איגודן נגד חוגלה: "גורמת לצרכנים לחשוב שהמגבונים נשטפים באסלה"
תאגיד טיהור השפכים טוען כי חוגלה מטעה את הצרכנית כשהיא מציינת על אריזות המגבונים כי אלה נשטפים באסלה, בזמן שבפועל הם גורמים נזקים למערכת הביוב בעלות של מיליוני שקלים
חברת איגודן, האחראית לטיהור השפכים של גוש דן, יוצאת נגד יצרנית המגבונים הלחים של האגיס חברת חוגלה ונגד חברת על בד (המייצרת אף היא את המגבונים עבור חוגלה), וטוענת כי אלה גורמות לה נזקים גדולים. לטענת איגודן, הנזק נגרם היות שחוגלה ועל בד מציינות על אריזות המגבונים הלחים שלהן שאלה נשטפים באסלה, אף שבפועל הם גורמים נזקים חמורים למערכת הביוב.
- על-בד תקים מפעל בדימונה בהשקעה של 120 מיליון שקל
- חוגלה מקימה מפעל חדש בעפולה בהשקעה של 100 מיליון שקל
- הזרמת שפכים בגוש דן: החוק נשפך לביוב
במכתב ששלח ליצרניות יו"ר איגודן ארנון גלעדי הוא מפרט: "היצרניות מציינות על גבי האריזות שלהן כי המגבונים נשטפים באסלה ועשויים בד המתפרק במשך הזמן, אבל מדובר בתהליך התכלות אטי מאוד שמזיק לסביבה ומתרחש רק בסביבת קומפוסט ולא במים. חלק מהמגבונים שנשטפים לצנרת עושים את דרכם אל מערכות סינון המים ויוצרים פקעות בד גדולות שסותמות את המערכות ואחראיות להתפרצויות ביוב קשות. תיקון הנזק עולה כסף רב, שהציבור משלם".
לטענת גלעדי, בגלל הסתימות איגודן נאלצת להוציא בכל שנה עשרות מיליוני שקלים על החלפת מסננים ועל כוח אדם שמטפל בכך: "לא ייתכן שנישא בתשלומים אלה. אנו פועלים עם המשרד להגנת הסביבה לגיבוש תקנות שישימו סוף לתופעה". לטענת גלעדי, חוגלה ועל בד סירבו לקחת חלק בקמפיין להעלאת המודעות הציבורית לנושא שהוביל איגודן בשיתוף המשרד להגנת הסביבה.
בחודש שעבר הוגשה בקשה לתביעה ייצוגית של כ־45 מיליון שקל נגד חוגלה, סנו, ד"ר פישר, שופרסל וסופר־פארם. בתביעה נטען כי היצרניות משווקות מוצרים המוגדרים "מגבונים לחים ונשטפים" או "נייר טואלט לח", הנמכרים במחיר גבוה מהמוצר המקביל שאינו נשטף באסלה. אלא שמדובר במצג מטעה לכאורה, מכיוון שהמוצרים עלולים לפגוע במערכת הביוב.
חוגלה קימברלי בתגובה: "אנו מסמנים את אריזות המגבונים בסימון ברור האוסר על השלכתם לאסלה. הנושא בהחלט עומד תחת האג'נדה שלנו. לא קיבלנו כל פניה מהמשרד לאיכות הסביבה".