בכיר בערוץ 10: "אסור להיכנע ללחצים של גורמי השפעה בערוץ 2"
בערוץ צפויים לעלות מדרגה במאבק להישרדותם בעקבות החלטת ראש הממשלה נתניהו אתמול לעכב את החקיקה לפיצול ערוץ 2 הפוגעת בעקיפין בסיכויים שלהם למצוא משקיע
לפי הצעת החוק, שתי זכייניות ערוץ 2, קשת ורשת, יחויבו לצאת לשידור בערוצים עצמאיים של שבעה ימים החל מאמצע 2015 במקום ב-2017. קשת ורשת יחויבו להפעיל גם חברות חדשות עצמאיות. בנוסף במהלך התהליך היה אמור להתווסף להצעת החוק סעיף הנוגע להפחתת מחויבויות התוכן של הערוצים המסחריים, צעד שאמור היה לסייע לערוץ 10 למצוא משקיע עד סוף השנה, אז מסתיים זיכיונו.
"מונופול בתקשורת זה מסוכן"
הבכיר התייחס לתסריט העולה מהחלטת נתניהו לתקוע את הצעת החוק. לפי תסריט זה, יישאר ערוץ מסחרי אחד בישראל, ערוץ 2, עם חברת חדשות אחת, חדשות 2. "חזרה לימי המונופול שבהם יש ערוץ מסחר אחד ומהדורת חדשות אחת, תשרת אך ורק את בעלי ההון שמחזיקים בערוץ 2 ואת מי שיאכל מידם", אמר הבכיר. "הציבור יפסיד, היצירה המקורית תפסיד, ומחירי הפרסום יעלו לרמתם בשנות ה-90. ממשלת ישראל נאבקת במונופולים ואנחנו משוכנעים שהיא לא תיתן את ידה להקמת מונופול ישן-חדש. מונופול זה דבר רע ומונופול בתקשורת זה מסוכן".
כאשר הבכיר בערוץ 10 מתייחס ללחצים מצד גורמי השפעה בערוץ 2, הוא מתייחס לפגישות שקיים נתניהו עם בעל השליטה בזכיינית רשת, אודי אנג'ל. רשת התנגדה נחרצות לפיצול המוקדם. כמו גם להתנגדות הנחרצת מצד חברת חדשות 2 החזקה להצעת החוק שעשויה לפרק את כוחה.
ערוץ 10 צפוי לעלות מדרגה בזמן הקרוב הנוגע למאבק להישרדותו, כיוון שהוא זקוק באופן דחוף לתיקון חקיקה כלשהו אחרת ייסגר בסוף השנה.
בערוץ מצהירים על שני משקיעים פוטנציאליים שמוכנים להיכנס להשקעה אם יופחת הסעיף של מחויבויות התוכן ביותר מחצי, מ-270 מיליון שקל לשנה כיום ל-כ-120-110 מיליון שקל, ויופחתו משמעותית הערבויות שצריכים בעלי המניות להפקיד כדי לקבל הארכת רישיון, מ-170 מיליון שקל כיום לכ-40 מיליון שקל. סעיפים אלו היו אמורים להתווסף להצעת החוק לפיצול ערוץ 2 שכרגע מעוכבת על ידי נתניהו.