מנהל קול ישראל פורש: "החוק החדש אינו תואם את תפישת המוסר שלי"
מיכאל מירו הודיע היום כי הוא מסיים את תפקידו - בעקבות כניסתו לתוקף של חוק השידור הציבורי. הוא ימשיך לערוך ולהגיש תוכניות ברדיו
לאחר הדחתו של מנכ"ל רשות השידור, פורש מתפקידו מנהל "קול ישראל" מיכאל (מיקי) מירו. הוא ביקש הבוקר מהעורך הראשי של רשות השידור, יונה ויזנטל, לסיים את תפקידו.
בפגישה שקיימו השניים סוכם כי מירו ימשיך לשדר את התכניות "שעת חברה" ו"בדרך אל הטבע", ברשת ב', וכן יעסוק בעריכה ובהגשה של תכניות חדשות ואקטואליה.
מירו אמר: "אני רואה בעבודתי שליחות ציבורית. אני אוהב את הרדיו בכל ליבי ואעשה הכל כדי לטפח ולשמור עליו, ככלי משמעותי בעיצובה של הדמוקרטיה הישראלית. הוראות החוק החדש המורות על פיטורי כל העובדים ותהליך הפירוק, אינן תואמות את תפישת המוסר והאתיקה שלי, ולכן ביקשתי מהעורך הראשי של רשות השידור לשחררני ממילוי תפקיד זה".
מירו אמר עוד ל"כלכליסט" כי "כעיתונאי ותיק שעובד 37 שנה ברשות השידור, חשוב לי להגיד שהחוק לסגירת הרשות מאוד בעייתי והוא דגל שחור מבחינתי. כאיש תבוני ועם מוסר, אני לא יכול להוביל אנשים לרחוב ללא מוצא. בחוק הזה יש משום פגיעה בזכות ההתארגנות וחופש הביטוי ואני לא יכול להמשיך ולנהל את הרדיו אחרי שהוא נכנס לתוקף". לדבריו, ההחלטה על פרישה התקבלה אצלו כבר לפני כמה שבועות לאחר שחוק השידור הציבורי נכנס לתוקף.
ל"כלכליסט" נודע כי גם מנהל רשת ב' יאיר קורן צפוי לעזוב בשבועות הקרובים את תפקידו ולצאת לפנסיה מוקדמת. קורן נפגש גם הוא היום עם ויזנטל, כמו גם סמנכ"ל משאבי האנוש ברשות יראון רופין ומנהלים נוספים. קורן בחר שלא להגיב לדברים.
ויזנטל, עד לאחרונה סמנכ"ל התוכן של yes, נכנס השבוע לתפקיד העורך הראשי ברשות השידור. הוא מונה לתפקיד על ידי כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) דוד האן, שהפך לגורם הממונה על רשות השידור עם כניסת חוק השידור הציבורי לתוקף בשבוע שעבר. ויזנטל, שמחליף את המנכ"ל יוני בן מנחם, ינהל את רשות השידור עד לסגירתה הסופית בשנה הבאה.
אחת ההחלטות הראשונות שצריכים ויזנטל והאן לקבל היא האם להשאיר בתפקידם את המנהלים הבכירים ברשות השידור. חוק השידור הציבורי מאפשר להאן וויזנטל להדיח את המנהלים שהיו כפופים למנכ"ל. ויזנטל החל בסדרת פגישות עם המנהלים בימים האחרונים.
ועדת המכרזים בחרה את מיקי מירו, שדרן רדיו ותיק ומנהל חטיבת החדשות ברדיו, לתפקיד מנהל קול ישראל ביולי 2011. אולם בתגובה לעתירות מצד אגודות העיתונאים ביטל בית הדין לעבודה את המינוי בפברואר 2012 כיוון שהרכב ועדת האיתור לא היה תקין. אולם עשרה ימים לאחר מכן החליטה ועדת המכרזים לבחור בו שוב.
שדרת הניהול הבכירה ברשות השידור מלאה בחורים כאשר התפקידים של מנהל הטלוויזיה, סמנכ"ל שיווק, סמנכ"ל כספים וחשב אינם מאוישים. כעת נותר פתוח גם התפקיד של מנהל קול ישראל, המנהל השלישי בחשיבותו ברשות אחרי מנהל הטלוויזיה והמנכ"ל.