמשלים את BBB. הוא ממוצב נמוך יותר מ־BBB, מתחרה ברשתות הפאסט פוד ונותן מענה לאנשים שלא רוצים להוציא 250 שקל על ארוחה במסעדה".
"רשתות עם אופי שונה"
רשת BBB נמצאת בבעלות ירון ישראל (40%), רון שולמן (40%) ואהובה תורג'מן (20%), שאמונה על ניהול הרשת. הרשת פועלת בקונספט של בורגר בר בסגנון דיינר אמריקאי ומתחרה ברשתות ההמבורגר בלאק, מוזס, ואגאדיר. הרשת הוקמה ב־2004, וכיום מונה 23 סניפים: ארבעה הנמצאים בבעלות החברה, והיתר סניפים הפועלים בזכיינות. מחזור המכירות המשוער של הרשת עמד ב־2013 על 350 מיליון שקל בשנה.
בורגרים מפעילה 49 סניפים, ו־21 סניפים נוספים נמצאים בשלבי הקמה. עד סוף השנה צפויה הרשת לפתוח
15 סניפים נוספים. על פי ההערכות, הרשת מגלגלת מחזור מכירות של 90 מיליון שקל בשנה. בניגוד לסניפים של רשת BBB הפרוסים על שטחים גדולים יחסית של 350־450 מ"ר, בורגרים כוללת סניפים של כ־70 מ"ר בממוצע. עלות הקמת סניף של בורגרים נאמדת ב־500 אלף שקל לעומת סניף של BBB שעלות הקמתו נאמדת בכ־3.5 מיליון שקל בממוצע.
בורגרים נחשבת לרשת רווחית, ומרוויחה כ־6 מיליון שקל בשנה. הפנייה לרכישת הרשת נעשתה מצד BBB שהביעה עניין ברכישת הרשת המתפתחת במהירות רבה יחסית. "נשמור על אחידות הסניפים ונשפר את השירות ברשת", ציין ישראל. "אני אנצל את יכולת הניהול שלנו". לדברי ישראל, הזכיינים של בורגרים מצפים למהלך: "אורן לוני מומחה בהקמת רשתות ולנו יש יכולת ניהול גבוהה".
בראיון שהעניק לוני ל"כלכליסט" לפני שנה וחצי הוא סיפר על השיטה שלו להתפתחות מהירה: "המודל שלנו הוא לזהות עסק שפעיל לפחות ארבע שנים, ולבדוק את הצלחתו. אנחנו קונים את השם המסחרי ואת הידע ועושים מיתוג מחדש למקום במטרה להפוך אותו לרשת. אחרי שבנינו את הקונספט, אנחנו מתחילים למכור זכיינויות".
בורגרים גובה מזכייניה עמלה של 4% מהמכירות. במקביל גובה הרשת מספקיה עמלה של 4% מהיקף רכישות הסחורה.
כל המתחרים מתרחבים
בשנים האחרונות הפכה ישראל לסוג של מעצמת המבורגרים. הרשתות המובילות הן כאמור BBB בורגוס, אגאדיר, וולפנייטס, מוזס, ובלאק בורגר. כל הרשתות נמצאות במגמת התרחבות ומהוות מתחרות רציניות למקדולנלד'ס ובוראגראנץ', שמציעות תפריט פשוט יותר, מהיר יותר ופחות מושקע. באותן רשתות כמו גם במקדונלד'ס ובורגראנץ' פונים לקהל של משפחות עם ילדים ומציעים בתפריט מנות לכל המשפחה.